Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@WitekRolnik a nie lepiej sprzedać najsłabsze sztuki i kupić coś z wydajnością chociaż 8 tys?Przecież to szkoda Twojej pracy w produkcję wysokiej jakości paszy która krowy z wydajnością 10 l na dzień w mojej opinii marnują

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 20.11.2023 o 19:47, Pablo16 napisał:

@WitekRolnik a nie lepiej sprzedać najsłabsze sztuki i kupić coś z wydajnością chociaż 8 tys?Przecież to szkoda Twojej pracy w produkcję wysokiej jakości paszy która krowy z wydajnością 10 l na dzień w mojej opinii marnują

Można powiedzieć, że tak jak napisałeś to i w sumie w głowie taki mam plan, na te działanie w kierunku poprawy sytuacji w stadzie, tylko, że właśnie ten plan jest troszkę odłożony w czasie, bo te słabsze sztuki mam akurat też pozacielane więc no jakby nie patrzeć cielnych sztuk nie będę się pozbywał więc jak się tylko powycielają no to wtedy będą sukcesywnie zamieniane na lepsze i wydajniejsze sztuki. No a co do mojej pracy przy produkcji paszy to jak tak spojrzeć z boku to faktycznie masz rację w tym co mówisz :)

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

na ilości też w górę...

Tylko na jakiej

Gdyby nie słaba sytuacja konkurencji mieli by ciężko z mlekiem 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, slawek74 napisał:

na każdej ... współczynnik z 1.6 na dwa w górę....

a której konkurencji 🤔 sporo zakładów do okoła ...

Ale tam jest od 70 czy tam 80tys miesięcznie? Takich dostawców jest bardzo mało. Jak ten współczynnik przekłada się na cenę? Poniżej chyba bez zmian? 

Edytowane przez Zibifarmer
Opublikowano

trochę innaczej niż piszesz... była dopłata ilosciowa dla przykładu ,,10tys,, 10gr x 1.6 teraz będzie 10gr x 2 czyli wzrost o 4gr maxymalny próg dopłaty 70tys/miesiąc teraz wzrasta na 80tys/ miesiąc powyżej cena taka jak do 80ty trochę to skomplikowane...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

trochę innaczej niż piszesz... była dopłata ilosciowa dla przykładu ,,10tys,, 10gr x 1.6 teraz będzie 10gr x 2 czyli wzrost o 4gr maxymalny próg dopłaty 70tys/miesiąc teraz wzrasta na 80tys/ miesiąc powyżej cena taka jak do 80ty trochę to skomplikowane...

Robią to tak, żebyś nie zrozumiał. Czyli ryki mniej więcej w twoim przypadku sławciu około 10 groszy do góry?

Opublikowano

Panie i panowei co myślicie o mleczarni Polmek i ich grupie w której skład wchodzi: Lacpol, Ceko, Jagr itd? 
Wl była miła pani od nich i szukają dostawców. 
jestem z południowej wlkp

Opublikowano
6 godzin temu, matek0921 napisał:

Panie i panowei co myślicie o mleczarni Polmek i ich grupie w której skład wchodzi: Lacpol, Ceko, Jagr itd? 
Wl była miła pani od nich i szukają dostawców. 
jestem z południowej wlkp

Pani była z Lacpol Wolsztyn?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v