Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

A co?

A taka fajna tu

IMG_20230302_161136.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Na mechanice? 

a to musiał bym sie dowiedzieć więcej.

tak zobaczyłem i se pomyślałem że kolorystycznie Radkowi do Doicza by pasowała.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
13 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Narazie dokupiłem rzepakowej i witamin drożdży , to działam dalej w tym kierunku

Tak więc Marek nie oceniaj książki po okładce 😉

A tak naprawdę to wydajność w polu jak się postaram czasami to potrafię też osiągnąć 🙂

To po za przeproszeniem czasami pier**lisz tutaj takie głupoty że aż w uju strzyka 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Qwazi napisał:

Energetycznego

Kexton, energia, wapniowy, fosforanowy 

Jutro powtórka 

Dziś wet ją oglądał 

Miała 39,1

Wszystko ok ale macica się jeszcze nie obkurczyła 

Dostała hormon na ruje, za dwa dni powtórka 

Druga jałówka dziś jeden smród, włożyłem rękę, jak nie jebnie gazem i ropnym płynem, odrazu hormon na ruje i po weta dzwoniłem 

Dał antybiotyk i czekamy na poprawę 

Chciałem płukać roztworem jodyny, ale mówi że zaszkodzimy

A u tej z zapaleniem płuc już ok 

Na nic takie przejście ze stodoły na obore ze stropem, jeszcze przy tych temperaturach 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał:

Tera jeszcze okna i drzwi do wymiany 😛

To jak cena skoczy na 3 zeta 😉

Radek usłyszeć z twoich ust że  jest na bogato to jest naprawdę duża rzecz 

• Haha 2
Opublikowano

Przy 42,2 jadła piła, nie robiło to na niej wrażenia, powinna już być sztywna 

Mózg się już gotował, widziałem para nosem szła 

Przy tej temperaturze ściana się białko 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Jutro powtórka 

Dziś wet ją oglądał 

Miała 39,1

Druga jałówka dziś jeden smród, włożyłem rękę, jak nie jebnie gazem i ropnym płynem, odrazu hormon na ruje i po weta dzwoniłem 

Na nic takie przejście ze stodoły na obore ze stropem, jeszcze przy tych temperaturach 

Na ropomacicze dobra jest oxytetracyklina w proszku , rozrabia się z litrem wody i wlewka domaciczna  działa lux 

Opublikowano

7 minut temu, Karol6130 napisał:

Jutro powtórka 

Dziś wet ją oglądał 

Miała 49,1

No to żeś zrobił wszystko co trzeba. A z obrotami tak jest. Ja mam pootwierane wszystkie okna i jedne drzwi cały czas. W środku przeciąg. Zamykałem drzwi jak było -10 i tylko na noc. Zaraz mnie tu zjedzą, ale lepszy jest przeciąg niż wilgoć i zaduch

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Na ropomacicze dobra jest oxytetracyklina w proszku , rozrabia się z litrem wody i wlewka domaciczna  działa lux 

W zastrzyku też, tylko że 21 dni karencji na mleko 

Mięso ponad 50 chyba 

A proszek jak? 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

W zastrzyku też, tylko że 21 dni karencji na mleko 

Mięso ponad 50 chyba 

A proszek jak? 

Stosowałem i karencji zero, dla pewności możesz zbadać 

Wlewaliśmy sondą dla cieląt nie zawsze się da i nie każdy wet o tym wie że tak można 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

A dzie tam  panie dzisiaj pokojowe nastawienie 

oj to dobrze.

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Stosowałem i karencji zero, dla pewności możesz zbadać 

Wlewaliśmy sondą dla cieląt nie zawsze się da i nie każdy wet o tym wie że tak można 

Moi raczej wiedzą 

Wczoraj gadaliśmy o transferze zarodka 

Już mają sprzęt, tylko jeszcze trochę papierów muszą ogarnąć 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

oj to dobrze.

Stwierdziłem że to nie ma sensu bo Marcin głupa tnie i oczekuje reakcji, a na co mnie to po co 

Jak sobie zdecyduje tak będzie miał 

4 minuty temu, radekz200 napisał:

Jak coś jest to jest 😛

Ale żeby nie było za słodko to myślę też o takich żyrandolach jak Twój 😉

Opublikowano
37 minut temu, Pafnucy12 napisał:

znowu sie kłocita o krowe? 🙆‍♂️

O konwie 

17 minut temu, konteno napisał:

tylko polepić do kupy muszę

IMG_20230302_174508.jpg

Ototo. Identyko. W zimę to po całej wsi traktory odpalał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v