Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Ja bym chciał żeby choć z 35cm przeredlić.

330 zł na raz z siewem rzekł niedawno usługodawca. 

pewnie położę mu te 4 rocznie za moje ogródki i jedyną robotą będzie bb podnieść i zasypać 🤭

Opublikowano
30 minut temu, kris91 napisał:

@Agrest  O co się rozchodzi z tą pajęczyną na żółtej śliwce? Rok w rok teraz jest i słabo ze śliwkami, pryskać to czymś trzeba czy w pień wyciąć? 👀👀👀

20230611_115806.jpg

Pryskać. Jak nie walczysz to masz  co rok powtórkę.

Dawno już tak okazałych namiotów nie widziałem.

To larwy motyla  namiotnika jabłoniowego pszendą.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

to tekst z podręcznika dla akwizytorów "

Czas surferow 

A jednak nie. Poranek kojota

dokładnie 👍👍👍 poranek kojota

gregor1284 napisał:

45 minut temu, Agrest napisał:

No oczywiście że wybierać będą Cię lokalnie. Potem będziesz działał już globalnie🤣

Nie nie. Posłem nie będę bo oni mają diety a co jak dietetyk mi szczawiu nie pozwoli jeść albo zupy z pokrzyw?

poseł od razu minister rolnictwa następcę tylusa czy tam Tytusa 😆😆😆😆😁

6465 napisał:

Czy jest możliwe z ciągnikiem 120km uprawić w miarę dobrze bezorkowo?  Czy to za mało mocy.

znam takich co 90konnymi robią bez orkę tylko na kilka razy glebosz (3lapy)- talerzowka (3m) lub gruber(2.5m)-siewnik talerzowy 3m

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Pryskać. Jak nie walczysz to masz  co rok powtórkę.

Dawno już tak okazałych namiotów nie widziałem.

To larwy motyla  namiotnika jabłoniowego pszendą.

A czym to pryskać bo nawet nie mam pojęcia? 👀

Opublikowano
6465 napisał:

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ile masz w kołach szeroko ? Bo z tego co kojarzę to niektóre kawałki masz dość ciężkie 

Nie nie mam ciężkiej ziemi. Glina tylko przy rowie. A ile w kołach to nie wiem. Myślałem o czymś takim. https://www.olx.pl/d/oferta/plug-dlutowy-glebosz-raptor-5-da-landtechnik-zabezpieczenie-kolkowe-CID757-IDSYG1l.html

Tylko czy traktor poradzi? Żeby gdzieś na testy wziąść.

dalszy sąsiad takie coś ma to 145KM musiał podkręcić żeby w tym chodzil ale myślę że taki na 3-4łapy spokojne by dal rade

• Thanks 1
Opublikowano

alerta wysłali, ale o zagrożeniu pożarowym. 

także Krisie, nie napalmem 🤭

Opublikowano
Leszy napisał:

@6465 

Ja takie radło używałem i w to siałem. Do 130 KM. 

https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/812379-uprawa-bezorkowa/?do=embed

ile to ma łap? I jakiego rodzaju ?

stempos1980 napisał:

1 minutę temu, 6465 napisał:

Pług sprzedam i się wyrówna.

Dobrze się zastanów bo możesz po tym mieć słabe zbiory bo to wywali ci calą martwicę na wierzch

nic nie wywali to nie pług to tylko ryje

Opublikowano
10 minut temu, kris91 napisał:

A czym to pryskać bo nawet nie mam pojęcia? 👀

Po taniości pyretroid, nawet cyperkil, a po skuteczności Coragen, Affirm

Opublikowano

Miałem dziś na obiad pierwszy raz w tym roku młode pyry. Gdy byśmy wiedzieli że tak będą smakować to by były wywalone i ugotowane stare melody. Teraz trza jechać do szwagra na kawę i węża pożyczyć.

Opublikowano
6465 napisał:

Miałem dziś na obiad pierwszy raz w tym roku młode pyry. Gdy byśmy wiedzieli że tak będą smakować to by były wywalone i ugotowane stare melody. Teraz trza jechać do szwagra na kawę i węża pożyczyć.

czasami się takie trafiają że śmierdzą jakaś chemia że się nie da zjeść

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Lżejszy o ile 🤔

o cały zarobek z turlania 

2 godziny temu, radekz200 napisał:

do balotów w obejściu, garażu czy obornika na płycie jeszcze ujdzie , w polu i w lesie takie sobie chyba , może jeszcze ze słoma po żniwach na polu sobie poradzi , na łąki do sianokiszonki nie bardzo pewnie taki sprzęt , 

czy mam tylko złudzenie czy opona z przodu na 5 zdj bardziej łysa niż reszta

2 godziny temu, Agrest napisał:

A fuj. j**any uj. Tfu🤮

jak kaszląca krowa z biegunką 😁

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła nie nagrzeje słońce wody

Na burze solary w piątek wyłączył i dopiero Tera jak zimna woda patrzę a nie włączone. 

Dajcie trochę że środka polski ☀️

Screenshot_20230611_135224_com.opera.browser.jpg

to rykoszetem za Ukraine i Putina 🤭

Opublikowano
46 minut temu, 6465 napisał:

A ja tam się nawet nie zabieram za kopanie młodych póki co... Wolę stare Tajfuny z piwnicy, nawet dość jeszcze są. Jeszcze na jakieś dwa tygodnie starczy. Może za tydzień ludziom się coś ukopie. Dwóch już o koszenie pytało. Trzeba na rower wsiąść, popatrzeć jakie zboża i zimnioki ludziska mają. Czy lepsze czy gorsze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v