Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie jeszcze 35 bel na polu leży se zmokniete. Się przepogodzilo, to może wieczorem zabiorę....

Opublikowano (edytowane)

u mnie 26l ale nie martw się już kolejna chmura nad germanią.

12 minut temu, galan99 napisał:

Od wczoraj 17;45 do 7 rano dziś spadło 70 ml .

jak to l ,czy ml

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, stempos1980 napisał:

Takim dostać w głowę to trup na miejscu 🤔 

20 cm.

Screenshot_2023-07-27-06-21-49-939_com.facebook.katana.jpg

Wygląda jak jakaś larwa, przedwczoraj i wczoraj 35l

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, witejus napisał:

Takim dostać w głowę to trup na miejscu

Albo passat skasowany.

Teraz co raz będzie padać ja już trochę wykosił, wcześnie koszenie dobre jak już suche, niema co czekać dat,wszystkie zamokliny wykoszone juz

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Możesz się nie doprosić... 

Od jutra dzień w dzień coś nadają. 

nawet w nocy lalo ostro-choc nie zapowiadali..

wyglada na to ze po 15 sierpnia zaczniemy .

Opublikowano
2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

BrRy🙋

Za wczoraj, za noc, za dziś 24L i wciąż pada 

Kurła psiezyto porośnie mi w kłosie..., owies mi się odmłodzi...

Na co komu teraz ten deszcz

Cza było kosić przed deszczem...

1 minutę temu, Łolek napisał:

Po ile u was słoma z pokosu bo u mnie 45, 50 zł 🙆‍♂️🤬😥

50-70 za 150-160 bele

Opublikowano
26 minut temu, jacus napisał:

nawet w nocy lalo ostro-choc nie zapowiadali..

wyglada na to ze po 15 sierpnia zaczniemy .

Nic nie padało, jak skończyło koło 18 tak już nic. Dzisiaj jak podeschnie to się kopnę na wilgotnościomierz.

48 minut temu, galan99 napisał:

Od wczoraj 17;45 do 7 rano dziś spadło 70 ml .

No, super dokładny ten deszczomierz musi być żeby takie wartości odczytać.

Opublikowano

Siemanko. Rano było 12°, teraz 15. Słońce na niebie. Wiatr lekko wieje. Może od południa się coś słomy przywiezie🤔...

22 minuty temu, bratrolnika napisał:

ale do sprasowania czy już gotowe belki????

Do sprasowania...

32 minuty temu, Łolek napisał:

Po ile u was słoma z pokosu bo u mnie 45, 50 zł 🙆‍♂️🤬😥

U nas też niektórzy próbują sobie takie kwoty życzyć...

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Przywieź do nas. Drożej.

Marcin, jak sprzedasz to napisz czy było tyle ton co liczyłeś 

Tobie ile sypało ?

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Śniadanie zjeść,i trza na skup zacząć wozić zboże . Nie ma radości bo ceny nędza 😐 650 pszenżyto

wtorek 740 Ok 18 jeszcze było a wczoraj po 16 już 750 za pszenżyto i ceny netto a dla dużych jest 10 napewno więcej

Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tobie ile sypało ?

Od 3 do 6

Opublikowano
49 minut temu, bratrolnika napisał:

ale do sprasowania czy już gotowe belki????

Do sprasowania belki 130 

15 minut temu, bratrolnika napisał:

@Łolek już sprasowane po 55zł może chcesz??? tyle że to z 50km od ciebie...

No ciut daleko 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v