Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał:

Ty to jesteś kolega 👍

To my  z pafnucym wypijemy a ty zaprowadzisz mi traktor😉

No przecież po to pojadę 🤷. Tylko Marka zabiorę...i Tomka...żebyśta za lekko nie mieli😉

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

No nareszcie ktoś się zlitował i ukręcił bata na sprzedających na OLX cena ma być podawana końcowa brutto i z Vatami i innymi pierdołami, a nie cwaniaczki cena zaniżona żeby tylko przyciągnąć klienta, a jak dzwonisz to cena z kosmosu. Dzwonisz, cena inna i już dziada zgłaszasz że oszukuje.

obraz.png

Jak by jeszcze dodali że podana cena jest za że z z 1 zdjecia 

25 minut temu, Baks00 napisał:

Mogę się wypowiedzieć 🙋 

Ja prototyp użytkowałem,nawet stoi nadal u kuzyna.Tam na końcu są wałki druciane,,mocno wygiete''🤭 ale mimo wieku ciągle ktoś go pożycza 

A co do podwody sprzedaży -ma niestety rację.😁🤭

Ja kupiłem miesięczny scierniskowiec,był jeszcze głębosz i agregat talerzowy z Tolmetu. Powod- syn powiedział że pier.... gospodarkę i jedzie za granicę.

Nie liczne są przypadki że ktoś kupuję nową maszynę i się nie sprawdzi🤦

Tak samo miałem z kosiarka i rozdrabniaczem. Jedno skosiło 5 ha i decyzja o likwidacji a druga maszyna zrobiona 20 lat temu. Zrobiła może 10ha ale żal było sprzedawać i tak stała 

17 minut temu, jacus napisał:

a te walki po 4 sie rozleca..

Widziałeś taki agregat z rozwalonym wałkiem po 4 latach? 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jesli jestes taki zdolny, to po co tandete kupowales ?? chyba ze ktos inny bedzie jezdzil po piasku to moze pare lat wytrzymaja

moze i tobie bym polecil glowe leczyc -ale watpie czy jest co.

ty chocbys sie i wysilal i tak co nawyzej mozesz byc zalosny..

jesli ktos sprzedaje maszyne podobno solidna prawie nie uzywana za smieszne pieniadze -to jakis powod musi byc..

czytaj uwaznie -jesli  potrafisz..... bometa mam talerzowke..

ja mam agregat niemiecki. 

a tacy jak ty to na d*pie siedza 😂

kurna- na interii w prognozie dlugoterminowej pierwsze bezdeszczowe dni  w polowie czerwca

A to znasz Łukasza i wiesz dlaczego i za ile sprzedał ten agregat, tu mnie zaskoczyłeś, a czy za śmieszne pieniądze 🤔, dla mnie ta kwota nie jest śmieszna co innego dla ciebie światowca 

A o moją głowę się nie martw, bo jest to kilku ludzi którzy mnie znają osobiście i wiedzą że nie muszę się dowartościowywać opiniami takich ludzi jak ty i nie muszę tu nikogo udawać i kreować się na bogatszego lepszego i mądrzejszego od innych 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

A to znasz Łukasza i wiesz dlaczego i za ile sprzedał ten agregat, tu mnie zaskoczyłeś, a czy za śmieszne pieniądze 🤔, dla mnie ta kwota nie jest śmieszna co innego dla ciebie światowca 

A o moją głowę się nie martw, bo jest to kilku ludzi którzy mnie znają osobiście i wiedzą że nie muszę się dowartościowywać opiniami takich ludzi jak ty i nie muszę tu nikogo udawać i kreować się na bogatszego lepszego i mądrzejszego od innych 

Znam😎 wiem👍

Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

Święte słowa Panie Marku. 

Daj se spokój z tym małym zawistnikiem.

Szkoda czasu na tego typa. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, DANDYS napisał:

co fajnego w tym LEGO ?

Nie wiem ale moje też lubili 

41 minut temu, PRIMO napisał:

Święte słowa Panie Marku. 

Daj se spokój z tym małym zawistnikiem.

Szkoda czasu na tego typa. 

Nie rusza mnie taki ktoś, ale w sumie forszaja CZYŚCIŁ to wiedzę ma 🤭

Czyszcząc forszaja nabył wiedzę o konskillde, cały jacus i jego logika 🤷‍♂️

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
DANDYS napisał:

co fajnego w tym LEGO ?

wszystko 🤷‍♂️ sam bym jeszcze po układał tylko nie mam ani lego ani z kim 🙄

https://youtu.be/CmbBCDoi3UY a teraz na rozruszanie przy deszczu 😃😛

Opublikowano
slawek74 napisał:

DANDYS napisał:

co fajnego w tym LEGO ?

wszystko 🤷‍♂️ sam bym jeszcze po układał tylko nie mam ani lego ani z kim 🙄

https://youtu.be/CmbBCDoi3UY a teraz na rozruszanie przy deszczu 😃😛

Wnuków musisz się dorobić 😋

Opublikowano
jacus napisał:

3 minuty temu, Baks00 napisał:

Mogę się wypowiedzieć 🙋 

Ja prototyp użytkowałem,nawet stoi nadal u kuzyna.Tam na końcu są wałki druciane,,mocno wygiete''🤭 

A co do podwody sprzedaży -ma niestety rację.😁🤭

Ja kupiłem miesięczny scierniskowiec,był jeszcze głębosz i agregat talerzowy z Tolmetu. Powod- syn powiedział że pier.... gospodarkę i jedzie za granicę.

Nie liczne są przypadki że ktoś kupuję nową maszynę i się nie sprawdzi🤦

dziwni ludzie - ojciec syna zmuszal do gospdarowania ?? a w ogle wyjechal ?? czy to tylko bajki ??

gdy kupowalem ciagnik to gosc mowi ze pole sprzedaje pod kopalnie- do dzisiaj kopalni nie ma a ja nie kupilem .

podobny agregat to juz w pgr-ze na praktykach czyscilem- fortschritt takie robil, tyle ze one wytrzymywaly 40 lat a te walki po 4 sie rozleca..

Zanim kupiłem swój agregat fortschritt-a to trochę popytałem to tu to tam starych użytkowników takich agregatów, każdy mi szczerze odradzał te druciane wałki, ani to trwałe ani dobrze uprawia. Później Kleine takie same produkował i w latach 90-tych nasz famarol, kiedys nawet taki 3 metrowy famarolu oglądałem ale ostatecznie odstraszyły mnie właśnie te wałki i kupiłeml lemkena wtedy... Więc druciane wałki w jakim by nie były agregacie są do doopy.

• Thanks 1
Opublikowano
dejmian90 napisał:

Kiedy kosicie 1 pokos? Ja miałem zamiar w piątek ale chyba jeszcze z tydzień poczekam to po tych deszczach trochę podrośnie jeszcze 

wszystko zależy od pogody 🤷‍♂️...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v