Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bercik92 napisał:

5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Wujek ogarek to śpi na kasie i nic nie musi robić do usranej śmierci 🤭😂😂😂😂

Eh największy bamber w całym AF.. 

raczej chwalidup 🤭😁 co całe ,,g,, wie a na ekonomi to dawno poległ 😁

• Like 1
Opublikowano

2,25 netto mlekovita Trzebownisko za styczeń, dostawy mało ilościowe. Jak dawniej się za 1,20 opłacało to teraz jak dadzą 1,50 to i tak dalej ludzie będą charować przy krowach bo wielu nie potrafi sobie wyobrazić siebie w innym fachu. 

Opublikowano
dantur96 napisał:

Tak jest niestety na rynku i tak raczej zawsze będzie że jest górka i musi być dołek. Oby teraz już ten dołek się skończył i niech się wszystko ustabilizuje życzę wszystkim krowiarzom 😃😃

👍👍👍👍oprócz ogara niech mu zboże na 500 spadnie 🤭😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, krzychu121 napisał:

Chłopie doucz się trochę. Z czego spłacisz kredyt jak wyprodukowanie litra mleka to 1,6-1,8 zł a ty twierdzisz że ludzie dostając 1 zł za mleko będą spłacać kredyty? Zdradź tą tajemnicę jak to się robi. Myślę że Nobla w dziedzinie finansów dostaniesz jak twoja teoria zadziała.  

Mi tu się nic nie łączy 

Wody trzeba dolewać jak to u Mnie sąsiad robi 😂😂Tylko że on ma papiery że raz jak w roku może zabić bez kary 😂

Opublikowano
1 minutę temu, MlekpolLover napisał:

Będą i po 50 gr doić. Ci z Głubczyc po kilka miesięcy za darmo doją 

Tak tak. 🤣

Powiedz szefostwu żeby już robili zapasy białego barwnika do wody bo to niedługo będą przerabiać zamiast mleka jak będą mieli takie podejście do dostawców. 

Opublikowano
5 minut temu, krzychu121 napisał:

Chłopie doucz się trochę. Z czego spłacisz kredyt jak wyprodukowanie litra mleka to 1,6-1,8 zł a ty twierdzisz że ludzie dostając 1 zł za mleko będą spłacać kredyty? Zdradź tą tajemnicę jak to się robi. Myślę że Nobla w dziedzinie finansów dostaniesz jak twoja teoria zadziała.  

Mi tu się nic nie łączy 

Kto myśli chociaż trochę logicznie ten wie, że nikt do produkcji mleka nie będzie dopłacał a przynajmniej długoterminowo. 

Krów w takim wypadku trzeba się pozbyć i zwyczajnie zacząć sprzedawać plony z pola zamiast je dawać bydłu... 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, MlekpolLover napisał:

Jest takie powiedzenie co głupiemu po rozumie. Woleli doić i nic kasy nie dostawać bo żyli nadzieja że udziały dostaną. Tak stracili i udziału i dziesiątki tys z wypłat. Kto mądrzejszy to się przeniósł dawno. A te ich kary z mleczarni to mogą sobie w du.e wsadzić. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Skoro tyle sztuk i mliko dobrze płacą to po co likwidujesz?

Ciśniesz ciemnotą i tyle w temacie. 🤦‍♂️

Nie każdy musi umrzeć pod krową w czasie oprzetu. Może chce normalnie pożyć?

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Może chce normalnie pożyć?

Jak sprzeda stado i spłaci kredyt to może wtedy pożyje. 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Nintendo napisał:

Kto myśli chociaż trochę logicznie ten wie, że nikt do produkcji mleka nie będzie dopłacał a przynajmniej długoterminowo. 

Krów w takim wypadku trzeba się pozbyć i zwyczajnie zacząć sprzedawać plony z pola zamiast je dawać bydłu... 

Otóż to. Ale ale niektórym ciężko się myśli. Zresztą ci co tak piszą to chyba sami siedzą w kredytach a poza tym innego życia sobie nie wyobrażają. Mi jak się nie będzie opłacać to się likwiduje i tyle. Wniosek składa na jak największe dopłaty , zajmuje dodatkowo jakąś dorywczą robota i po co się męczyć 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie.. Druga sprawa to w wieku 53 lat to się zakańcza takie tematy niewolnictwa a nie buduje kolejne obory jak mała stopa na 3 ha żeby synowi, życie zniszczyć 

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie każdy musi umrzeć pod krową w czasie oprzetu. Może chce normalnie pożyć?

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Jak sprzeda stado i spłaci kredyt to może wtedy pożyje. 😉

Dziecko 60 sztuk sprzedane i dalsze 30 pojedzie i kasa na %%%%🤭

Druga sprawa to po co doić i się szarpać jak tera w eko trza iść i trzepac kasę za nic nie robienie... 🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
56 minut temu, tumiwisizm napisał:

Co Ty mówisz, wariacie 😁 Nie świruj 😁 Jak ktoś będzie co miesiąc na minusie to podoi aż mu się skończy pieniądz i co wtedy? Weźmie następny kredyt bo skąd weźmie kasę na kredyt? A potem następny kredyt po skąd weźmie kasę na kredyt na kasę na kredyt? A potem następny kredyt na kasę na kredyt na kasę na kredyt n kasę na pierwszy kredyt 😁

No i widzisz sam napisałeś że będzie dawał pod kreską licząc że to przejściowe i może się poprawi i będzie mówił sobie i tutaj że nie takie były problemy i jakoś się odbiło .

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Dokładnie.. Druga sprawa to w wieku 53 lat to się zakańcza takie tematy niewolnictwa a nie buduje kolejne obory jak mała stopa na 3 ha żeby synowi, życie zniszczyć 

Był dziś sąsiad w wieku podobnym i liczył ze jak sprzeda krowy i ziemię to te 15lat nic nie robiąc przeżyje. Ludzie zaczynają się budzić 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, MlekpolLover napisał:

Za 10 groszy i jeszcze będziemy wam wozić żebyście kosztów na transporcie nie robili

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Był dziś sąsiad w wieku podobnym i liczył ze jak sprzeda krowy i ziemię to te 15lat nic nie robiąc przeżyje. Ludzie zaczynają się budzić 

Niech ten somsiad nauczy się liczyć. 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja zostawię te 30/40 szt na opas .... Wytnę stanowiska i zrobię wolny wybieg i dostanę po prawie 2 tys na łeb za dobrostan... To po uj to doić 🤷‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Staruszku bo tylko na te % pod GSem Ci zostanie po spłacie kredytu. 🤣

Opublikowano (edytowane)

Weź dzieciaku się do roboty bo te drawniane budy i ploty  ci się walo... 🤣🤣 A i udusisz się tym azbestem.. Pomyśl o dzieciach.. 🤔

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Staruszku bo tylko na te % pod GSem Ci zostanie po spłacie kredytu. 🤣

4 minuty temu, dantur96 napisał:

2k dają za wolnostanowiskowo na sztukę 🤔😃

Musi być wybieg i zwiększona pow. o 50 % i coś koło tegomozna wycisnąć. Ja mam obory na obsadę 120 szt to spokojnie się załapie. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

700 tyś ziemia plus kasa za sprzęty i mamuty 

Iiiiiii co z tego że tyle MOŻE weźmie jak życie coraz droższe. 

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Weź dzieciaku się do roboty bo te drawniane budy i ploty  ci się walo...

Sam się weź do roboty bajkopisarzu. 😂🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Weź dzieciaku się do roboty bo te drawniane budy i ploty  ci się walo... 🤣🤣

Musi być wybieg i zwiększona pow. o 50 % i coś koło tegomozna wycisnąć. Ja mam obory na obsadę 120 szt to spokojnie się załapie. 

Niezła kasa 😃

Opublikowano
20 minut temu, PRIMO napisał:

Tak tak. 🤣

Powiedz szefostwu żeby już robili zapasy białego barwnika do wody bo to niedługo będą przerabiać zamiast mleka jak będą mieli takie podejście do dostawców. 

Moje szefostwo nie ma takich problemów bo płaci lux. Ale jak widać wielu nie płacą i jest git. Cena zero nawet przez całe miesiące odpowiada. Te teksty o tym że nie będzie mleka to można sobie darować. Od lat produkcja rośnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v