Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

jeśli przyjdzie kontrola to co za różnica czy jesteś w agencji czy też nie?

Wydajesz się już na wstępie podejrzany skoro można za to mieć pieniądze. Logika wskazuje że taki człowiek po prostu musi coś kręcić. 

Opublikowano (edytowane)

....i ruszyć tyłek   ...do Malaczarna to

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Wydajesz się już na wstępie podejrzany skoro można za to mieć pieniądze. Logika wskazuje że taki człowiek po prostu musi coś kręcić. 

Chyba Twoja i ich logika. 90% ludzi jakich znam a mają do 2ha, nie hodują żadnej rogacizny nie zna czegoś takiego jak numer w agencji. 

Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

Na dużym debecie. Nawet bardzo dużym 🤣

Już tak Panie Sławku nie narzekaj 🤣

Chociaż: czemu bogaty boś chytry czemuś chytry boś bogaty 🤣

Jak na styczeń to jest za ciepło 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

90% ludzi jakich znam a mają do 2ha, nie hodują żadnej rogacizny nie zna czegoś takiego jak numer w agencji. 

Znasz nie odpowiednich ludzi. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Chyba Twoja i ich logika. 90% ludzi jakich znam a mają do 2ha, nie hodują żadnej rogacizny nie zna czegoś takiego jak numer w agencji. 

I to jest argument?

Opublikowano
malaczarna napisał:

13 minut temu, DANDYS napisał:

no jak jutro będzie wstawał to dzwonię po weta

dałem 2 jajka , smecte wlałem butelka, i węgiel

Jajek nie polecam przy biegunce

dlaczego?

Opublikowano
1 minutę temu, dejmian90 napisał:

Gdzie trzeba zgłosić oddanie padłego cielaka do zakładu utylizacji? Tylko do agencji czy też do powiatowego lekarza weterynarii?

Pierwszy raz w zyciu mialem takie cos. Najpierw zadzwoniłem do wterynarii, zapytali czy wiem kto odbierze bo.musza wpisac u siebie,mowie ze jeszcze nie dzwonilem. Powiedzieli ze jak zalatwie "bakutil" to wystarczy abym im numer telefonu pozniej podał i tyle.

Opublikowano (edytowane)

Raczej z lenistwa im się nie chce. 

Bo co komu szkodzi kilka zł więcej na koncie?

Piotrze

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Wyrabiam godziny co do szpitala się urywam

Co o tej porze jeszcze robić 🙆‍♂️ mnie już te roboty wieczorne się znudziły. Kiedyś to i do 2 w nocy coś się działało a teraz już mi się nie chce 😐

Opublikowano
2 minuty temu, marian7k napisał:

Cukrzycy?

Cukrzycy już nie mam, jak do szkoły chodziłem i całymi nocami balety były to miałem cukrzycę. Powrót że szkoły, coś zjadłem i drzemka była obowiązkowa a później do roboty 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

I to jest argument?

Powiedz mi jaki sens brać te 600-700zł rocznie, spełniać ich wymagania, że nie wolno mi posiać saletry na przykład w lutym bo mi się tak widzi, wywieźć gnoja na pole w styczniu bo warunki pasują i czekając aż przemiła pani zadzwoni, że ktoś pana skontroluje pod jakimś tam aspektem. Rzadkie to pewnie jak kał u chorego na biegunkę ale jednak. 

Raczej z lenistwa im się nie chce. 

Bo co komu szkodzi kilka zł więcej na koncie?

Wiesz, mi też ręce opadają, kursuj chociażby o te dopłaty do rodzin pszczelich, do weterynarii, do agencji, a oddział w Oświęcimiu za niedługo ma się podobno likwidować. 

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

U ciebie sami w wieku wpoldo śmierci to i się nie ma co dziwić że im się nie chce

A ja wiem ile jeszcze porobię? Może rok, może dwa a może 10. Wiązać się z nimi to nie warto. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Co o tej porze jeszcze robić 🙆‍♂️ mnie już te roboty wieczorne się znudziły. Kiedyś to i do 2 w nocy coś się działało a teraz już mi się nie chce 😐

Ryje w papierach. Z czegoś muszę w hobby inwestowac

Opublikowano

Siejesz w lutym? A po za tym zmieniają by dostosować do warunków atmosferycznych nie dat 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Raczej myślących i wiedzących, że nie ma nic za darmo. 

I to twoje towarzystwo komusze lat 70 to wie? Czy raczej unika jak może ukazywania się instytucją? 

• Like 1
Opublikowano

Siejesz w lutym? A po za tym zmieniają by dostosować do warunków atmosferycznych nie dat 

Siałem w zeszłym roku. 

Przed chwilą, hubertb napisał:

I to twoje towarzystwo komusze lat 70 to wie? Czy raczej unika jak może ukazywania się instytucją? 

Raczej każdy stara się unikać pokazywać gdziekolwiek i w jakiejkolwiek instytucji jeśli nie musi. Ja jeśli nie muszę to się nie pokazuje w żadnej instytucji typu urząd. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v