Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
51 minut temu, Krowiarka napisał:

Oj gęsta Pedro przesadził i to ostro. Właśnie wróciłam od zbierania kamieni z młodej lucerny masakra. My to już jesteśmy chyba na tym brązowym kolorze, nawet lucerna wysycha, a teraz mnie czeka mój "obóz pracy" 😜 podlewanie konewką warzywek, a takie piękne chmury burzowe nas ominęły kolejny raz.

Jak masz pieprzyć to skończ temat. Argumenty, a nie hasełkami i wyzwiskami rzucać. 

Ja absolutnie się nie nabijam, tylko szczerze współczuję takiej pracy w niewoli. Mi się moja praca podoba, wtedy sprawniej wszystko idzie. 

Jedyny kto przesadził w tej wymianie zdań to Ty bo ja Cię nie zwyzywałem. Ale widzę. Za wysoko głowę nosisz żeby przyznać. 

Tylko uważaj bo czasami można się w futrynie nie zmieścić jak tak będziesz zadzierać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Byłem dziś w markecie to zwykły ser gouda w plastrach 48zł/kg xD, czyli paczka ponad 8zł, ten sam ser zimą kupowałem po 5.5 zł ...

a maselko w biedronce  9.6 zl za 3 szt

Opublikowano
Xawier napisał:

U mnie z drugiego pokosu z 9ha dało 104 baloty po McHale z nożami a chętnych na kupno brak. Może jeden sąsiad coś weżmie a przewaga koniczyny była w pokosie

poczekaj do zimy chetni sie znajdą...

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krowiarka napisał:

Oj gęsta Pedro przesadził i to ostro. Właśnie wróciłam od zbierania kamieni z młodej lucerny masakra. My to już jesteśmy chyba na tym brązowym kolorze, nawet lucerna wysycha, a teraz mnie czeka mój "obóz pracy" 😜 podlewanie konewką warzywek, a takie piękne chmury burzowe nas ominęły kolejny raz.

A Ty jesteś z okolic Pszasnysza czy źle coś skojarzyłem??? U nas okolice Mrągowa wczoraj pół godziny deszczu z 10 min taki intensywny. Dzisiaj w dzień parę kropli spadło a o 17 popadało ładnie ponad godzinę i jutro też niby ma popadać, oby tak było. 

My planujemy po przeżycie posiać gorzowska, tak do połowy sierpnia na 4 h żeby jeden dobry pokos w tym roku zebrać, uratować się przed większą redukcja stada bo redukcja nieunikniona ale żeby chociaż moc te 35 krów zostawić na zimę 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Jak masz pieprzyć to skończ temat. Argumenty, a nie hasełkami i wyzwiskami rzucać. 

Ja absolutnie się nie nabijam, tylko szczerze współczuję takiej pracy w niewoli. Mi się moja praca podoba, wtedy sprawniej wszystko idzie. 

Jedyny kto przesadził w tej wymianie zdań to Ty bo ja Cię nie zwyzywałem. Ale widzę. Za wysoko głowę nosisz żeby przyznać. 

Tylko uważaj bo czasami można się w futrynie nie zmieścić jak tak będziesz zadzierać. 

Jakimi wyzwiskami, że żartobliwie nazwałam głąbikiem dzieciaku, bo pewnych rzeczy nie rozumiesz? Bo się  czepnąłeś to nie ja pierwsza nazwałam hodowlę mlecznych białym niewolnictwem w połączeniu z programami, gdzie nic nie można  zmienić niezależnie od sytuacji. I ja nigdy nikogo niczego się  nie czepiam, ale zaatakowana owszem bronię się.

I nie uskarżam się  konkretnie na siebie i swoją sytuację tylko ogólnie mleczarzy no cóż, ale mi się obrywa.

I zdania nie zmienię, że za pracę  przy zwierzętach należy się godziwe wynagrodzenie, a nie jak już u niektórych dokładanie do interesu. A i o jakie argumenty ci chodzi??

Edytowane przez Krowiarka
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

I na tym zakończmy bo aż tak się nie nudzę żeby streszczać ci wszystko od początku. Zayebałaś się sama w swoich durnotach i odwalasz kota ogonem. 

Mimo wszystko miłej niewoli życzę i koniec tematu.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krowiarka napisał:

Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć o co mu chodzi

Raczej nikt, on taki jest, jak się do kogoś przypierdoli to końca niema, radzę zakończyć dyskusję.Wiem coś o tym

Edytowane przez witejus
  • Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Krowiarka napisał:

Też nie chcę kopać leżącego i streszczać  Ci jak biadoliłeś, że  musisz z krowami skończyć, bo masz wybór krowy albo życie przy saturacji 80.

No i to było proste i jasne, a Ty piszesz o swej niewoli, zaraz zmieniasz zdanie, że jednak masz wszystko zayebiste zgodnie z planem. Po co to udawanie? Nie mam nic do tego, że narzekasz na ceny bo są powody. Wszystko chodzi o niewolę. Chciałem podyskutować bo miałaś piękne plany na spokojne życie budując, a tu piszesz niewola. Niepotrzebnie z epitetami wyskoczyłaś. Zaraz naskakujesz, że Ci zazdroszczę. Uwierz mi, ja po tym co przeszedłem mogę tylko zazdrościć zdrówka np Tobie. Tylko bardzo płytcy ludzie stroszą piórka i myślą jak to każdy kto ma inne zdanie lub skrytykuje to zaraz im zazdrości. 

Opublikowano

Zdrówka to nie wiem czy byś chciał mi zazdrościć, bo nic o mnie nie wiesz.

I boli mnie to jak ktoś jak ktoś mnie atakuje...

Ty też miałeś kiedyś plany na piękne życie z krówkami, ale ci nie wyszło więc czemu atakujesz innych nic o nich nie wiedząc?

Opublikowano

A mnie naśmiewanie się z nie spełnionych planów.

I skończmy temat, bo jesteś ostatnią osobą z jaką bym chciała w ten sposób polemizować bo moja mama chorowała na tę chorobę co ty i wiem co to znaczy....

Opublikowano

I tak będziemy się licytować?

Nie trzeba było wyzywać. Na początku tak jak mówię, chciałem pogadać jak to się ma do tego biznesplanu przy budowie. Jak wjeżdżasz z buta z takim tekstem to masz. 

Opublikowano

Duże żniwa się zaczęły . Żyto słabo  sypie ale za to drogocennej słomy jest dużo jeszcze nie wiem jak pszenżyto sypnie ale słomy da . Owies na lepszej ziemi się obronił ale na piachu lipa . Kukurydza na lepszej ziemi grubo ponad 2 metry na piachu tak ok 1.2 - 1.5. Do następnej wiosny przeżyjemy redukcja stada max 5 sztuk ale to już wrzesień październik. Popadało dziś trochę zachodnie Podlasie ale to za mało 😭😭😭

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano
37 minut temu, pedro2 napisał:

I tak będziemy się licytować?

Nie trzeba było wyzywać. Na początku tak jak mówię, chciałem pogadać jak to się ma do tego biznesplanu przy budowie. Jak wjeżdżasz z buta z takim tekstem to masz. 

To się zamknij gówniażu i przestań się wymądrzać trochę za młody jesteś kultury i szacunku do starszych , ty jak się zatniesz to końca z twoja głupota nie ma i piepszysz jak katarynka jedno w koło. 

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano

Jeżeli ktokolwiek bierze dotacje to niech nie ma do nikogo pretensji i niech nie narzeka bo rok się wyjdzie a drugi rok się straci. Podpisujesz zobowiązania powinieneś przewidzieć te 5 lat do przodu że coś może się nie udać 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v