Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, limonka napisał:

Napisał, że płaci rachunki a to już o czymś świadczy dlatego zapaliła mi się lampka!

Byłam kilkakrotnie świadkiem jak przy kasie facet wyciągał portfel i płacił za zakupy. No przepraszam, ale to w mojej kulturze nie do pojęcia. U nas od pokoleń mężczyzna zarabia i oddaje wszystko swojej kobiecie i tyle się tym interesuje, czy ma interesować.

Aha czyli jak kobita wydziela chłopu pieniądze to okej, ale jak jest na odwrót to już nie? Hipokryzja pełną gębą, czy aby pantofelki waszym chłopom zbytnio nie uwierają?

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

10 minut temu, Bananek napisał:

a i tak można taki zakaz obejść. wszak znaki stoją licem tylko w jedną stronę.....

Próbowałeś?

A kto nie próbował. 😉

Opublikowano
13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Adam nie obrażam się.🙂

Adam i na ch*ja mi duży rozsiewacz ,ja nawet npk w tym sezonie kilograma nie wysiałem , jedną dawkę azotu , no na pszenice dwie to byle czym opierdole 

Jak tak podchodzisz do sprawy to po co to wszystko🤔 

To siejbtym co masz i tyle skoro teraz stwierdziłeś że ci to niepotrzebne

Opublikowano
Qwazi napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

A kto nie próbował. 😉

I jak poszło? Chodzi mi o tłumaczenie przed funkcjuszami🤔

a po znajomości to ujdzie na sucho. 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

No chyba, że tak. Albo funkcjusz tolerancyjny, lub niedouczony. Bo jak tego brak to się nie wykręcisz w ten sposób 🤷

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Jak tak podchodzisz do sprawy to po co to wszystko🤔 

To siejbtym co masz i tyle skoro teraz stwierdziłeś że ci to niepotrzebne

Te pasy po lejku mnie wk***iają 

Opublikowano
38 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chyba mniej tej rzodkwi , już zapomniałem ilo mi wyszło 

Adam możesz jaśniej 🤔

A w tym twoim jest mieszadło wolno obrotowe ?

Szymek a ten co podlinkowałem ? Bo są ze trzy w okolicy i może podjadę obejrzeć

No kup tego 450... I to za takie pieniądze 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, limonka napisał:

U nas od pokoleń mężczyzna zarabia i oddaje wszystko swojej kobiecie i tyle się tym interesuje, czy ma interesować.

masz takiego ? i w zamian za to wszystko ogarniasz ? zakupy rachunki inwestycje , remonty itp ?

czy może tak było tylko w poprzednich pokoleniach

cóś czuję że @Łolek i @pawel885 wczoraj dobrze trafili z komentarzami 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

No kup tego 450... I to za takie pieniądze 

Za drogi 🤔 nie ma tanich

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Tego złoma to już dawno powinieneś wysłać do huty.

🤦

Adam łon plastikowy 😛. Ale masz rację , mds 61 fajne ale nic blisko nie ma

Opublikowano
13 godzin temu, konteno napisał:

już edytowałem , doczytaj

Teraz to już bardziej zrozumiałe.

47 minut temu, limonka napisał:

Napisał, że płaci rachunki a to już o czymś świadczy dlatego zapaliła mi się lampka!

Byłam kilkakrotnie świadkiem jak przy kasie facet wyciągał portfel i płacił za zakupy. No przepraszam, ale to w mojej kulturze nie do pojęcia. U nas od pokoleń mężczyzna zarabia i oddaje wszystko swojej kobiecie i tyle się tym interesuje, czy ma interesować.

To jak taką w domu trzymać to lepiej nie mieć wcale...

Słońce świeci, śnieg się topi.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Za drogi 🤔 nie ma tanich

@szymon09875 ⬆️

Marcin, ile Ty zamierzasz wydać na rozsiewacz?

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

To jak taką w domu trzymać to lepiej nie mieć wcale...

I tutaj się z Tobą zgadzam Piotrze. Niejedna taka już chłopa doprowadziła...nawet na sznur😔

W związku musi być równość i rozmowa, a nie dyktatura z jednej czy drugiej strony. Ile razy moja żona w markecie mówi "zapłać, bo zanim ja znajdę kartę...". To płacę, przecież konto jest jedno, tylko karty dwie

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Za drogi 🤔 nie ma tanich

Adam łon plastikowy 😛. Ale masz rację , mds 61 fajne ale nic blisko nie ma

To weź tego od marka, chociaż większy... Waga pustego nie będzie się wiele różniła 

Opublikowano

samo na pewno nie-trzeba wsypac

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Mam 8 księży w rodzinie, gdyby znieśli celibat sam bym z chęcią został duchownym. Po zniesieniu tego zakazu ilość mężczyzn idących do seminarium wzrosłaby znacznie.

ja pierwszy sie zglaszam, zreszta i tak po 70 miam taki plan.

1 godzinę temu, limonka napisał:

skad wezmiesz takiego frajera zeby na ciebie pracowal i kase oddawal..

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ten co się pojazdów drogowych tyczy...ten drugi jest ustanawiany na czas określony...🤭

ja mam ten problem juz za soba.

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Dlatego ja jestem za tym żeby każdy płacił za siebie 

gdy ide do restauracji ze stara, to nawet nie ma tematu zeby ona placila.

46 minut temu, Bananek napisał:

tylnym wjazdem na sucho ??? 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przecież Ci napisałem ile wsypałem do 600l polifoski. Saletra bb 600kg z luzem, można jeszcze dosypać 

6 minut temu, jacus napisał:

samo na pewno nie-trzeba wsypac

ja pierwszy sie zglaszam, zreszta i tak po 70 miam taki plan.

skad wezmiesz takiego frajera zeby na ciebie pracowal i kase oddawal..

ja mam ten problem juz za soba.

gdy ide do restauracji ze stara, to nawet nie ma tematu zeby ona placila.

tylnym wjazdem na sucho ??? 

Jacuś masz lajka... i pamiętaj, kiedy już sutannę przywdziejesz😉...wiesz tak z jedną niedzielną tacę w miesiącu🤷🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, limonka napisał:

Ty poważnie to piszesz czy jaja sobie robisz?

U nas był jeden co za mleko żonie pieniądze oddawał to za pasze nie miał czym zapłacić 

Dziś już zlicytowany 

Prosta zasada 

Związek czy małżeństwo - niech każdy będzie niezależny 

Jazdy musi mieć swoje pieniądze , swój kąt gdzie może wrócić 

Rozstanie, problemy  czy nawet śmierć drugiej osoby i co ?

Zostajesz z ręką w nocniku 

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v