Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

Koło tł 4,05 b 3,5 >15tys 1,87 brutto ryczałt czyli według mlekovity jestem jakieś 3 dni wakacji w Ameryce w dupe za miesiąc tej samej roboty dramat

to masz lepiej jak ja 13tyś 1,65 POLMLEK .

Opublikowano
pawelmf napisał:

Mateusz1q napisał:

Koło tł 4,05 b 3,5 >15tys 1,87 brutto ryczałt czyli według mlekovity jestem jakieś 3 dni wakacji w Ameryce w dupe za miesiąc tej samej roboty dramat

to masz lepiej jak ja 13tyś 1,65 POLMLEK .

to jakim cudem Radek ma powyżej 2zł 🤔

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ubogiwladek napisał:

Bez zmian.  Trzyma poziom Rafał :D

No a u nas 6gr obnizyli a i tak wogóle to z tym łazorkiem to też trochę dziwnie bo niby jak widziałem kiedyś cennik to miała być różnica w cenie do 5 tys później +5gr między 5 a 10 i kolejne 5gr 10 a 15 a mam znajomego poniżej 5tys i ma mniej niż 1,75 brutto a kolega primo mniej niż 10tys i 2,03 więc różnica prawie 30gr

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
2 godziny temu, Marcin133 napisał:

Cenę macie kosmos w tej Piątnicy 👍

Jak to jest z tą ceną? Ja tam zbytnio się nie znam ale jak patrzę na faktury, to mam podzielone za pół miesiąca jest tyle a za drugie pół tyle i inna cena. I od stycznia praktycznie ciągle maleje u mnie. Za lipiec było coś koło 2,44/2,46. Mleka mamy z 10k razem. Jak to jest, bo nie rozumiem a chce się trochę dowiedzieć i zobaczyć czy opłacało mi by się w przyszłości coś pogospodarzyć czy jednak licho. Raz patrzałem nawet było 2,30. Może pytanie nie do ciebie ale no kto wie i mógłby mi coś powiedzieć na ten temat to serdeczne Bóg zapłać

Opublikowano
4 godziny temu, Soltys85 napisał:

Piątnica ryczałt 2,81 netto, białko 3,45 tłuszcz 4,4.

No mi spadlo na 2.75 bo wycielenia akurat idą ale już poszła korekta dawki i białko wróciło na ponad 3.5 a tłuszcz na ponad 4.2

Opublikowano

Ja to się zwijam jak mi cena dalej spadnie.. teraz mam 1.55 😢 a niby dalej ma spadać także.. powoli przejdę na bydło mięsne.

Nikt nie liczy pracy.. mówi się że przecież skoro pracuje się na gospodarstwie to pracujesz na siebie (no niby tak) ale to klient ( w tym przypadku odbiorca mleka) dyktuje ceny a nie rolnik więc jesteś w gorszej sytuacji.

• Like 1
Opublikowano

U mnie już się wycielają bo tak białko 3,7 tłuszcz 4,5 było. Wydajność nie powala więc i są parametry. U mnie też korekta bo mocznik 350 tylko musiałem po weselu taczkować niedojady bo nie mam jak przepchnąć. Od czego może utrzymywać się taki mocznik?

Opublikowano
4 godziny temu, MariuszDe napisał:

Za lipiec coś w dół było czy bez zmian?

Bez zmian. 

Opublikowano
2 godziny temu, Soltys85 napisał:

U mnie już się wycielają bo tak białko 3,7 tłuszcz 4,5 było. Wydajność nie powala więc i są parametry. U mnie też korekta bo mocznik 350 tylko musiałem po weselu taczkować niedojady bo nie mam jak przepchnąć. Od czego może utrzymywać się taki mocznik?

Zbyt wysoki mocznik trzeba zbić na około 250. Ewidentny brakuje energii a za duźo białka jest

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v