Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Rysiu, krówek nie masz skąd wtedy mleko? Mąki nie ma bo młyn zamknięty chleba nie upieczesz, kuchnie kaflową masz ? Taka zima teraz to tragedia by była dla wielu rodzin. 

Kartofle i herbata i by przeżył

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

Rysiu, krówek nie masz skąd wtedy mleko? Mąki nie ma bo młyn zamknięty chleba nie upieczesz, kuchnie kaflową masz ? Taka zima teraz to tragedia by była dla wielu rodzin. 

A może ty emfa od Zbyszka kupiłeś bo to szybki byznes był 

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja tego pilnuję, sprawdzam i poprawiam. Od lat nie miałem zmarzniętych jakichś młodych. Prócz tych w zeszłym roku których matka karmić nie chciała. Nie mogłem na urwę patrzeć, jak ostatni zdechł, mimo dokarmiania to od razu ją zabiłem.

A tak mi przyszło na myśl...takiej samicy nie można by spróbować podać oksytocyny? Tylko nie wiadomo ile

Opublikowano
14 minut temu, Desperado napisał:

Może to kobity ze swędzeniem?   :P

Marcinek wrażliwy na wdzięki pań. Gdyby to były kobity potrafiłby zachować dyskrecję a nawet groszem sypnąć😁 Trzeba by się było innymi kanałami dowiadywać😂

Opublikowano

I cyk, chlebek gotowy.

Przed chwilą, Qwazi napisał:

A tak mi przyszło na myśl...takiej samicy nie można by spróbować podać oksytocyny? Tylko nie wiadomo ile

Nie wiem o czym piszesz. Nigdy nic nie podawałem samicom, prócz jednej glukozy ale ona miała 13 młodych.

20231202_143809.jpg

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

A może ty emfa od Zbyszka kupiłeś bo to szybki byznes był 

Nowszy jak Zbyszka i z turem. Podoba by się i dla mnie taki🙄

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Ja mam stale wyłączony i spokój, jak ktoś coś chce to musi poprosić żebym włączył.

Aż tak meg nie dawała spokoju? Cza jej było nie bajerować🤣🤣

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

8 minut temu, GRZES1545 napisał:

a jak by to do Ciebie albo kto bliski potrzebował 🚑🚑🚑🚑 🤔

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Mi to nawet herbaty nie trzeba. Chleb jeśli się upiecze to będzie a jeśli nie to nie. Ziemniaków w piwnicy pełno, w futerkuchni na westfalce by ugotował. W zasadzie mogę powiedzieć, że jak mam chleb i ziemniaki to mam dobrze a jak jeszcze mięso do tego to już całkiem super.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a jak by to do Ciebie albo kto bliski potrzebował 🚑🚑🚑🚑 🤔

To by fiknął ... Wywalili by truchło przed chałupę i czekali na odwilż żeby pochować ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

I cyk, chlebek gotowy.

Nie wiem o czym piszesz. Nigdy nic nie podawałem samicom, prócz jednej glukozy ale ona miała 13 młodych.

20231202_143809.jpg

Hormon stymulujący wydzielanie mleka. Kiedyś jałowce po wycieleniu dawałem z 10 dni, choć to ponoć za dlugo

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

I cyk, chlebek gotowy.

20231202_143809.jpg

Dasz jakiś przepis? Zakwas sam robisz? Piękny chleb i pewnie smaczny 👍

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Dasz jakiś przepis? Zakwas sam robisz? Piękny chleb i pewnie smaczny 👍

Nie piekę nigdy na zakwasie.

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Hormon stymulujący wydzielanie mleka. Kiedyś jałowce po wycieleniu dawałem z 10 dni, choć to ponoć za dlugo

A to nie, ja od tego to z daleka...

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi to nawet herbaty nie trzeba. Chleb jeśli się upiecze to będzie a jeśli nie to nie. Ziemniaków w piwnicy pełno, w futerkuchni na westfalce by ugotował. 

Ty na Rysia zięcia by się nadał, ale razem by rzadzili 🙆‍♂️

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Aż tak meg nie dawała spokoju? Cza jej było nie bajerować🤣🤣

Ty tylko bajerowanie masz w głowie i amory.   :P

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A to nie, ja od tego to z daleka

W przypadku królika, to pewnie i wet by nie zlecił. Jak krowie 1 ml, to ile takiej samicy by trzeba podać. Poza tym krowie 15 min przed udojem, a królikowi kiedy🤷...taka myśl mi tylko przyszła do głowy 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Szkoda tylko, że mi taki teść a zwłaszcza jego córka nie potrzebna. A tym bardziej jego piachury.

Zabrał byś ją do siebie, to kit z piachurami, a Rysiu tylko na królika w śmietanie by wpadał z teściową w niedzielę.   :P

• Haha 4
Opublikowano
10 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Marcinek wrażliwy na wdzięki pań. Gdyby to były kobity potrafiłby zachować dyskrecję a nawet groszem sypnąć😁 Trzeba by się było innymi kanałami dowiadywać😂

Tobie czyjejś pipki szkoda czy czyichś pieniędzy?

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi to nawet herbaty nie trzeba. Chleb jeśli się upiecze to będzie a jeśli nie to nie. Ziemniaków w piwnicy pełno, w futerkuchni na westfalce by ugotował. W zasadzie mogę powiedzieć, że jak mam chleb i ziemniaki to mam dobrze a jak jeszcze mięso do tego to już całkiem super.

I bez alko byś wytrzymał? Delirki by nie było?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v