Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Toć ja pindola po pełnym serwisie w aso teraz mam ale mnie te uwięzienie przeraża 

Nie jest tak źle 😉

2 minuty temu, DANDYS napisał:

no tak to tak jak jest podstawą zrobiona 👍

Ale to nadal dzieciak , może będzie chciał się szkolić a nie gospodarzyć 

Opublikowano
jacus napisał:

15 minut temu, Qwazi napisał:

Raczej nie...ale się okaże 

nie wiem co i ile ma , jest jedynakiem ? jesli ojciem go mial w wieku 35 lat to tez dobrze nie rokuje.. matka jakas ogarnieta ??

to jak zwykle nie rozgarnięty ... 🤦‍♂️

Opublikowano

Ludzie a co robicie z foliami rolniczymi ? Kuźwa byłem dziś w pszoku u nas w gminie , wcześniej woziłem i brali  a teraz nie 🤷 i rób co chcesz z tymi śmieciami 

50 minut temu, DANDYS napisał:

o 30,ha jak dla mnie wystarczająco żeby spokojnie żyć

Taa spokojnie , ciągle coś 🤷

A po drugie za mało żeby żyć a za dużo żeby zdechnąć

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ludzie a co robicie z foliami rolniczymi ?

jak to co ? w paczki się składa i w pojemnik na dzień przed odbiorem jak miejsce jest jeszcze pod pokrywą ale tylko pryzmowe

Edytowane przez konteno
Opublikowano
35 minut temu, Łolek napisał:
38 minut temu, DANDYS napisał:

no tak to tak jak jest podstawą zrobiona 👍

Ale to nadal dzieciak , może będzie chciał się szkolić a nie gospodarzyć 

Tu mi się wydaje, że są dwie opcje. Jeśli robił z ojcem, bo ten go trzymał przy sobie, to może być tak,że teraz po śmierci ojca, zostawi gospodarkę bo to nie jego bajka, a ojca nie ma i nie ma trzymania. Albo, jeśli robił, bo ma po ojcu charakter i zacięcie, to wtedy nie zmarnuje tego gospodarstwa. Myślę,że raczej to drugie. Znając zmarłego nie podejrzewam, żeby dzieciaka w taki sposób układał. Tym bardziej, że kiedyś nawet sam mi mówił, że młodego musi nieraz powstrzymywać, bo aż za bardzo cięty na robotę, a jeszcze młody...

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ludzie a co robicie z foliami rolniczymi ? Kuźwa byłem dziś w pszoku u nas w gminie , wcześniej woziłem i brali  a teraz nie 🤷 i rób co chcesz z tymi śmieciami 

U mnie odbierają 

Opublikowano
26 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

W chmurze przechowuj 

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, konteno napisał:

ale z iloma nożami ? na połowie to i sto qni pójdzie 

Z iloma by nie było, pociąć nawet na 6 i dobrze dobić to się spoci co nie oznacza że nie możliwe 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Łolek napisał:

Z iloma by nie było, pociąć nawet na 6 i dobrze dobić to się spoci co nie oznacza że nie możliwe 

To tak samo jak z tą moją przyczepą, poprzedni właściciel ciągał 3p i twierdził że idzie bez problemu. Ja jak pojechałem pierwszy raz 80ka no to do połowy szło dobrze, jak zaczęła już ubijać to ciągnikiem rzuca jak kotem po kaszance. 

A co dopiero mówić o prasowaniu...

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

50 minut temu, DANDYS napisał:

o 30,ha jak dla mnie wystarczająco żeby spokojnie żyć

prędzej zajebiesz się tym psikuczem 300l niż padniesz z głodu...

ja folie wywiozłem jak gabaryty zbierali ,i wystawiali wmieście kontenery...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Chłopak ma siostrę, ale już wyfrunieta z domu i ma swoją rodzinę. Matka ogarnięta, ale chora. Słabo się porusza. Jest tam ok 30 ha i ok 25 krów dojnych. Młody ma 16 lat, ale już ma kat. T. Z ojcem robił od małego. Poradzi sobie. Podpowiemy, pomożemy....

16 i chce sobie zycie zmarnowac na krowy ?? jak mialem tyle lat to tez 30 przed sniadaniem doilem- wiec z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie warto......

do szkoly musi chodzic- o ktorej wstanie zeby wydoic, odpasc, smierdzacy chyba nie pojdzie na lekcje ??

bedzie posmiewiskiem calej szkoly.. 

on mlody i glupi- ale jesli ktos stary mu tak radzi ????

na chwile pomozecie-mi tez pomagali po operacji.. zanim nie stanalem na nogi. a co potem ??

Odbierania córci z przedszkola. Przemek nie wiem, czy podpadłem, ale zakaz wydała małżonka. Chociaż córcia nadal dzielnie negocjuje 🤗

jesli przedszkolanka podobna do mojej corki -to sie jej nie dziwie.🤣

I do tego ma fajnie prowadzone stado, zmarły wybudował oborę, dom i garaże. I są dobre maszyny. Młody ma zacięcie. Nie zmarnuje

a nie pomyslales ze moze zmarnowac sobie zycie ??? 16 lat i niewolnictwo ??? kiedy mu przejdzie to co wtedy ani sil,ani zdrowia, ani wyksztalcenia , ani pewnie rodziny. 

maja kogos zatrudnionego do pomocy ?

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

ale z iloma nożami ? na połowie to i sto qni pójdzie 

Yhy. 😬

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

@gregor1284i potomka jakiegoś się szybciej dorobisz, i nie to że po Tomku będzie tylko twój osobisty bo latka lecą 

Marku wrazie czego to koledze pomożemy w tym temacie. 😉🤭

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ładny wigwam?

20230523_172935.jpg

Piękny jak w latach 80tych.

Opublikowano
49 minut temu, Łolek napisał:

To moje 125 kucy🐎 pociło się dzisiaj w prasie na ośmiu nożach. ⚔

Opublikowano (edytowane)

rolnik postepowy- u ciebie padalo czy tylko postraszylo pare minut jak u mnie i juz sladu nie ma ??

37 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Co tam człowieki

Paczajcie mało kto był traktorem na plaży

IMG_20230523_170315.jpg

IMG_20230523_165719.jpg

ja gdy jechalem ciagnikiem to rybe na drodze rozjechalem..

ktos nie zgubil ??

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/poznan/rakow-metalowy-przedmiot-spadl-na-dom-sprawa-zajmuje-sie-prokuratura/ef18k1d

Edytowane przez jacus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v