Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, kampl napisał:

A to nie przypadkiem im większa wydajność tym większe koszta żywienia?

No to właśnie do tego dążę. Pytanie czy to nie jest tylko naganianie handlowcom obrotu? Znajomy kręcił wydajność i każdy go po plecach klepał, ale nie było widać dochodu. Wziął kalkulator, policzył i zaczął mniej wydawać na handlowców i weterynarza, a w kieszeni podobnie...

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

teraz za większą chłodnią się rozglądam....

Jakiej pojemności szukasz?

Wanna-cysterna?

Opublikowano
15 minut temu, slawek74 napisał:

spróbuj a zobaczysz...

No właśnie próbowałem. Kupiłem kiszona kukurydzę. Realnie to był sens bo energii brakowało, litrów przybyło. Tyle że pokryło koszt zakupu. Właściwie to nawet nie. Trochę na minusie.

Opublikowano
niesamowity90 napisał:

14 minut temu, kampl napisał:

A to nie przypadkiem im większa wydajność tym większe koszta żywienia?

No to właśnie do tego dążę. Pytanie czy to nie jest tylko naganianie handlowcom obrotu? Znajomy kręcił wydajność i każdy go po plecach klepał, ale nie było widać dochodu. Wziął kalkulator, policzył i zaczął mniej wydawać na handlowców i weterynarza, a w kieszeni podobnie...

szkoda tego komentować..

kampl napisał:

15 minut temu, slawek74 napisał:

spróbuj a zobaczysz...

No właśnie próbowałem. Kupiłem kiszona kukurydzę. Realnie to był sens bo energii brakowało, litrów przybyło. Tyle że pokryło koszt zakupu. Właściwie to nawet nie. Trochę na minusie.

🤦‍♂️ tak samą kiszoną qq .... genetyka i odpowiednia najpierw swoja dibra objętościowa i wiele czynników ogólnie temat rzeka...

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

szkoda tego komentować..

🤦‍♂️ tak samą kiszoną qq .... genetyka i odpowiednia najpierw swoja dibra objętościowa i wiele czynników ogólnie temat rzeka...

No przecież to oczywiste że do dobrego wyniku trzeba mieć i dobre stado i objętościowki. 

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

🚜🚜🚜

niebieskie mi nie pasują i tyle... tak jak krowy czerwone z białymi łbami 🤭

Jak już mówiłem tam w okolicach ryk jest dealer Agco. Sławek tam już pije kawe z handlowcami.

Opublikowano

Tylko piszcie gdzie zarabia i co robi. Brat cioteczny tez zarabia od 12-15 tysi miesięcznie. Serwisuje i programuje maszyny stolarskie. Ale już szuka innej pracy bo jak sam mówi co z tego że kasa jest jak nie ma czasu na kobiete czy założyć rodzinę bo cały tydzień nie ma go w domu. Caly czas w delegacji. Dziś jest w Szczecinie a pojutrze musi być w Krakowie i tak ciągle jeżdżenie. Samochód i hotel to jego dom. 

17 minut temu, Sean_Layton napisał:

Znajomy zarabia ok.11-12tys i teraz kupuje sobie auto za 100 tys i oczywiście nowy dom i podwórko kostką wyłożone.

Za 100 tys to jakieś używane. Teraz to za byle jakiego passata z salonu trzeba dać 150 

Opublikowano
Przed chwilą, MariuszDe napisał:

Jak tam Łazorko w końcu z tą podwyżka bo chyba Ty pisałeś że za październik + 20groszy? 

A to Łazorko nie daje przypadkiem "premii kukurydzianej" w tych okresach wrzesień-październik?

Opublikowano
3 minuty temu, MariuszDe napisał:

Jak tam Łazorko w końcu z tą podwyżka bo chyba Ty pisałeś że za październik + 20groszy? Wiadomo coś więcej?

🤷‍♂️ narazie żadnych konkretów. 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Tylko piszcie gdzie zarabia i co robi. Brat cioteczny tez zarabia od 12-15 tysi miesięcznie. Serwisuje i programuje maszyny stolarskie. Ale już szuka innej pracy bo jak sam mówi co z tego że kasa jest jak nie ma czasu na kobiete czy założyć rodzinę bo cały tydzień nie ma go w domu. Caly czas w delegacji. Dziś jest w Szczecinie a pojutrze musi być w Krakowie i tak ciągle jeżdżenie. Samochód i hotel to jego dom. 

Za 100 tys to jakieś używane. Teraz to za byle jakiego passata z salonu trzeba dać 150 

To niech d*pa z nim jeździ 😉

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, pawlak2507 napisał:

A co Ty masz do case new hollanda i steyra? To jakie masz marki ciągników jeśli można wiedzieć?

Akurat z tych trzech też bym cicholanda nie kupił,  a case czy steyr to już co innego i tak samo w życiu bym nie kupił  Passata ni golfa.

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

🤷‍♂️ narazie żadnych konkretów. 

Maciek nie pracuje juz ,  do prezesa próbowałem się dodzwonić juz z 7 razy zawsze ma zajęty a nigdy nie oddzwania  :D kierowcy nic nie wiedzą,  w końskich to kierowca pierwszy wiedział wszystko :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v