Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Tylko że to jest legalne 

Tak samo jak wbijanie T ... Bo B+E uprawnia do tego co T ...

12 minut temu, konteno napisał:

jakbyś był po 50ce i miał nadwage to inaczej byś myślał 

Jakbym się nie spasl to bym nie jęczał ...

Opublikowano (edytowane)

Aż sprawdziłem i mi nikt nie wbił A1,B1,C1. Bo na UJ to wbijać jak kategoria A,B,C uprawnia do kierowania i małymi pierdkami.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Dlatego nowe mają "kagańce"...

znajomy 510 favorita na 50 odblokował bo działki daleko rodzina oddała w dzierżawę

14 godzin temu, gregor1284 napisał:

@konteno brak mi zrobić coś takiegot "wrzucasz monety i aparaturka odmierza taką wagę za ile jest zapłacone i wydaje towar" ogarniesz?

do czego ? automat vendingowy do materiałów sypkich chcesz ? w środku zrobić tyle miejsca by ktoś się zmieścił co to ogarnie i tyle 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 6465 napisał:

Aż sprawdziłem i mi nikt nie wbił A1,B1,C1. Bo na UJ to wbijać jak kategoria A,B,C uprawnia do kierowania i małymi pierdkami.

W Sochaczewie wbijają małe pierdki jak masz wyższa kategorie ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Wyjaśnij to

Cofnij przeczepa z osią skrętna a tandemem po łuku, wiadomo czym jest łatwiej ... Cała różnica wg mnie między tymi kategoriami prawa jazdy podczas egzaminu ...

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, MonteChristo napisał:

Za to w Krakowie dobra kasa

to po co sie kisisz na swojej wsi ,przyjezdzaj.

16 godzin temu, Strongman napisał:

O krakowie i okolicach mówią ogólnie ze tam ludzie bardzo chytrzy nawet głupiej kawy nie zaproponują.

bo onii ze wsi przyjechali a tam ludzie chytrzy.

4 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Na niektóre JCB chyba trzeba 

na budowe za oknem jeden z przyczepa tandemem jezdzi..

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

to po co sie kisisz na swojej wsi ,przyjezdzaj.

W Krakowie studiowaniem 3 lata, piekne miasto, dla studenta najlepsze, a kiszę się na wsi bo mogę pracować zdalnie, a nie ma zamiaru wydawać 1000 zł za pokój

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, 6465 napisał:

@Qwazi nie przeszkadzało by ci jak bym jutro podwiózł klienta co by się kajtnąć mógł tym błękitem? Może by my jaki papier napisali.

Brama otwarta, woda w czajniku, cukier w szafce🤷😉...

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano

Ma któryś przydomową oczyszczalnię ścieków, warto w to inwestować?

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

jeśli pojazd nie spełnia wymogów prawa o ruchu drogowym, może zostac poddane wątpliwości zdolność do poruszania się po drogach publicznych

jesli na przykład policjant ma wątpliwości co do zgodności z homologacją (przypadek rasowanych motorowerów ze zwiększoną pojemnością  i odblokowaną prędkością) może zatrzymać DR i skierować pojazd na szczegółowe badania techniczne zgodności z normami

tak samo jest z ciągnikami rolniczymi

to, że są one produkowane w fabryce przez producenta i mogą rozwijać dajmy na ro prędkość 40 czy 50km/h , a przepisy w kraju definiują, że ciągnik rolniczy ma rozwijac prędkość nie mniejszą niż 6km/h i nie większą niż 30km/h

wobec tego jazda w terenie zabudowanym z prędkością 50km/h ciągnikiem grozi takim samym mandatem jak za 70km/h autem i takim samym mandatem, oraz cofnięciem DR

Idąc tokiem twojego rozumowania na drogach nie powinno być ani jednego samochodu. Mandat za przekroczenie prędkości jak najbardziej, zabranie dr brak podstaw.

Opublikowano
31 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak samo jak wbijanie T ... Bo B+E uprawnia do tego co T ...

Jakbym się nie spasl to bym nie jęczał ...

Skoro tak wbijają bo to legalne to co piszesz że ci omyłkowo wbili 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Mam i warto.

Jakie zalety, nai le osób, u mnie by było na 6

Opublikowano
29 minut temu, konteno napisał:

znajomy 510 favorita na 50 odblokował bo działki daleko rodzina oddała w dzierżawę

Na własną odpowiedzialność...DF-y też chcieli odblokować, ale wlaściciel nie chciał, bo sam nimi nie jeździ, a np Stauttmanka na drodze wystarczających wrażeń dostarcza przy 30 km/h...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, MonteChristo napisał:

Jakie zalety, nai le osób, u mnie by było na 6

Na 5 i chyba 5000l pojemności, a woda z niej do rowu.

To gmina robiła już dawno ,a do rowu to nato jakieś pozwolenie było że wszyscy musieli się podpisać ileś tam metrów w duł rowu kto miał działkę przy rowie.

A pobur prondu to 80w i 15minut sprężarka napowietrza potem 30minut przerwy i od nowa.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, superfarmer02 napisał:

... A kawę musisz przywieść... Nie masz czasem rodziny na południu? 

Te te☝️...Nie mam...a trzy kropki na końcu oznaczają, że katalog nie został...wyczerpany🤷...Marek z towarem z piwniczki zajedzie😉🤭...

Opublikowano
54 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jakie nielegalnie, poczytaj do czego uprawnia B+E, w przypadku ciągnika z przyczepą nie ma limitu 7t DMC ...

Myślę, że jest...i nie 7t...

31 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Cofnij przeczepa z osią skrętna a tandemem po łuku, wiadomo czym jest łatwiej ... Cała różnica wg mnie między tymi kategoriami prawa jazdy podczas egzaminu ...

Różnica polega na tym, że to egzamin na inną kategorię...

38 minut temu, Tomasz0611 napisał:

W Sochaczewie wbijają małe pierdki jak masz wyższa kategorie ;)

Oczywiście ja się nie znam, ale wydaje mi się, że kategoria T nie jest wyższa wobec BE, tylko ...inna...

Opublikowano
11 minut temu, superfarmer02 napisał:

... A kawę musisz przywieść... Nie masz czasem rodziny na południu? 

Ja kawy nie mam w szafce z prostej przyczyny - nie piję tego napoju, już ten jej zapach działa u mnie na odruch wymiotny.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Bo takie jest ograniczenie w ustawie o kierujących pojazdami. Nie mam teraz czasu, ale jeśli chcesz, to wieczorem mogę Ci wrzucić przepis 

Jasiu BE pozwala na dwie przyczepy, z ograniczeniem DMC do 3,5 t. Co do reszty święta racja...powinni nie wbijać T, ale skoro wbiją, to ono jest...

B+ E nie ma ograniczeń tonażu dla ciągnika i przyczep. Czyli możesz spokojnie popylać ciągnikiem np. 300km+naczepa od tira.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał:

Myślę, że jest...i nie 7t...

Różnica polega na tym, że to egzamin na inną kategorię...

Oczywiście ja się nie znam, ale wydaje mi się, że kategoria T nie jest wyższa wobec BE, tylko ...inna...

BE jest wyższa niż T, mając BE możesz jeździć wszystkim co się łapie na T...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v