Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

To szybka akcja widzę. A bo ten Twój chyba miał kółko na końcu? To wtedy i dłuższy i szerszy jeszcze się robi. Najważniejsze, że się udało bezproblemowo przywieźć 👍

Kiedyś oglądałem zetorka 7745 z turem, od rolnika. Przez telefon oczywiście luks. Zajechaliśmy, a tam widać jak na bloku i moscie ktoś szpachelka mocno pracował żeby cały syf wydrapać. Nawet nie tak, że delikatnie co grubsze, a potem szmata, tylko szpachelka aż lakier zdzierała 😅 Fakt, że był suchy - dosłownie - wyjęliśmy bagnet z silnika, to ani śladu po oleju nie było 😅 do tego jeszcze oczywiście ciągnik nie jego, tylko jakiegoś "wujka" co to mieszka ileś km od niego i dał mu do sprzedania itd. 

Ale wtedy to jeszcze były ceny - za 7745 z turem chciał 41tys. Tego samego roku w wiosce obok połowicy koleś sprzedawał 7245 z turem (no i ten już - z opinii znajomych- był w fajnym stanie) za 42tys. Swojego 8145 (zaspawany żółw, opony ~40%) dałem 30, a normalnie do 35 chodziła wiekszosc. Jak znajomy dał 40za 1014 z turem, to wydawało się bardzo wysoką ceną. Jednego 1014 eskprotowego za 42 oglądałem, to odpuściłem, bo miał słabe opony i cena wydawała się przynajmniej o wysokość ceny nowych opon za duża. Ehh.

Pamiętam te czasy. Zetora 7745 z turem 1600kg można było spokojnie za 40-45 tysięcy kupić. A IHC kosztowały 20-35 :P 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

To szybka akcja widzę. A bo ten Twój chyba miał kółko na końcu? To wtedy i dłuższy i szerszy jeszcze się robi. Najważniejsze, że się udało bezproblemowo przywieźć 👍😅

Akcja była szybka bo dzisiaj na ferie z dziecmi do zakopanego.

Ta wajcha z przodu to do zmiany szerokosci orki?

20230127_081905.jpg

Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

o ciągniku wiele nie powiem, ale wiem kto miałby blisko żeby go obejrzeć

Chyba Darek na głowę upadłeś żebym do tego małego kondona podjechał.

54 minuty temu, michal26 napisał:

https://sprzedajemy.pl/ciagnik-odechow-2-e30984-nr64726841

Co sądzicie o tych ciągnikach i konkretnie o tym egzemplarzu? wart tej ceny?

Daruj sobie tego strucla. 

Opublikowano
52 minuty temu, jedrus2020 napisał:

Akcja była szybka bo dzisiaj na ferie z dziecmi do zakopanego.

Ta wajcha z przodu to do zmiany szerokosci orki?

20230127_081905.jpg

jaki to model pługa, i czym będzie ciągany?

Opublikowano
35 minut temu, PRIMO napisał:

Chyba Darek na głowę upadłeś żebym do tego małego kondona podjechał.

nie wiem kto to sprzedaje, tyle co skojarzyłem miejscowość, pomyślałem że może coś więcej będziesz wiedział...

i jak widać, nie myliłem się😉

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

nie wiem kto to sprzedaje, tyle co skojarzyłem miejscowość, pomyślałem że może coś więcej będziesz wiedział...

i jak widać, nie myliłem się😉

Kilometr ode mnie. 

Szkoda sobie du** tym złomem zawracać. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Kilometr ode mnie. 

Szkoda sobie du** tym złomem zawracać. 

Co żałujesz dobrego sprzętu 😛, niech kupią i jeżdżą 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

@PRIMOta miejscowość jest tak blisko Ciebie?

To jest moja wichura. 😁

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co żałujesz dobrego sprzętu 😛, niech kupią i jeżdżą 

Największemu wrogowi bym tego nie życzył. 😩

Opublikowano (edytowane)

Ale że zachodni i złom 🤔

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale że zachodni i złom 🤔

Znasz: "jak dbasz tak masz "

Opublikowano
3 minuty temu, michal26 napisał:

Dzięki koledzy za odpowiedź. Chyba trzeba będzie go odpuścić.

Za czym konkretnie się rozglądasz?

Opublikowano
39 minut temu, michal26 napisał:

Za czymś 70-90 koni z ładowaczem w granicy 40 tyś  głownie do załadunku big bagów  , opryskiwacza i lżejszych prac .

jakąś renówkę czy ihc znajdziesz z turem w tej cenie,ogólnie to sam mam podobne zamiary, do 65 -100 km, 4ka lub  6tka do zworzenia siana, ptrzetrząsarki, zgrabiarki itp bo jak jest sezon to ihc mógłby 24/7 jeździć, ale tak się nie da 

Opublikowano
22 minuty temu, michal26 napisał:

Dzięki ale mam mf 255 z turem i chcę go zamienić na coś troche większego i bardziej komfortowego.

To będziesz wymieniał jakiś ciągnik czy kolejnego kupujesz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v