Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A kto by tam ich  o zdanie pytał 

1 godzinę temu, WojtekBuawski napisał:

Dzis pojechało 8hf po 12zł netto 8 brud, średnia waga 650kg

Albo coś przeskrobałeś albo złodziejowi oddajesz.  8 % to na krowach

• Like 1
Opublikowano
Cybulek17 napisał:

A kto by tam ich  o zdanie pytał 

Dzis pojechało 8hf po 12zł netto 8 brud, średnia waga 650kg

Albo coś przeskrobałeś albo złodziejowi oddajesz.  8 % to na krowach

kulwicki ma takie potrącenie już przeszło od ponad roku...

Opublikowano
26 minut temu, AdamRo napisał:

Za takie Rki masz ode mnie 13.

Mogę dorzucić  jeszcze 15 SM  ale 14 musi  być 🙂

No dobra by ten handel w końcu między nami ruszył  13.8  5 %skity 😁

IMG_20230311_124209.jpg

IMG_20230311_124056.jpg

U mnie lipy nie ma 🤭

• Like 2
Opublikowano

z moim rejonie tylko kulwicki i dąb pol jeśli chodzi o pośredników. Wieksze ilości hodowcy oddają bezpośrednio do ubojni no i lepsza cenę mają

1 godzinę temu, kris82 napisał:

On to chyba od zawsze ma 8 procent

Złodziejstwo 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marcianjargit napisał:

Weźcie napiszcie mi co oznacza to wszystko po kolei 1 raz sprzedawałem

IMG_20230317_122336863.jpg

Pasek od ,,Moskwy''?To od tej krowy po 11 brutto?

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, WojtekBuawski napisał:

kulwicki ma takie potrącenie już przeszło od ponad roku...

Skita duża ale cena dobra. Dąb pol z mojej okolicy ale nikt im nie sprzedaje. Waga im zaniżała notorycznie

Edytowane przez Pitraszek
  • Like 1
Opublikowano

Chlopaki po kupieniu cielaka puścilem przemieszczenie  bez zaznaczenia transportu i teraz wyswietla błąd. Czy dobrze zrobilem czy to bylo trzeba zaznaczyć transport własny? I jak to jest z przewozem i kupnem malych jalowek ok 8-10dni mozna bezproblemowo jak z bliskiej okolicy kupione?

Opublikowano
11 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Już pojechały w zeszłym tygodniu.  Solówka hfa 12 netto i druga mieszańców ,  ale słabe Rki  13 netto 

800kg średnia 

Takie piękności w komplecie 

20230306_182652.jpg

To bezpieczne w kojcu luzem takie duże cielaki mieć 

Opublikowano
11 godzin temu, Michal014d napisał:

Chlopaki po kupieniu cielaka puścilem przemieszczenie  bez zaznaczenia transportu i teraz wyswietla błąd. Czy dobrze zrobilem czy to bylo trzeba zaznaczyć transport własny?

Hodowców bydła info o transporcie nie obowiązuje, więc jeśli resztę danych poprawnie wprowadziłeś to wszystko jest ok, to jest błąd po stronie portalu więc nie bierz do głowy :)

Opublikowano
15 godzin temu, WojtekBuawski napisał:

z moim rejonie tylko kulwicki i dąb pol jeśli chodzi o pośredników. Wieksze ilości hodowcy oddają bezpośrednio do ubojni no i lepsza cenę mają

Ten dąb pol co to przez pole uciekał a ciężarówkę odbierał z podwórka z policją?😂

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, michalcium napisał:

Ten dąb pol co to przez pole uciekał a ciężarówkę odbierał z podwórka z policją?😂

A przecież on się tylko zapomniał gdzie zostawił ciężarówkę 🤩🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v