Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kiedys byly kormorany ktore szczypaly detki-taka seria wyszla , 

trudno poleca nowe opony na podstawie tych produkowanych przed laty-technologia sie zmienia, material i jakosc wykonania na gorsze, ekologia i tutaj wkracza,wiec zadna nowa nie wytrzyma tyle co stara. jedna firma przejmuje druga szuka oszczednosci.

• Like 1
Opublikowano

Panie. pod jednym szyldem w różnych krajach powstają. wątpię by wszędzie ta sama jakość była...

1 minutę temu, jacus napisał:

kiedys byly kormorany ktore szczypaly detki-taka seria wyszla ,

Opublikowano
50 minut temu, jacor73 napisał:

Pany, ze względu na to, iż 15 letnie mitasy zaczynają sprawiać problemy, konieczny jest zakup nowych opon do traktura o rozmiarze 460/85 r34 i tu zaczynają się dylematy co wybrać do wyboru: Alliance(7 lat gwarancji), Petlas, BKT, Cultor, Taurus(9lat gwarancji), a może warto dołożyć trochę monet i wybrać Vredestein'y. Macie jakieś przykre doświadczenia z którąś z wymienionych marek?

Cultor i Taurus dobre opony ,mam obie marki u siebie i złego słowa nie powiem

Opublikowano

najlepsze to byly degumy -przy starym wozie  ktory nieuzywany stoi .to prawie 50 lat maja i jeszcze sporo bieznika, nic nie popekane, guma sie nie kruszy . poiwetrze nie schodzi..

18 minut temu, Qwazi napisał:

Na gruncie czy na dachu?

na dachu , kierunek idealnie na poludnie..rekord 45 kwh za dzien. w tym roku 36 pare razy

Opublikowano

O jakiej mocy masz te panele, że z 12 szt jest 5,2 kW?, bo powinno być 3,7 (12x0,31=3,72 ). Nawet gdyby były to panele o mocy 0,4 (w co wątpię na dachu), to jest to 4,8 kW.

Tak, czy siak po ilości paneli i mocy instalacji ( bo nie wiem, co jest prawdziwe ) wnioskuję, że gospodarstwo masz duże

Opublikowano

Jedyna rzecz jaką Jacuś ma największą jest jego ego 🤭. Ostatnio tu do Was zaglądam to aż się dziwię, że jeszcze nie eksplodowało. 

Może to od tych kebabów tak mu rośnie. Mówił mi wczoraj, że u nich w każdej wsi po minimum dwa fast foody.

Kartofli nie znajo. Phi. Taka nowoczesność. 😌

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

kurła blachy zabrakło 😂

IMG_4505.jpeg

Radek, ale wiankiem to żeś się nie chwalił jeszcze... U mnie przy oborze majstry się zwydrzyli to na jednym szczycie dwa razy wianek potrafili wieszać 🤪 potem to już co dwie pary krokwi wołali wianka 👀

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

dobra wentylacja będzie? 

IMG_4506.jpeg

za cienkie , mam nadzieję że ocieplisz je 

tak swoją drogą nie dało się zrobić tego dachu z jętkami ? choćby ta część nad poddaszem użytkowym obory ?

nie dość że kominy do omijania , te stalowe skośne odciągi od wieńców do omijania przy turlaniu balotów to i słupów doszło, zemści się to przy ustawianiu słomy

2 godziny temu, radekz200 napisał:

to jaka bys dał?

nie dzaduj tylko wełną mineralną owiń , u znajomych były kominy drewniane z desek , otwór 20x20 i sie porozsychało latem jak naciągneło drewno zimą oparów , u mnie był 50x50 to zimą też ciekło i sople wisiały na kominie wokół włazu 

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

we wrześniu go powiozłem na złom. 

a ja bym chętnie jeszcze kupił jeden dobry na drewno albo olejak

, zyebałem że tego sokoła nie kupiłem a mogłem np zadatkować i odebrać później 

7 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Ja to chyba pierdziele...śmierdzi toto, jeść mu trzeba dawać....

to ty jak miastowy już bardziej jak wioskowy , częściej na 2 kółkach niż na 4 w jodełke 

11 godzin temu, Belaruss820 napisał:

. @Aktywnyrolnik7245 taka podpowiedz, jak chcesz wiekszy ciagnik to kupuj belarusa 1025 i bedziesz zadowolony😃

chciałem mu podsunąć jak gmina u nas bedzie swoje stare 1025 sprzedawać ale on woli za 2x tyle mojego zetora 

• Like 1
Opublikowano
59 minut temu, konteno napisał:

za cienkie , mam nadzieję że ocieplisz je 

tak swoją drogą nie dało się zrobić tego dachu z jętkami ? choćby ta część nad poddaszem użytkowym obory ?

nie dość że kominy do omijania , te stalowe skośne odciągi od wieńców do omijania przy turlaniu balotów to i słupów doszło, zemści się to przy ustawianiu słomy

Po kilku dniach z Radkiem to oni specjalnie nayebali mu czym więcej słupów i rur niech omija 😁 ja tam dekarz słaby raczej, ale bez jętek to tak jakby całkiem bez sensu cała konstrukcja... Nic nie powiązane

7 godzin temu, slawek74 napisał:

pierduś czytać nie umie artykół z przed roku 🤦‍♂️ pluje się i skacze i sieje poferment po fszystkich tematach jakiś nie rozładowany zaraz mu uszami pójdzie 🤭😁

7 godzin temu, slawek74 napisał:

pierduś czytać nie umie artykół z przed roku 🤦‍♂️ pluje się i skacze i sieje poferment po fszystkich tematach jakiś nie rozładowany zaraz mu uszami pójdzie 🤭😁

Mini obszarnik chyba moderację dostał, że post po 7 godz się pojawia 😁 idź zajrzyj pod ogon. 

Nie wszyscy są tak idealni jak ty co to wszystko ma najlepsze, mleko najbielsze... ja przynajmniej potrafię przyznać się do błędu. Nie szczekaj bo znowu będziesz płakał. Mini mini

Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

O jakiej mocy masz te panele, że z 12 szt jest 5,2 kW?, bo powinno być 3,7 (12x0,31=3,72 ). Nawet gdyby były to panele o mocy 0,4 (w co wątpię na dachu), to jest to 4,8 kW.

Tak, czy siak po ilości paneli i mocy instalacji ( bo nie wiem, co jest prawdziwe ) wnioskuję, że gospodarstwo masz duże

U mnie jest 8 paneli,kazdy 410W co daje 3,28kW czyli tyle co w umowie

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Qwazi napisał:

Dlaczego twierdzisz że powinno być 3.7.?

U mnie jest 11sz moc 410W  instalacja 4.5KW. Są różne mocy paneli, zależy od producenta.

7 minut temu, Belaruss820 napisał:

U mnie jest 8 paneli,kazdy 410W co daje 3,28kW czyli tyle co w umowie

Panele Hyundaia masz? Mam te samą moc 🤔

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

ale lopony ma na wozie najlepsiejsze 🤔

No i wóz z 40 lat stoi🤔

Opublikowano

to dorzucę do PK trochę mocznika bo nie dawałem a ma padać następny tydzień i później się sypnie na raz jak ruszy lepiej

i trochę za głęboko posiałem , ah ten hydrauliczny docisk w Amazonce 😄

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Widział gdzieś ktoś moje chęci ?

Są tam gdzie i moje,moje się rozdzieliły 

Jedne zostały w łóżku, a drugie nie wiadomo gdzie

Opublikowano
9 godzin temu, PAN88 napisał:

Jednak jeszcze zostala potas słaby i do piątku zostaje. Kurde jak do poniedziałku zostanie to będzie miesiąc jak przebywa w szpitalu.

A Ty Adamie w domu 🤔

W południe wyjechałem do domu.

Dzień Dobry 

+3 i zaczyna wiać.

I weź zrób jakieś pryskania jak wieje jak wściekły 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v