Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

To samo u mnie,ja mam całe g mleka ale niektórzy mówią e Ty to masz sporo mleka a mam po 4tys na msc 😂a znam takich co oddają ,,nawet,,po 20-30l na dzień...

ile masz ha i krów ? 😛

Opublikowano
MariuszDe napisał:

To samo u mnie,ja mam całe g mleka ale niektórzy mówią e Ty to masz sporo mleka a mam po 4tys na msc 😂a znam takich co oddają ,,nawet,,po 20-30l na dzień...

u nas mleczarnia rozesłała sms że za odbiór poniżej 100l będzie trzeba płacić czyli będą potrącać 10zł a za dostawy poniżej 50l 20zł bo odstawa takich ilości to nie opłacalne...

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

u nas mleczarnia rozesłała sms że za odbiór poniżej 100l będzie trzeba płacić czyli będą potrącać 10zł a za dostawy poniżej 50l 20zł bo odstawa takich ilości to nie opłacalne...

Polmlek? U nas tacy co oddają po 20-30 l to wystawiają banki do drogi i im zabierają ale wiele ich już nie ma ale takich z schladzalnikami po 150-200 l na odbiór to jeszcze trochę jest...

Opublikowano

To dłużej kierowca wysiada z samochodu niż pompuje mleko 🤣

Opublikowano

pewnie tak 🤣 ale chcą już zakończyć zlewnie też polikwidowali...

MariuszDe napisał:

Polmlek? U nas tacy co oddają po 20-30 l to wystawiają banki do drogi i im zabierają ale wiele ich już nie ma ale takich z schladzalnikami po 150-200 l na odbiór to jeszcze trochę jest...

nie półmlek 🤣 zdradzisz od ilu dojnych wyciskasz swoją ilość 🤔

Opublikowano
10 godzin temu, Krowiarka napisał:

Podobno na koniec mają dołożyć coś do każdego odstawionego litra.

Najpierw wezmą  sobie prezesi potem całą brać  opierdalaczy i jak zostanie to po groszu walną. 

Opublikowano

pewnie tak 🤣 ale chcą już zakończyć zlewnie też polikwidowali...

nie półmlek 🤣 zdradzisz od ilu dojnych wyciskasz swoją ilość 🤔

Od jednej 😁a tak na serio to jakoś bardzo wydajnych tych krów to nie mam ale nie powiem ile...tajemnica firmowa...😀zresztą Ty Sławek powinieneś wiedzieć najlepiej bo za dużo to od Ciebie nie można się dowiedzieć...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Rolniik122 napisał:

To dłużej kierowca wysiada z samochodu niż pompuje mleko 🤣

Na pewno. U mnie samochody które odbierają mleko, mają pompy wydajności 450l/min🙂

Opublikowano
8 minut temu, bronek napisał:

Na pewno. U mnie samochody które odbierają mleko, mają pompy wydajności 450l/min🙂

To normalna pompa, większość samochodów takie ma. Te nowsze samochody mają dwie pompy tak jakby dodatkowa to "turbonapełniacz" i pompuje 830l/min. 

President 

tł 4,2

bia 3,46

ponad 40.000l

cena: 1,93 netto

Opublikowano

Łuków za październik dał 15gr podwyżki , myślałem że dadzą 5-10gr max ale jednak pozytywniejsze zaskoczenie , fajnie by było jakby tak w listopadzie i grudniu też dawali po 15 gr więcej, ale jak narazie to tylko myślenie życzeniowe.

Opublikowano
29 minut temu, WitekRolnik napisał:

Mlekpol za październik, ilość 4086l.

Tł. 4.23 Bi. 3.23

Cena 2.00 brutto RR  i od tego -2 gr na udział.

No to masz 20 gr więcej jak ja, zawsze 8 stówek do przodu😁

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, slawek74 napisał:

Mlekuta   robi  tak od dawna  jeżeli  w ciągu miesiąca nie  oddasz  jakiegoś minimum to     za  każdy  odbiór   potrącają  ile   nie wiem  może ktoś  na forum   oddaje  poniżej tego  limitu to coś  powie .

Opublikowano

To Ryki jeszcze z baniek biorą?😂

• Haha 1
Opublikowano
Zenio23 napisał:

To Ryki jeszcze z baniek biorą?😂

nawet o tym nie wiedziałem że mają takich dopóki sms nie dostałem w mojej okolicy brak takich potentatów... były zlewnie ale już niema nie mogą wypowiedzieć członkom to chyba jedyny sposób by skłonić do rezygnacji 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v