Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Zenio23 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

czy zadałem zbyt trudne pytanie? czekam na odpowiedź

Nie jestem ceną mleka, żeby pisać o sobie w tym temacie.

a zachowujesz się jak jakaś ,,wyrocznia,, 🤔

Opublikowano

Ja w sumie nie wiem po co życzenia w tpr mleczarnie wogole wykupują. No na jaki ch*j to.?

Tak, ktoś tu rzucił hasło ze polindus 50 gr w dół a tamci podchwycili bo nigdzie indziej takiej informacji nie było

Drogi Robercie1226, slawek74 jest w najlepszej spółdzielni przecież

Opublikowano
vodz napisał:

Ja w sumie nie wiem po co życzenia w tpr mleczarnie wogole wykupują. No na jaki ch*j to.?

Tak, ktoś tu rzucił hasło ze polindus 50 gr w dół a tamci podchwycili bo nigdzie indziej takiej informacji nie było

Drogi Robercie1226, slawek74 jest w najlepszej spółdzielni przecież

czy gdzieś tak napisałem 🤔

Opublikowano (edytowane)

Tak. W tym artykule poprzednim o Mlekpolu i Polindusie. Mlekpol się zgadza. Polindus sprostowany. Teraz jest ponoć ze wszystkie prawie obniżyły i że Giżycko ma mieć obniżki. Ale o Kole nic nie wspomniane. Można mieć wrażenie że komuś tam przez gardło nie przechodzi że Mlekpol to solidna firma. Oby cos się w tej gazecie zmieniło bo sympatię i niesympatie bardzo źle na nią wpływają.

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Są zebrania spółdzielców na których można poruszyć temat finansowania tej gazety 

Pieniądze na reklamę w tej gazecie można przeznaczyć na reklamę w gazecie polskiej i gazecie wyborczej 

Ta reklama trafi tam gdzie powinna

Opublikowano

Rozmawiałem wczoraj z kuzynem który oddaje mleko do Giżycka, zadzwoniłem zapytać u źródła jak rzeczywiście u nich z ceną. No i powiem szczerze że Giżycko wcale liderem cenowym nie było przy dobrych parametrach, nie małej ilości bo powyżej 20.000 litrów już nie będę podawał jakich, ale cena w grudniu wyniosła 2.80 netto. Za styczeń obniżki nie ma ale z tymi listami że do kwietnia ma nie być obniżek to bajka bo on nic nie dostał, co więcej nikt z jego znajomych co oddają do Giżycka przy równiez dobrych parametrach nie miał ceny powyżej 3 zł. Także myślę że to tylko takie sztuczne pompowanie było z tym że Giżycko najlepiej w Polsce płaci 

Opublikowano

Czy te artykuły w tym brukowcu  to nie są jakieś chwyty spekulacyjne podpadające pod jakiś paragraf? Musiałby to ocenić jakiś biznesowy prawnik. I cyk pozew zbiorowy robimy 😏

Opublikowano
26 minut temu, konradek88 napisał:

Rozmawiałem wczoraj z kuzynem który oddaje mleko do Giżycka, zadzwoniłem zapytać u źródła jak rzeczywiście u nich z ceną. No i powiem szczerze że Giżycko wcale liderem cenowym nie było przy dobrych parametrach, nie małej ilości bo powyżej 20.000 litrów już nie będę podawał jakich, ale cena w grudniu wyniosła 2.80 netto. Za styczeń obniżki nie ma ale z tymi listami że do kwietnia ma nie być obniżek to bajka bo on nic nie dostał, co więcej nikt z jego znajomych co oddają do Giżycka przy równiez dobrych parametrach nie miał ceny powyżej 3 zł. Także myślę że to tylko takie sztuczne pompowanie było z tym że Giżycko najlepiej w Polsce płaci 

Wszystko się zgadza. Ja kiedyś porównywałem Mlekpol i Giżycko bo znajoma przechodziła. I wcale nie wypadało lepiej niż w Mlekpolu. Dziwnie wielu znajomych jakoś nie chce podać ceny w Giżycku. A ponad 3 zł. Widzę tez kto tam przechodził i nie będę komentował. Wszystko u nich zawsze super. A w tpr ponoć że to cenowy bastion. Rolnicy wiedza że bastion  to piatnica a o piatnicy nic nie ma

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Karol6130 napisał:

Są zebrania spółdzielców na których można poruszyć temat finansowania tej gazety 

Pieniądze na reklamę w tej gazecie można przeznaczyć na reklamę w gazecie polskiej i gazecie wyborczej 

Ta reklama trafi tam gdzie powinna

Rolnik wspierający lewacką GW?Boże widzisz i nie grzmisz?!

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

No i wyszło że alfa to bajkopisarz ,nie pierwszy raz.

A niby czemu ? Ciekawią mnie te parametry co tu kolega wyżej pisze ? Bo 2.8 netto za grudzień to chyba parametry tłuszcz niżej 4 i białko 3.0 . To może dla kolegi ta i są dobre parametry i dlatego taka cena 

Opublikowano (edytowane)

No o Osm Koło to faktycznie cisza że tyle obcięli z ceny co to teraz wyjdzie 2,18 RR przy najniższym progu a było z premia 2,66. A jeszcze uszczkną na parametrach i żeby chociaż 2 zł było. Fajnie mają Ci co nawet po obniżce mają 2,80 . Jakie to niesprawiedliwe że niektóre mleczarnie potrafią dać jeszcze dobrą cenę a inne koszty przerzuciły na rolnika. Jak jeszcze luty i marzec obniżka to już całkiem odechciewa się robić. A ten Kołodziejczyk co twierdzi że mleczarnie obniżyły 5, 10 czy 15 groszy to widać jak jest zorientowany w temacie. Nie dziwić się później że każdy mówi że rolnikowi dobrze, a ciągle narzeka że ma mało . Jak takie informacje idą z góry to znaczy że rolnicy są kłamcami i są pazerni.

Edytowane przez Kika6
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v