Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8 minut temu, Qwazi napisał:

A dej spokój...najpierw człowieka wymęczy do północy, a potem...rano obudzi...i skąd tu sił🤦...

Zacznij za dwie dwunasta  i po,, problemie''😜 ,a śniadanie będzie takie jak lubisz  ?😜

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Na chodzie? 

nie , na złomie 

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

i bałeś się ze przyjadę?

chciałem zaprosić , olej byś przy okazji podrzucił 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Do 80ki za duża, na górach w sianokiszonce ledwo szło jechać, a dwa to wymagała wkładu już. 

No ale 1601 tylko niższa zewnetrznie. Wagowo nie wiem

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
gregor1284 napisał:

38 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pospało się, z somsiadem spożyło, nawet dość niezły ten dzień...

Pjoter jak robisz przecier z pomidorow?

z tym przecierem to trzeba uważać nawet w sprawie dla reportera było 🙆‍♂️🤭

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

A dej spokój...najpierw człowieka wymęczy do północy, a potem...rano obudzi...i skąd tu sił🤦...

Albo kościołowe🤷...

Matko jedyna... Może na wszelki wypadek bramkę na klucz zamykać... Choć musiałaby rozumu nie mieć całkiem żadnego.

• Haha 2
Opublikowano
39 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Z tego co patrzyłem to około 500 kg mniej, a to już dużo. 

A może i simpe kupię jak coś ładnego trafie.... W tym roku +-600 balotów zrobione, więc cudów też nie potrzeba 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Wróć, spojrzałem do instrukcji, do 100kg Równicy 

A no widzisz...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

może i simpe kupię

Aby z hakami była. 

Dobra sipma nie jest zła. Jednak już nie powrócę do niej.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Screenshot_2023-08-27-20-43-57-10_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

A to widzisz pokazało mi 1901 z rotorem i nożami a 1601 golasa. A miałem 1901 golasa

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Aby z hakami była. 

Dobra sipma nie jest zła. Jednak już nie powrócę do niej.

Tylko ten aparat siatki w sipmie... To delikatnie mówiąc lekka lipa...

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

A to widzisz pokazało mi 1901 z rotorem i nożami a 1601 golasa. A miałem 1901 golasa

Tylko ten aparat siatki w sipmie... To delikatnie mówiąc lekka lipa...

Poprawiają jakoś. A nie wiem czy przypadkiem nie było już później innego. Coś mi tak się wydaje.

Opublikowano
5 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Tak na serio to tylko taki

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-plug-7-skibowy-CID757-IDUCJcR.html

Sorry ale musiałem,pytałeś o płytką orkę😀 a jeszcze bardziej serio to każdy,przecież od regulacji głębokości masz koło i podnośnik 😒

Taka regulacje to znam 

5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Germański

Jaki Rysiek polecasz?

5 godzin temu, mf362 napisał:

I najlepiej jakiś 3x40 a nie 4x30. 

Dlaczego nie 4x30 🤔 bruzda taka szeroka po 40

Opublikowano
szymon09875 napisał:

39 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A może i simpe kupię jak coś ładnego trafie.... W tym roku +-600 balotów zrobione, więc cudów też nie potrzeba 

wiem kto ma ,z oryginalnym lakierem na gardzieli prościutka bez ryski z siatką ale pewnie coś koło 30 będą chcieć

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Unie polecam 🍎

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Poprawiają jakoś. A nie wiem czy przypadkiem nie było już później innego. Coś mi tak się wydaje.

Kuzyn kupił wiosna tą w żółtych blachach. Jak na wyższych obrotach się owija to ucieka siatka do środka beli. 

Ojciec ją teraz kończył u nas prasować to też mówił że na wolnych obrotach było ok, a na wyższych uciekala

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v