Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, marcin19071980 napisał:

@PAN88Raport giełdowy.Zjazdowa.Ziemniak żółty 20-15, biały 25-20.Kapusta czerwona 2zl trochę wstała Biała 20zl za 20 albo 4zl.Papryka osiągnęła dno 3-5zl.Zejscia na co kolwiek brak wszystko sztukowane.A co to miało nie być 

Dzięki  miałem  Ci wczoraj  pisać  ale  zapomniałem  bo w pracy  był mocny zapierdziel.  Irga wczoraj  25-30 żółty 20-15 czerwona 15 zl/10kg białą 16-20zl/20kg. Papryka od 7 do 4 . Zejścia to i na bronkach  brak. We wtorek  kumpel  kupił żółtego po 12 za 15stke. 

Powiem  Ci że  po dzisiejszym  kopaniu Jurka to i ja zwatpiłem  że pyra zapłaci w tym roku. 

18 godzin temu, marcin19071980 napisał:

@PAN88Raport giełdowy.Zjazdowa.Ziemniak żółty 20-15, biały 25-20.Kapusta czerwona 2zl trochę wstała Biała 20zl za 20 albo 4zl.Papryka osiągnęła dno 3-5zl.Zejscia na co kolwiek brak wszystko sztukowane.A co to miało nie być 

Dzięki  miałem  Ci wczoraj  pisać  ale  zapomniałem  bo w pracy  był mocny zapierdziel.  Irga wczoraj  25-30 żółty 20-15 czerwona 15 zl/10kg białą 16-20zl/20kg. Papryka od 7 do 4 . Zejścia to i na bronkach  brak. We wtorek  kumpel  kupił żółtego po 12 za 15stke. 

Powiem  Ci że  po dzisiejszym  kopaniu Jurka to i ja zwatpiłem  że pyra zapłaci w tym roku. 

Opublikowano
52 minuty temu, jacus napisał:

zalezy jaka indianie zime zapowiadaaja.

A to ja chrust zbieram jak zapowiadają srogą......

Wioska indiańska w Ameryce. Przychodzą Apacze do swego szamana i pytają:

- Jaka będzie w tym roku zima szamanie?

- Bardzo, bardzo ostra!

Apacze zaczęli zbierać chrust, ale zima była łagodna. Następnej jesieni znowu przychodzą Apacze i pytają szamana:

- Jaka będzie w tym roku zima?

- Bardzo, oj bardzo ostra!

Zima znów była łagodna, a Apacze nazbierali górę chrustu. Następnej jesieni przychodzą wściekli Apacze do szamana i pytają się go o to samo, ale grożą mu, że go oskalpują jeżeli się pomyli i że ma całą noc by się namyśleć. W nocy szaman wymknął się do instytutu meteorologicznego i pyta synoptyków:

- Jaka będzie w tym roku zima?

- Bardzo ostra, oj ostra - odpowiadają.

- Skąd wiecie? - pyta szaman.

- Bo Apacze od 2 lat chrust zbierają!

7 minut temu, 6465 napisał:

Turas nie zmieścił się pod 3m wiaduktem 🤭

image.png

Jak to nie? Toż widać że wjechał, czyli się zmieścił...😆

Opublikowano

Ponieważ dostałem moderację od Pana Bartoliniego za to że nie pozwolilem sobie wejść na głowę to niestety ale opuszczę to zacne grono na jakiś czas a może i na zawsze w każdym razie do 30stego. Najwyraźniej najlepiej jest jak jeden po drugim skacze.

Opublikowano
45 minut temu, MajsterMarian napisał:

Panowie cement portlandzki 52.5 czy Ożarowski? 

A czym się różnią ?

Opublikowano
15 minut temu, malaczarna napisał:

Grzybów mało za to losie dopisaly

IMG_20231005_163045.jpg

IMG_20231005_142845.jpg

IMG_20231005_142845.jpg

Bo za sucho jest 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Czemu widzę w powiadomieniach, że @marcin19071980 skomentował, a nie widzę jego postu?...

Może dostał urlop 🤔

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Może dostał urlop 🤔

On????.

Za co by?   Niemożliwe...

Może post usunięty..

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Uszczelki były 1,2. Właśnie wyjeżdżam z zakładu, gdzie zawiozłem głowice. Panowie zmierzyli i twierdzą, że nie były jeszcze planowane. Uszczelki były oryginalne. Wszystkie śruby też oryginalne i poszły pięknie, wiec wygląda na to, że nasi tam jeszcze nie byli...ciągnik rok 2000 niecałe 6,5 tys godz ...

Powinien z dychę więcej mieć 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Powinien z dychę więcej mieć 

Trudno stwierdzić, czy powinien czy nie. Na tulejach progów nie ma praktycznie, honowanie widać. Zobaczymy, co wyjdzie w sprawdzeniu głowic...

Marcin mi napisał na PW, że dostał moderację od Bartka za prowokowanie do awantury. Nie wiem na ile

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v