Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie koniecznie.

Myślenie typowego rolasa. "W mieście nie ma szans dorobić się uczciwie mieszkania, ojciec z matką na roli na to zapracowali, albo sprzedał gospodarkę i kupił"

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ja tam nie jestem zbytnio religijny, ale dla mnie Krzyż, to to samo co Orzeł Biały, czy też Biało Czerwona.

Dla mnie nie tykalne i stanowiące nasza historię, tożsamość...

No ale może stronniczy jestem bo w szacunku do symboli narodowych wychowany zostałem...

Ja podobnie ale i tu mam mieszane uczucia. Niby mało chodzę do kościoła a iść bronić tylko po to żeby komuś w łeb dać to głupie. Zniszczą kościół to zniszczą jakby tradycje i tak krok po kroku nas nie będzie. Niby i tak sami pozbywamy się swojej tradycji na rzecz "oświecenia" z innych regionów świata ale to inaczej samemu się wyzbyć niż dać sobie odebrać 

Opublikowano

A to poprostu kredyty biorą.

Wynajmowanie kosztuje niewiele mniej niż kupno swojego 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Myślenie typowego rolasa. "W mieście nie ma szans dorobić się uczciwie mieszkania, ojciec z matką na roli na to zapracowali, albo sprzedał gospodarkę i kupił"

Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Może trochę lepsze, ale nadal mi się nie podobają te półkola między wieżyczką, a sankami. To najsłabszy punkt, przez który ten fotel się rozwali. Pytanie tylko kiedy to nastąpi. To, co Marcin pokazał nie ma tej wady, za to ma deskę pod d..ą. I weź tu znajdź coś dobrego🤦

Nie wiem co tu robisz na tym fotelu... U mnie prędzej się przetrze blacha pod rolkami albo puszcza jakieś spawy na mocowaniu 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Więcej Żydowskich majątków chyba w Warszawie było. 

Wojsławice (wieś w województwie lubelskim) ŻYDOWSKIE .

Izbica – gmina miejsko-wiejska w województwie lubelskim, STOLICA ŻYDOWSKA 

Trzeba by tak wiele wymieniać kto z tych stron to wie doskonale na czyim siedzi .

Opublikowano
42 minuty temu, MonteChristo napisał:

Mam taką koleżankę w pracy, i no ten no ja to szanuje uczucia religijnej muzułmanów niech się modlą kiedy muszą, czy hanuka ok bo nie jest antysemitką, ale krzyże i religia ze szkoły do wyjebania

No. To fajnopolactwo się nazywa

Przed chwilą, galan99 napisał:

Trzeba by tak wiele wymieniać kto z tych stron to wie doskonale na czyim siedzi .

No kurła tera toś podpadł! Jakub Wędrowycz według Ciebie był żydem? Semen korczaszko może też?! Bardaki to może tak 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Jeszcze trochę to będziemy mieli na miejscu Ukrainy Izrael.

Już są przesiedlani z Izraela na Ukrainę 

Oni tyle Żydów mają tam? Strefę Gazy chcą zasiedlić, "zachodni brzeg" i jeszcze Ukrainę? 

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A to poprostu kredyty biorą.

Wynajmowanie kosztuje niewiele mniej niż kupno swojego 

na tym cały myk polega, że dużo ludu zdolności brak, a kolejnym się wpaja, że lepiej nie mieć nic 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Ale sobie znalazłeś nowe strachy😆 

Przyjdą żydy i wszystko zabioro...

Jak nie kometa, to bomba atomowa ....teraz żydy...

Nie boisz się zajrzeć do studni?

Utopce tam siedzą 😆

• Haha 4
Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie wiem co tu robisz na tym fotelu... U mnie prędzej się przetrze blacha pod rolkami albo puszcza jakieś spawy na mocowaniu 

Pojeździsz, zobaczysz. W tym miejscu konstruktor zapomniał wyliczyć naprężeń...przynajmniej w moim🤷...a lekki jestem. Gdyby mój synuś jeździł cały czas już by trzeba było dawno wymienić ten fotel...

Opublikowano
36 minut temu, HF86 napisał:

im więcej pozwolić, tym więcej chcą. 

niedaleko jest wioska starowierow, jeszcze car ich zesłał. 

bieda kiedyś była, to swe poletka obrabiali, kobiety w sezonie grzyby i jagody, a faceci ciesielka i ogólnie jako pomoc w gospodarstwie. 

później się okazało że jako mniejszość, mogą więcej. 

dofinansowanie, socjal itd. 

teraz jest tak że żaden swego nie obrabia, bo się nie opłaca im. z początku było rób, abyś płacił, teraz jest rób, kiedy pozwolę, bo w święta traktory mruczeć nie mogą 🤭

Screenshot_20231221_183238_X.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Oni tyle Żydów mają tam? Strefę Gazy chcą zasiedlić, "zachodni brzeg" i jeszcze Ukrainę? 

Sięgnij historii to Stalin im obiecał Ukrainę a że ich w uja zrobił to co innego

Opublikowano
31 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Problem jest że Ty go wszędzie widzisz...

Niedawno potwierdziłeś.

Może pogadajmy o choince.

Masz już? Żywa czy...martwa...?

O kolejna tradycja z zachodu potępiana niegdyś przez Kościół 

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Qwazi napisał:

Może trochę lepsze, ale nadal mi się nie podobają te półkola między wieżyczką, a sankami. To najsłabszy punkt, przez który ten fotel się rozwali. Pytanie tylko kiedy to nastąpi. To, co Marcin pokazał nie ma tej wady, za to ma deskę pod d..ą. I weź tu znajdź coś dobrego🤦

Maniuś mam takie w 5314 5k mth i nic nie pękło a jestem ciut od ciebie cięższy 

• Like 1
Opublikowano

Niby czemu , strachy nie mi będą zabierać i się upominać , tylko taka mowa co było żydowskie w Polsce i kto na tym teraz siedzi .

To samo ziem uzyskanych to nie mój problem tylko , tych co tam mieszkają .

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ale sobie znalazłeś nowe strachy😆 

Przyjdą żydy i wszystko zabioro...

Jak nie kometa, to bomba atomowa ....teraz żydy...

Nie boisz się zajrzeć do studni?

Utopce tam siedzą 😆

Dziadki opowiadali że w Kocku sporo było Żydów, a najwięcej w Międzyrzecu. 

Mieli takie powiedzenie: 

"Nasze kamienice, wasze ulice..."

Opublikowano (edytowane)

@galan99

To czemu ciągle o tym piszesz?

Obsesja?

Ciągle jakiś lęki, niepokoje ..

Tanie płody, drogie paliwa, komety , wojny, gradobicia...Ty nigdy plusów nie widzisz?

Rozmawiasz o tym  z bliskimi?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

Dziadki opowiadali że w Kocku sporo było Żydów, a najwięcej w Międzyrzecu

Było , było.

Nawet i teraz jest ulica im żyda.

Berek Joselewicz. Walczył o Polskę.

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Sięgnij historii to Stalin im obiecał Ukrainę a że ich w uja zrobił to co innego

Żydowski obwód autonomiczny na dalekim wschodzie im nie pasował? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

To czemu ciągle o tym piszesz?

Obsesja?

Ciągle jakiś leki, niepokoje ..

Tanie płody, drogie paliwa, komety , wojny, gradobicia...Ty nigdy plusów nie widzisz?

Rozmawiasz o tym  z bliskimi?

Wielu ludzi się wkur...a , bo siedzi nie na swoim , na mieniu żydowskim .

Są plusy władza się zmieniła jest za***iście , demokratycznie , sprawiedliwie , wszystko na plus i to się podoba .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v