Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

We ostatnio widziałem że kolejna gwiazda skończyła na ladzie w biedrze. Dzieciak się ostał ale chłop poszedł i już paznokcie nie zrobione a i makijaż jakiś słaby.

Bo ludzie ostatnio chcą mieć wszystko od razu.I jak już druga strona nie spełnia wymagań i oczekiwań to moment i rozwód.Naogladaja się Dam i Wieśniaczek Instagramow i innych bzdur i myślę że tak ma być.A to niestety trzeba zap.....

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

nie wiem nie liczyłem 🤷‍♂️ oborę trzeba na luza przerabiać i wypas stosować a ja dla przykładu nie mam pastwisk blisko🤷‍♂️

Wygospodarować możesz odrazu miejsce na ubikacje dla krów. Ostatni krzyk mody w holandi 

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Przewodu neutralnego inaczej,gdzieś aby nie łączył przed licznikiem na słupie przed różnicówka i łączą się fazy.

Nieważne czy jednofazowe na oddzielnych fazach czy 3 fazowa.

Różnicówka jest bardzo dobrym zabezpieczeniem. Braknąć neutralnego może tylko z jednego powodu przerwy w przewodzie. Natomiast w Polskich realiach kanalie potrafią połączyć tak instalacje że stwarza zagrożenie. 

Drugą wadą jest jedna różnicówka na cały dom podpięta np do napędu bramy. Będąc złodziejem pozbawiam dom zasilania w kilka sekund. 

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Bo ludzie ostatnio chcą mieć wszystko od razu.I jak już druga strona nie spełnia wymagań i oczekiwań to moment i rozwód.Naogladaja się Dam i Wieśniaczek Instagramow i innych bzdur i myślę że tak ma być.A to niestety trzeba zap.....

Ksiądz Jurek to ostatnio mówił tak. "Społeczeństwo teraz wygodne, nowoczesne. Kiedyś jak się zepsuł telewizor to podejmowali próbę naprawy a teraz wyrzucają i kupują nowy. Tak też się dzieje ze związkami." 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Clio to model. Marka to żenault. 😉

To była odpowiedź z wyprzedzeniem kolejnego pytania

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Obejrzyjcie ten film.https://youtu.be/n3tsP_k4Gq0

Nie muszę oglądać filmu. Zabezpieczenie podpięte poprawnie nie odłączy N. Braknie N jeśli instalacja ma źle zrobiony punkt rozdziału PEN np. 

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Paweł wysłałem Ci jej fb na messenger, może Ty byś ciapnął koleżankę?

Nie mam czasu na takie pustaki 

Zresztą tam już byłem raz i wystarczy 😁

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał:

jaki ?tefal optigril?

Nie, jakaś marketówka

Opublikowano (edytowane)

Ja już to studiowałem,wystarczy że gdzieś się rozlonczy poluzuje neutralny przed głównym blokiem przewodu neutralnego i aparaty jednofazowe się łączą przez żarówki.

A w dzisiejszych czasach stare słupy stare kable alumniowe z lat 60,szkoda sprzętu elektronicznego.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Gdzie się podziali teraz zwolennicy teori że bmw niebezpieczne jak Agrest napisał że to było renault clio? Ano polskość wychodzi. A Ty Agrest nie przejmuj się, jeśli córka będzie miała olej w głowie to będzie wiedziała z kim wsiąść do auta a z kim lepiej nie. A syna to chyba Ty znasz najlepiej

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

Zależy co komu dolega , czasem kasa nie pomoże 

Piasecki pomoże. 

na głowę to żadna kasa nie pomoże ,

tylko  mocny sznur i gruba gałąź

albo odwrotnie

32 minuty temu, damianos95 napisał:

Jedz na złom

były takie dni że po pół dnia tam przesiadywałem , przekopując hałde jak ziemniaki graczką 

Opublikowano

Pod technikum widzę młodych gniewnych w bmw🤭

Dziś w drodze mu małą mowę strzeliłem.

Ale w klasie ma koleżankę która ma 6szt bmw🤭, tylko te z wyższej półki,

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, gregor1284 napisał:

A to od obcych to i ja wiem. Mi tego mówić nie musi ale córkę mógłby pochwalić

I co wyszło 😁 znow na moje.

To już taka mentalność. Nie ma pochwal ani nie ma żalenia.

Mieciu, to Twoim zdaniem nie jestem u siebie, czy co miałeś na myśli?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Gdzie się podziali teraz zwolennicy teori że bmw niebezpieczn

A co nie ?

BMW to dla mądrych ludzi 

Kiedyś wsadziłem za kółko gościa co może ze 2 miesiące miał prawko żeby nas woził w piękny sobotni wieczór to po godzinie piaskarka nas wyciągała z rowu 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To już taka mentalność. Nie ma pochwal ani nie ma żalenia.

Mieciu, to Twoim zdaniem nie jestem i siebie, czy co miałeś na myśli?

A takie tam nocne Polaków rozmowy. Pafnucemu obiecałem że go z patologi wyciągnę i tak póki co z tym nauczaniem trwamy na poziomie czytania ze zrozumieniem 

1 minutę temu, pawel885 napisał:

A co nie ?

BMW to dla mądrych ludzi 

Kiedyś wsadziłem za kółko gościa co może ze 2 miesiące miał prawko żeby nas woził w piękny sobotni wieczór to po godzinie piaskarka nas wyciągała z rowu 

Jeden się będzie całe życie brzytwą golił i się nie zatnie ale daj brzytwę małpie to tak jak pisowi władze 

4 minuty temu, Agrest napisał:

Pod technikum widzę młodych gniewnych w bmw🤭

Dziś w drodze mu małą mowę strzeliłem.

Ale w klasie ma koleżankę która ma 6szt bmw🤭, tylko te z wyższej półki,

Sąsiad młody chłopak po namowach kupił bmw. Potem drugie, później trzecie i żadne nawet najmniejszej ryski nie miało. To czy ktoś zginie w bmw czy w renault czy nawet w Simsonie duo zależy tylko od jego wyobraźni 

Opublikowano

A no to się nie wcinam w te Wasze terapię, nauki i wyciągania😁

6 minut temu, Leszy napisał:

Ok, bo jakoś nie wyłapałem jak o tym wspominał. Sorki @Qwazi 

Spoko. Nie zawsze się wszystko wyłapie 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A no to się nie wcinam w te Wasze terapię, nauki i wyciągania

a daj spokój. o na siłę mnie naucza. 🙆‍♂️ ja już nie chcę!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v