Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

deszcz popada i będą po 200 😛

Bel już się w tym roku nie narobi gdzie doschlo. Nawet jak popada nawet te 50l to zanim trawa odbije to się zejdzie 

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, pedro2 napisał:

Te mądralińska oszczędź sobie te epitety. Czego mam Ci zazdrościć? Uwiązania do krowy o którym piszesz? 🤔 Ja bez krów mam bajlando, skromniej, ale luz i spokój. Nawale bykom na dwa dni i jak mam ochotę to wsiadam z kobitką w auto w piątek wieczorem i wracamy w niedzielę w nocy, szwagierka albo szwagier przyjedzie ogarnie w 20 minut. 

Powtórzę, trzeba było nie budować sobie obozu. Więc nie żal się na zobowiązania i niewolę. 

Właśnie takich zarozumialców mi nie szkoda co myślą, że cały świat im zazdrości. Takich z uśmiechem na ustach będę kasował po 350 za kiszonkę i 150 za słomę. 

Jaki ty mądry,  a niedawno pisał że jak by go choroba nie wzięła to by doił do dziś a teraz sie rzuca .

A z tymi balonami to powodzenia życzę oby się nie okazało że zostaly i koty dziury porobiły. 

5 minut temu, Marcin133 napisał:

Bel już się w tym roku nie narobi gdzie doschlo. Nawet jak popada nawet te 50l to zanim trawa odbije to się zejdzie 

Jak bedzie co to w listopadzie się zrobi .

• Like 3
Opublikowano
45 minut temu, pedro2 napisał:

Te mądralińska oszczędź sobie te epitety. Czego mam Ci zazdrościć? Uwiązania do krowy o którym piszesz? 🤔 Ja bez krów mam bajlando, skromniej, ale luz i spokój. Nawale bykom na dwa dni i jak mam ochotę to wsiadam z kobitką w auto w piątek wieczorem i wracamy w niedzielę w nocy, szwagierka albo szwagier przyjedzie ogarnie w 20 minut. 

Powtórzę, trzeba było nie budować sobie obozu. Więc nie żal się na zobowiązania i niewolę. 

Właśnie takich zarozumialców mi nie szkoda co myślą, że cały świat im zazdrości. Takich z uśmiechem na ustach będę kasował po 350 za kiszonkę i 150 za słomę. 

Od niezrozumiałych taniej będziesz brał?

Opublikowano

spadliscie z nieba na ziemie- i dobrze czemu macie byc inni niz reszta rolnikow ??? 

ja tez pare lat temu przestalem doic i w koncu jestem wolny.moze i biedniejszy ale to pryszcz..

1 godzinę temu, Krowiarka napisał:

To trudno powiedzieć myślę, że jak bym nie pobudowała to krów już, by nie było.😉 na pewno z innych działów rolnictwa nie wyciągnie się tego co z krów. No chyba  , że z drobiu. Powiem tylko tyle, że przez 3 lata spłaciłam kredyt na ziemię przewidziany przez bank na 10. I dlatego teraz tak psioczę, bo nabrałam apetytu na ten oborowy.😜 A tu d*pa i z ceną i z paszami, ale byłam w sklepie to już mi trochę lepiej. Jak się z ludźmi spotka wspólnie ponarzeka...

wiesz ja wyglada rynek drobiu ??

chyba nie, tam dopiero bys miala zale co ktorys rzut..gdyby ceny mleka tak skakaly z tygodnia na tydzien, to sklepy ze sznurami mialy by fajne..

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

wolny.moze i biedniejszy ale to pryszcz

Jeszcze bardziej? To się da tak?🙆‍♂️

Opublikowano

Bo mogę 😉 z nudów, ktoś musi Ciebie na ziemię sprowadzić. Potrzebne jest czasami jak ktoś z boku popatrzy.

Nie mam nic do biadolenia, sam biadole bo kartofle mi schną. Normalna rzecz, jak jest dołek to ludzie narzekają. 

Chodzi o Twoje niewolnictwo. Powtórzę, jak było 2,5-3zl pisali niektórzy, że robicie to z sentymentu i miłości, teraz niewolnictwo... 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Jeszcze bardziej? To się da tak?🙆‍♂️

da sie. zamiast do rzymu jade do wenecji bo blizej i taniej..zamaist nad baltyk jade nad adriatyk bo taniej i cieplej. czlowiek bez krow musi oszczedzac, jak sie nabralo kasy za mleko. to w domu sie siedzialo i jej pilnowalo zeby nie ukradi,bo miejsca w sejfie bylo malo.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

da sie. zamiast do rzymu jade do wenecji bo blizej i taniej..zamaist nad baltyk jade nad adriatyk bo taniej i cieplej

A to za pisowe, to się nie liczy.

Opublikowano (edytowane)

Ceny mleka a dwa byki pieprzą głupoty o wczasach 🙆

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, dantur96 napisał:

ES SKYTOWER ma ktoś z was posiana ta odmianę?

Ja mam na próbę 2j w środku a po bokach Kws adaptico 

Ma ktoś sposób jak oszukać fizjologię wydajnych krów aby parametry latem nie leciały ?

Edytowane przez zetorr6441
Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ceny mleka a dwa byki pieprzą głupoty o wczasach 🙆

....posyp się brokatem ...

Opublikowano

Jeszcze co do obozu pracy Pedro zobaczcie o ile w ciągu paru lat przybyło i przybywa nam biurokracji, ja nawet krycia wprowadzam sama do Sola, bo jak robiły to firmy nasienne to miałam cieliczki NN.

Opublikowano
zetorr6441 napisał:

21 minut temu, dantur96 napisał:

ES SKYTOWER ma ktoś z was posiana ta odmianę?

Ja mam na próbę 2j w środku a po bokach Kws adaptico 

Ma ktoś sposób jak oszukać fizjologię wydajnych krów aby parametry latem nie leciały ?

mocno spadły? byfory witaminy i bardziej skoncentrowana pasza tłuszcze trochę pomaga...

Opublikowano
32 minuty temu, jacus napisał:

spadliscie z nieba na ziemie- i dobrze czemu macie byc inni niz reszta rolnikow ??? 

Ale zadek boli że komuś się chce pracować więcej niż innym żeby dobrze zarobić.  Gdzieś tam kryje się taki zirytowany człowieczek bo mu się robić nie chce, ale kasę by przytulił. Zazdroszczą takiej Krowiarce bo sami nawet połowy nie osiągnęli. Do roboty!

• Like 7
Opublikowano
56 minut temu, robert1226 napisał:

Jaki ty mądry,  a niedawno pisał że jak by go choroba nie wzięła to by doił do dziś a teraz sie rzuca .

A z tymi balonami to powodzenia życzę oby się nie okazało że zostaly i koty dziury porobiły. 

Jak bedzie co to w listopadzie się zrobi .

No pewnie że bym doił, ale nie z miłości i sentymentu tylko dlatego, że była dobra kasa i można rozwijać gospodarkę tak jak chyba przy żadnej innej hodowli. 

A dziękuję za pamięć. Już w styczniu razem z Primo się martwiłeś, że skoro nie chce sprzedać po 120 to za pół roku wywalę spleśniałe. 

Patrz, że ludzie głupie nie dość że kupili krowom spleśniałe podziurawione to jeszcze po 250zapłacili 😉 

Wyluzuj,  napisz na priv, chociaż kawał cholery z Ciebie bo tak mi życzysz to sprzedam i Tobie. Pieniądze nie śmierdzą 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v