Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, kubamako66 napisał:

Taki rozdzielacza czy da się przenieść zasilanie i powrót od spodu zamiast zaślepek a je dać po bokach tam gdzie teraz jest wpięte czy kupić kolanka żeby węże szły w dół  i p to zasilanie a t powrót?

IMG_20231228_150526.jpg

Tak śmiało możesz dać na p1 i t1

P-power zasilanie 

T-tank powrót 

Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

@Desperado widziałeś kiedyś wykładzinę w takim kolorze w Zetorze jak w powyższym ogłoszeniu?

Legancki ten Zetorek.

Pneumatyki nie ma.

Z zachodu przytargany, tam szły z innym wyposażeniem, ta wykładzina to bym nie powiedział że oryginalna, tapicerka, z niemiec miały podobny wzór tylko czarny, licznik mtg pytanie czy chodzi i czy oryginał, tam do stania niczego nie kupowali.

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Tur widły do obornika i wspomaganie 

Tur widły do obornika i wspomaganie 

Wspomaganie z 2.5 tys, za 7-8 to kupisz takiego papierowego tura jak ja miałem na siuntce. Jak ma sporadycznie pracować to wystarczy. U mnie nie miał lekko i po 3 latach praktycznie wszystko było wykończone. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Na tura i widły wystarczy.

Zamiast wideł sugeruję krokodyla..

więc nie starczy dycha na tura i krokodyl , do wideł bez 3 sekcji i ładowacz tańszy będzie 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

więc nie starczy dycha na tyra i krokodyl , do wideł bez 3 sekcji i ładowacz tańszy będzie

Wystarczy. Na taki jak mój, ale nie wiem czy polecać. Taki se i dziwna euroramka.

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Mój miejski mąż jak pierwszy raz wsiad na traktor to miał większe pojęcie niż ten Andrzej 

To tym bardziej. Będzie na dożywocie.

Tur oczywiście 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, malaczarna napisał:

10 tysięcy wystarczy? 

Zobacz u mnie w gareli. Krokodyl  1.2+ łyżka 1.5m rozdzielacz na linki 11.300 jak dobrze pamiętam. Najtańsza opcja jak szukałem. Ponad miesiąc tym pracuje. Trochę poladował, trochę obornika poladował, kawałek wykorytował, kilka korzeni wyrwał, szopę rozwalił...🤭 Narazie nic się nie dzieje. Wideł do obornika się nie opłaca brać bo wychodzi drożej niż krokodyl. Przynajmniej w tym przypadku. No i krokodylem inna robota 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Mój miejski mąż jak pierwszy raz wsiad na traktor to miał większe pojęcie niż ten Andrzej 

Nuuu pewnie, od razu ja wiedział że Ty by na swojej ziemi chwasta nie zapleniła.   :P

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Wystarczy. Na taki jak mój, ale nie wiem czy polecać. Taki se i dziwna euroramka.

ty ma balony , mocniejszą oś i zwrotnice , tam dla nich nie ma co wydziwiać choć mozesz marke i model podać bo na deutzu nie widziałem

4 minuty temu, malaczarna napisał:

Na 70 bel słomy i z 100 siana na rok. I czasem trochę ziemi przewieść i z 10 rozrzutników obornika wrzucić raczej będzie miał lekkie życie.

płytę masz czy będzie trzeba w błocie ryć przednimi kołami , pewnie prędzej czy później i w szerokie opony na przód trzeba będzie zainwestować

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, malaczarna napisał:

Ten był najtańszy na rynku.

Mam na Zetorze.

Kupiłem ze względu na cenę.

Nie połamał się, ale jest dość delikatny Dziwna euroramka.

https://www.olx.pl/d/oferta/ladowacz-czolowy-tur-nowy-c-330-c-360-mf-hit-udzwig-700kg-CID757-ID9Oj13.html

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Zobacz u mnie w gareli. Krokodyl  1.2+ łyżka 1.5m rozdzielacz na linki 11.300 jak dobrze pamiętam. Najtańsza opcja jak szukałem. Ponad miesiąc tym pracuje. Trochę poladował, trochę obornika poladował. Narazie nic się nie dzieje. Wideł do obornika się nie opłaca brać bo wychodzi drożej niż krokodyl. Przynajmniej w tym przypadku. No i krokodylem inna robota 

Screenshot_2023-12-28-20-47-01-036_pl.tablica.jpg

Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał:

Mogę więcej wyłożyć parę groszy ale żeby było fest. Nie bardzo ogarniam sprawy maszynowe

@Qwazi pytaj choć znając jego to będzie opłacał zakładać tura na c-330...

5 minut temu, malaczarna napisał:

Na 70 bel słomy i z 100 siana na rok. I czasem trochę ziemi przewieść i z 10 rozrzutników obornika wrzucić raczej będzie miał lekkie życie.

To taki najtańszy wystarczy 

3 minuty temu, malaczarna napisał:

Screenshot_2023-12-28-20-47-01-036_pl.tablica.jpg

Nie polecam tego rodzaju ramy 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Mam na Zetorze.

Nie połamał się, ale jest dość delikatne karny. Dziwna euroramka.

masz identyczną euroramkę ? nazywa się "budżetowa "

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

@Qwazi pytaj choć znając jego to będzie opłacał zakładać tura na c-330...

To taki najtańszy wystarczy 

C 330 też mam to lepiej w 30 zainwestować? Nie będę kupowała kolejnego traktora na gospodarstwo bo mam 10 ha i raczej perspektywa wygaszania hodowli niż inwestycja 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Mam na Zetorze.

Nie połamał się, ale jest dość delikatne karny. Dziwna euroramka.

https://www.olx.pl/d/oferta/ladowacz-czolowy-tur-nowy-c-330-c-360-mf-hit-udzwig-700kg-CID757-ID9Oj13.html

Bo to nie euroramka tylko SMS jak dobrze widzę 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Co mnie tu tyłek obrabiasz Krzysiu🤔...ja nie na bieżąco w tym temacie🤷...

Już nic...🙈🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v