Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Karol6130 napisał:

I kolejny sezon po 15-20 zł będzie? 

Tego nikt nie wie co będzie ale ogólnie jest duża niepewność co do cen naszych produktów.

Ogólnie produkcja papryki nie należy do tanich.

Najtańszy wroreczek 25 kg nawozu rozpuszczalnego oscyluje na poziomie 260-280 zł 🤔

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Na mojego syna kogut skoczył i zaczął dziobać. Chłopak miał wtedy 5 lat. Zabiłem koguta...batem. Biłem dopóki się nie zmęczyłem. Teściowa mówiła, że ze 70 razy dostał. Chciała go jeszcze skubać, bo duży. Nie pozwoliłem. W gnój poszedł. Na szczęście dziecku nic nie zdążył zrobić 

Mój mąż jak na core skoczył kogut  też załatwił go na amen. Pierwszy raz w życiu a tak to nie morduje drobiu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

@Leszy u nas też radna wsadziła córkę do gminy no i kupiła bardzo dobrze 1,40ha pola za 20tys które teraz zabrali w 70% na autostradę

I to się dzieje na każdy szczeblu państwa wzwyż. Do tego jest na to powszechne przyzwolenie. 

Na mojego syna kogut skoczył i zaczął dziobać. Chłopak miał wtedy 5 lat. Zabiłem koguta...batem. Biłem dopóki się nie zmęczyłem. Teściowa mówiła, że ze 70 razy dostał. Chciała go jeszcze skubać, bo duży. Nie pozwoliłem. W gnój poszedł. Na szczęście dziecku nic nie zdążył zrobić 

Trochę emocjonalne podejście do tematu... :ph34r:

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Mój mąż jak na core skoczył kogut  też załatwił go na amen. Pierwszy raz w życiu a tak to nie morduje drobiu. 

To jest taka sytuacja, że cel ma się tylko jeden. Nie ma innego myślenia. Pomyśleć można dopiero jak się już ostygnie po wszystkim. Przynajmniej ja tak to pamiętam. Coś jakby instynkt

4 minuty temu, Leszy napisał:

Trochę emocjonalne podejście do tematu... :ph34r:

Może i tak, ale to wszystko się działo bardzo szybko. Kogut zaatakował chłopaka na moich oczach, bat miałem pod ręką, nie szukałem innego narzędzia. Zrzuciłem go ręką, dzieciaka zabrałem na bok i ... Myślę, że każdy ojciec zrobiłby podobnie🤔

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zajmijcie się rozwojem swoich gospodarstw 🙂

Święte słowa 

A Ty wiecej nie truj i nie szukaj doradztwa w sprawie zakupów i hodowli, bo sam wywołujesz tą fale ciągnąc temat w nieskończoność 

A i jeszcze pogoda 3 na plusie pochmurno i mokro 

Hejka 🙋‍♂️

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Powitać szanowne grono 🙋

Coś ponad 0 stopni, mżawka pada, może się dziś ogarnie co trzeba :o do 17 mam czas :o

Aaaa coo ciii trzeba 🤔

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Święte słowa 

A Ty wiecej nie truj i nie szukaj doradztwa w sprawie zakupów i hodowli, bo sam wywołujesz tą fale ciągnąc temat w nieskończoność 

A i jeszcze pogoda 3 na plusie pochmurno i mokro 

Hejka 🙋‍♂️

Marek Ale w hodowli mlecznej udało się wam pomóc , kuźwa jest mleka 🙂 

A reszta no cóż nie ciągnie mnie do rozwoju na poziomie jaki wy obraliście 

Opublikowano

Cieluny poszczepic, w psiukaczu dysze wymienić i założyć rozwadniacz i światła i to jakbym zrobił to był bym zadowolony 😉 

Miałem jechać do stolicy ale jednak odpuszczam, w kwietniu/maju pewnie już mnie to nie minie:o

6 minut temu, Łolek napisał:

Aaaa coo ciii trzeba 🤔

Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Ja rozwijam majątek a nie tylko gospodarkę.

Żeby dzieciom żyło się lżej ?

Opublikowano
27 minut temu, Leszy napisał:

I to się dzieje na każdy szczeblu państwa wzwyż. Do tego jest na to powszechne przyzwolenie. 

jeszcze się ludzie cieszą i w dupe włażą, bo on coś może i coś załatwi. 

zamiast w twarz powiedzieć że menda i sprzedajna swinia. 

tok myślenia większości społeczeństwa mnie załamuje. 

Opublikowano

Rozwój to jest pojęcie względne 

dlatego mi daje satysfakcję i pomoc stary ursus a komuś koniecznie wypasiony fend 

Opublikowano

Zapomniałem o ziemniakach do podkiełkowania😕

Ale błąd naprawiony, grzeją się w kotłowni.

U mnie już wiosna... na kuchennym stole🤣

20230225_074421.jpg

Opublikowano

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

dlatego mi daje satysfakcję i pomoc stary ursus a komuś koniecznie wypasiony fend 

Ja też nie mam Fendta i raczej nie będę miał. A mój rozwój miał taki cel, żeby z tego gospodarstwa swobodnie żyć. I to osiągnąłem. Następny cel to, żeby pracować możliwie najmniej i najwygodniej jak tylko się da. Jak opatrzność pozwoli, też się osiągnie. Starym ursusem, w obecnych czasach i przy obecnych zjawiskach pogodowych, to się można pokołysać na, powiedzmy, 10ha. I wygodne ani lekkie też to nie będzie, bo czas na wykonanie prac jest krótki. Jak sobie przypomnę koszenie łąk siuntką to aż mi się nie chce, pomimo, że dopiero luty. A jeszcze wcześniej kosiłem ciapkiem 🙆

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

U mnie już wiosna... na kuchennym stole🤣

Bardzo ładnie. U mnie już z tydzień uprawa rzeżuchy ;) Trzeba by kupić jakiegoś hiacynta na stół. 

Opublikowano

O, taki to pożyje. Wszędzie susza za 3 tygodnie a temu aura sprzyja.

U mnie skromne 10mm.

Na półtora tygodnia do przodu noce z minusem do 7.

Mróz słońce i wiatr wyciągną wodę jak inflacja pieniądze

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Bardzo ładnie. U mnie już z tydzień uprawa rzeżuchy ;) Trzeba by kupić jakiegoś hiacynta na stół. 

Hiacyntów i dwa rzuty były.

Ale zapach zbyt mocny, aż dusi.

W ogrodzie krokusy przebiśniegi już kwitną, a prymule to nawet nie przestały z jesieni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v