superfarmer02

Ceny usług 2023

Polecane posty

superfarmer02    1882

jak będą kształtować się u was ceny usług w tym roku? podnosicie, opuszczacie czy bez zmian?🤔 Wszystko drożeje więc i usługi powinny być droższe 

link do kontynuacji tematu: 

Wiadomość z agroFakt.pl

jacor73    680

stanieje tak samo jak nawozy

19 godzin temu, margoo78 napisał:

Będzie taniej, bo paliwo stanieje.

Fakt, inflacja 20% to będzie i taniej

• Like 1

1kris1    11

taniej nie będzie. Znajomy ma kombajn na usługi 3 letni to mówił że raty i odsetki są teraz kosmiczne. tańsze paliwo nic nie da.

kizak    1528

Z tym paliwem to jaja ,wyrywali z nas pieniądze do nowego roku ,by przejśc na nowy  vat  ,,bezboleśnie''

soldis    5

Panowie ile liczyć za godzinę pracy ursusa C-360 3P z glebogryzarką 1.6m ?

superfarmer02    1882

Jakie w tym roku ceny za koszenia nieużytków i działek budowlanych? Kosiarka 1.6m 

Oczywiście kosiarka rozdrabniacz, nie rotacyjna 🤭

Pafnucy12    1967

Chłopak. zaczekaj trochę . paliwo po 10, a po 7 to jednak spora różnica. jeszcze chyba nie kosisz?

• Like 1

Pafnucy12    1967

nie mam nic przeciw, ale jednak za wcześnie na wycenę. moim zdaniem.

• Like 1

superfarmer02    1882
28 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Chłopak. zaczekaj trochę . paliwo po 10, a po 7 to jednak spora różnica. jeszcze chyba nie kosisz?

No fakt. Trochę wcześnie. Choć widziałem już ogłoszenia ale nikt nie chce ceny podać

14 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Ale łon już zaciera rynce na liczenie forsy 😁😛

Jeszcze jak...🙈🙈

Pafnucy12    1967
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

Teraz nadejszły takie czasy że trzeba liczyć śmiało x4 

podoba mi się Twój tok rozumowania. 👍

mf362    872

W tym roku nawet ceny mulczeow i kosiarek sadowniczych poszły w górę.

Byle klamot i 5 k wołają za używkę 

• Like 1

pawlik794    15

Jak obserwuje ceny usług nie związanych z rolnictwem, tzn obróbka metali, budowlanka itp to widzę że nasze usługi są bardzo tanie 🤯

• Like 1
  • Haha 1

Pafnucy12    1967

bo kto za drogie zapłaci? tych co najmują za chwilę nie będzie stać.

• Like 1

mf362    872

Teraz jak roboczo godziny pracy koparki drogie to dużo osób kupuje stare koparki na budowa na własne potrzeby. Jednemu się uda i koparką zarobi na siebie kilka razy a drugi będzie miał pecha bo walnie jakiś podzespoł i w plecy kilka tysięcy. 

• Like 1

jacor73    680
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

bo kto za drogie zapłaci? tych co najmują za chwilę nie będzie stać.

A usługodawców nie będzie stać utrzymać te drogie maszyny

• Like 1

mf362    872

Sąsiad ma firmę transportową ( dwie ciężarówki) to mówi że nie ma chwilowo zapotrzebowania na transport i ma przestoje. 

jacor73    680

Produkcja siadła, to niema co i wozić, przyjdzie wiosna, to może się trochę ruszy.

mf362    872

Najlepsze czasy to wspomina lata 1997-2000 różne branże się rozwijały. Nowa ciężarówkę wtedy w leasing wziął . 

jacor73    680

Kredyty drogie, ludziska coraz mniej pieniądzorów mają, to i mniej kupują, mniejszy popyt, mniejsza produkcja i koło się zamyka

• Like 2

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez MariuszKlim
      Cześć. Ktoś orientuje się po ile średnio wychodzi ubezpieczenie upraw od hektara po odliczeniu dotacji od rządu, na Podlasiu?
      standard od przymrozków. jare.
    • Przez slidinghorn
      Witam, mam do szkoszenia teren o powierzchni 4750m2, dojazd z drogi gminnej lub krajowej 79. Miejscowość Biechów Gmina Pacanów. Nr 3148, czy ktoś z Was jest w pobliżu i podjął by się zadania. Dziękuję
    • Przez rstranger
      Mam kilka pomysłów, które mogą pomóc w oszczędzaniu na jedzeniu: Planuj posiłki i robisz zakupy raz w tygodniu. Dzięki temu unikniesz niepotrzebnych zakupów i zmniejszysz ryzyko wyrzucenia jedzenia, które się zepsuło.
      Unikaj jedzenia na mieście. Zamiast jedzenia w restauracjach i barach szybkiej obsługi, przygotowuj posiłki w domu i zabieraj je ze sobą do pracy lub szkoły.
      Kupuj w większych ilościach i korzystaj z ofert promocyjnych. W ten sposób możesz zaoszczędzić pieniądze na jedzeniu i unikniesz częstych wizyt w sklepie.
      Planuj posiłki wokół sezonowych produktów. Produkty sezonowe są zazwyczaj tańsze i bardziej świeże.
      Zastanów się, czy musisz kupować markowe produkty. Często tańsze marki oferują produkty równie dobrej jakości.
      Przygotowuj większe porcje jedzenia i zamrażaj je. W ten sposób będziesz mieć posiłki na kilka dni, co zaoszczędzi czas i pieniądze.
      Wykorzystaj resztki jedzenia. Zamiast wyrzucać pozostałości, wykorzystaj je do przygotowania innych posiłków lub do stworzenia sałatek i zup.
      Ogranicz spożycie mięsa. Mięso jest zazwyczaj droższe niż warzywa, zboża i strączki. Zastąp je tańszymi źródłami białka, takimi jak fasola, soczewica i tofu.
      Mając na uwadze powyższe wskazówki, powinieneś być w stanie zaoszczędzić 100 zł miesięcznie na jedzeniu. Jakie wy macie inne jeszcze pomysły? :)
    • Przez kaku4256
      Witam mam pytanie mój znajomy poprosił mnie o założenie głowić do C 360  powiedział że on kupuje części a ja mam tylko zamontować i nie wiem ile za zamontowanie przysłowiowo wziąć.
    • Przez sztux
      Witam Panstwa. 
      Czy ktos na terenie Warminsko - Mazurskiego posiada strzelbe Palmera do uspienia byka ktory uciekl i za zadne skarby nie daje sie pojmac? W lokalnej weterynarii zalecili probe z uspieniem ale nie posiadaja takiego sprzetu. Czy ktos posiada i moze odplatnie wykonac taka usluge by byczka mozna bylo uspic i przewiezc z powrotem do gospodarstwa zanim zniknie calkowicie z pola widzenia?
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj