Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

We ostatnio widziałem że kolejna gwiazda skończyła na ladzie w biedrze. Dzieciak się ostał ale chłop poszedł i już paznokcie nie zrobione a i makijaż jakiś słaby.

Bo ludzie ostatnio chcą mieć wszystko od razu.I jak już druga strona nie spełnia wymagań i oczekiwań to moment i rozwód.Naogladaja się Dam i Wieśniaczek Instagramow i innych bzdur i myślę że tak ma być.A to niestety trzeba zap.....

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

nie wiem nie liczyłem 🤷‍♂️ oborę trzeba na luza przerabiać i wypas stosować a ja dla przykładu nie mam pastwisk blisko🤷‍♂️

Wygospodarować możesz odrazu miejsce na ubikacje dla krów. Ostatni krzyk mody w holandi 

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Przewodu neutralnego inaczej,gdzieś aby nie łączył przed licznikiem na słupie przed różnicówka i łączą się fazy.

Nieważne czy jednofazowe na oddzielnych fazach czy 3 fazowa.

Różnicówka jest bardzo dobrym zabezpieczeniem. Braknąć neutralnego może tylko z jednego powodu przerwy w przewodzie. Natomiast w Polskich realiach kanalie potrafią połączyć tak instalacje że stwarza zagrożenie. 

Drugą wadą jest jedna różnicówka na cały dom podpięta np do napędu bramy. Będąc złodziejem pozbawiam dom zasilania w kilka sekund. 

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Bo ludzie ostatnio chcą mieć wszystko od razu.I jak już druga strona nie spełnia wymagań i oczekiwań to moment i rozwód.Naogladaja się Dam i Wieśniaczek Instagramow i innych bzdur i myślę że tak ma być.A to niestety trzeba zap.....

Ksiądz Jurek to ostatnio mówił tak. "Społeczeństwo teraz wygodne, nowoczesne. Kiedyś jak się zepsuł telewizor to podejmowali próbę naprawy a teraz wyrzucają i kupują nowy. Tak też się dzieje ze związkami." 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Clio to model. Marka to żenault. 😉

To była odpowiedź z wyprzedzeniem kolejnego pytania

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Obejrzyjcie ten film.https://youtu.be/n3tsP_k4Gq0

Nie muszę oglądać filmu. Zabezpieczenie podpięte poprawnie nie odłączy N. Braknie N jeśli instalacja ma źle zrobiony punkt rozdziału PEN np. 

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Paweł wysłałem Ci jej fb na messenger, może Ty byś ciapnął koleżankę?

Nie mam czasu na takie pustaki 

Zresztą tam już byłem raz i wystarczy 😁

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał:

jaki ?tefal optigril?

Nie, jakaś marketówka

Opublikowano (edytowane)

Ja już to studiowałem,wystarczy że gdzieś się rozlonczy poluzuje neutralny przed głównym blokiem przewodu neutralnego i aparaty jednofazowe się łączą przez żarówki.

A w dzisiejszych czasach stare słupy stare kable alumniowe z lat 60,szkoda sprzętu elektronicznego.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Gdzie się podziali teraz zwolennicy teori że bmw niebezpieczne jak Agrest napisał że to było renault clio? Ano polskość wychodzi. A Ty Agrest nie przejmuj się, jeśli córka będzie miała olej w głowie to będzie wiedziała z kim wsiąść do auta a z kim lepiej nie. A syna to chyba Ty znasz najlepiej

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

Zależy co komu dolega , czasem kasa nie pomoże 

Piasecki pomoże. 

na głowę to żadna kasa nie pomoże ,

tylko  mocny sznur i gruba gałąź

albo odwrotnie

32 minuty temu, damianos95 napisał:

Jedz na złom

były takie dni że po pół dnia tam przesiadywałem , przekopując hałde jak ziemniaki graczką 

Opublikowano

Pod technikum widzę młodych gniewnych w bmw🤭

Dziś w drodze mu małą mowę strzeliłem.

Ale w klasie ma koleżankę która ma 6szt bmw🤭, tylko te z wyższej półki,

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, gregor1284 napisał:

A to od obcych to i ja wiem. Mi tego mówić nie musi ale córkę mógłby pochwalić

I co wyszło 😁 znow na moje.

To już taka mentalność. Nie ma pochwal ani nie ma żalenia.

Mieciu, to Twoim zdaniem nie jestem u siebie, czy co miałeś na myśli?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Gdzie się podziali teraz zwolennicy teori że bmw niebezpieczn

A co nie ?

BMW to dla mądrych ludzi 

Kiedyś wsadziłem za kółko gościa co może ze 2 miesiące miał prawko żeby nas woził w piękny sobotni wieczór to po godzinie piaskarka nas wyciągała z rowu 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To już taka mentalność. Nie ma pochwal ani nie ma żalenia.

Mieciu, to Twoim zdaniem nie jestem i siebie, czy co miałeś na myśli?

A takie tam nocne Polaków rozmowy. Pafnucemu obiecałem że go z patologi wyciągnę i tak póki co z tym nauczaniem trwamy na poziomie czytania ze zrozumieniem 

1 minutę temu, pawel885 napisał:

A co nie ?

BMW to dla mądrych ludzi 

Kiedyś wsadziłem za kółko gościa co może ze 2 miesiące miał prawko żeby nas woził w piękny sobotni wieczór to po godzinie piaskarka nas wyciągała z rowu 

Jeden się będzie całe życie brzytwą golił i się nie zatnie ale daj brzytwę małpie to tak jak pisowi władze 

4 minuty temu, Agrest napisał:

Pod technikum widzę młodych gniewnych w bmw🤭

Dziś w drodze mu małą mowę strzeliłem.

Ale w klasie ma koleżankę która ma 6szt bmw🤭, tylko te z wyższej półki,

Sąsiad młody chłopak po namowach kupił bmw. Potem drugie, później trzecie i żadne nawet najmniejszej ryski nie miało. To czy ktoś zginie w bmw czy w renault czy nawet w Simsonie duo zależy tylko od jego wyobraźni 

Opublikowano

A no to się nie wcinam w te Wasze terapię, nauki i wyciągania😁

6 minut temu, Leszy napisał:

Ok, bo jakoś nie wyłapałem jak o tym wspominał. Sorki @Qwazi 

Spoko. Nie zawsze się wszystko wyłapie 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A no to się nie wcinam w te Wasze terapię, nauki i wyciągania

a daj spokój. o na siłę mnie naucza. 🙆‍♂️ ja już nie chcę!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v