Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieczysławie będzie w nocy padać? Bo jadę trawę kosić 2,5ha na torfach. Zapindala jak wściekłe. Zajeżdżam nawóz siać, a tu w kolano 😁 

Jutro koło południa zebrać, dać azotu krople i będzie jeszcze 5 pokos. 

Kurła jak ta westerwoldzka i festuolium goni. Szok 

Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

Dodaj jeszcze że pewnie to był udany trafny zakup i jeździła ładnych parę lat .? 

Do tej pory nim jeździ, akurat te auto ja jej nagrałem z pewnych rąk 

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Nie wiem jak się zowią...

Parę lat temu posadzone, wzięte od kogoś i se tak rosną. 

Smaczne są. Inaczej trochę smakują niż te...normalne.

Też mam te żółte, one na żywo wyglądają na całkiem inne jak te twoje, ale jak zrobiłem zdjęcie to w sumie kolor taki sam wyszedł 

56 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ja nie lubię papryki... Reszta oki, ale tak nie za wiele.

I już masz kosę ze @stempos1980

12 minut temu, gregor1284 napisał:

Na co takie cyrkowe butelki? Dla mnie to nawet te dziwne naklejki są żenujące

Ale magnes kucharza co wypina d*pę już cie nie dziwi???😉 

IMG_20230828_175854_572.jpg

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Mieczysławie będzie w nocy padać? Bo jadę trawę kosić 2,5ha na torfach. Zapindala jak wściekłe. Zajeżdżam nawóz siać, a tu w kolano 😁 

Jutro koło południa zebrać, dać azotu krople i będzie jeszcze 5 pokos. 

Kurła jak ta westerwoldzka i festuolium goni. Szok 

Uwaga, przedmuchuję.

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

Szczególnie na V klasie.   xD

No to to z pewnością.

No ale faktycznie cena może być słaba, bo taki bom na jęczmień się zrobił...

No chyba że zima korekty wprowadzi...

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

a co tam o alimentach.

Oj literówkę zrobiłeś. Żart dałem...

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Też mam te żółte, one na żywo wyglądają na całkiem inne jak te twoje, ale jak zrobiłem zdjęcie to w sumie kolor taki sam wyszedł 

Wyglądają malinki jak moje... W sumie to nie wiem czy jest kilka takich odmian.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

No to to z pewnością.

Jak się uda to we wsi nowość będzie - owies zimowy... Bo pogwarzyliśmy z prezesem z RSP, przy okazji jak było auto zatankować, chętnych więcej niż towaru.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

... Już się poprawiam...po za mną wszyscy w domu uwielbiają...😊

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak się uda to we wsi nowość będzie - owies zimowy...

Lepiej sypie. Mrozu się boi... tyle wiem.

Miałem kawałek zasiać na próbę, ale jakoś się nie dogadałem z tym co miał mi sprzedać...

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No to to z pewnością.

Jęczmień na piasku nie będzie.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Lepiej sypie. Mrozu się boi... tyle wiem.

Miałem kawałek zasiać na próbę, ale jakoś się nie dogadałem z tym co miał mi sprzedać...

O ten mróz się najbardziej obawiają. Mieli 10ha w tym roku zwykłego, głównie rybom. Ale takiego już raczej nie posieją. Albo ozimy, albo bezłuskowy albo wcale. Dawałem teraz kurom ozimy jęczmień w śrucie, to jednak po mieszance lepiej niosły... Ale brojlerom dokładać i królikom do mieszanki to się zużyje. Ponoć spory ruch na słomę w kostkach... 

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

po nocy to robota..... i dla kota 🤭😁

Co masz zrobić jutro zrób dziś a co masz zjeść dzisiaj,zjedz jutro.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

ten mróz się najbardziej obawiają

U Ciebie delikatniejszy klimat. U nas rośnie, to tym bardziej tam u Was.

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Co masz zrobić jutro zrób dziś a co masz zjeść dzisiaj,zjedz jutro.

Zrób pojotrze, będziesz miał dwa dni wolnego..

Opublikowano
19 minut temu, bratrolnika napisał:

co to za maliny albinosy?

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

O ten mróz się najbardziej obawiają. Mieli 10ha w tym roku zwykłego, głównie rybom. Ale takiego już raczej nie posieją. Albo ozimy, albo bezłuskowy albo wcale. Dawałem teraz kurom ozimy jęczmień w śrucie, to jednak po mieszance lepiej niosły... Ale brojlerom dokładać i królikom do mieszanki to się zużyje. Ponoć spory ruch na słomę w kostkach... 

Weź śrutę zalej gorąca wodą czyli zaparz go to zobaczysz wtedy jak będą się niosły, u mnie matka tak robi to mówi że jest spora różnica.

Opublikowano
Przed chwilą, artek27 napisał:

Weź śrutę zalej gorąca wodą czyli zaparz go to zobaczysz wtedy jak będą się niosły, u mnie matka tak robi to mówi że jest spora różnica.

Nie bo mieszam wszystko razem z koncentratem a popołudniu zamiast ziarka dostają parowane ziemniaki.

Opublikowano
33 minuty temu, Pablos_1970 napisał:

Po   to  by  zachęcić  do  picia  tego  gó...na  jedna    rzecz  się  pisuarom  udała rozpicie    narodu  stan   wojenny    smuta  niepewność    ponad  7  litrów na łeb    teraz     ponad   11  litrów  na   łeb   pogratulować  😡

Masz z tym jakiś problem, bo po co te nerwy 

Opublikowano (edytowane)

Że lepsze teraz odmiany? Możliwe. 

Edytowane przez Pafnucy12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v