Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, jacu napisał:

wypychać bo ma spaść na 8,60 za kg na żywa za byka  w marcu potwierdzone info lokalna ubojnia

Skiba?

Jeżeli tak po ki uj Daniel za bydłem wydzwania?

Róbcie dalej panikę i myślcie że kupcy i ich naganiacze tego nie czytają.......

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

nie będe ujawniał danych bo jest rodo ale zawsze u nich sie sprawdza

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Skiba?

Jeżeli tak po ki uj Daniel za bydłem wydzwania?

Róbcie dalej panikę i myślcie że kupcy i ich naganiacze tego nie czytają.......

Skiba wydzwania niby a płaci najgorzej na WBC za byka w klasie O  aż 19,80,gdzie inne ubojnie mają o 1 zł więcej na WBC

Opublikowano

Kiedy Ci powiedział że 19.8?

3 minuty temu, jacu napisał:

nie będe ujawniał danych bo jest rodo ale zawsze u nich sie sprawdza

Skiba wydzwania niby a płaci najgorzej na WBC za byka w klasie O  aż 19,80,gdzie inne ubojnie mają o 1 zł więcej na WBC

Opublikowano
Przed chwilą, Michal014d napisał:

Nikt nie wie co dalej bedzie ale co jeden to nowe info ma i to 100% pewne... szkoda gadać...

bo jeden sprzedał 5 simów i mu znaiomy znajomego powiedział... 😄

Opublikowano

toc żart. 

srajta dalej żarem. 

jak się prosili do 3 króli, to wszyscy nasami kręcili, bo będzie wincyj. 

Opublikowano

Jak poniżej  będzie to dwie pronary 😎

7 godzin temu, Janek323a napisał:

Szukają szukają bo u mnie też już byli z ABP Pniewy , ale nie chcą płacić . ab23 to taki młody gościu u Ciebie był??

No taki drubawy K.W.

Opublikowano
30 minut temu, ab23 napisał:

A jęczmień  już po tysiac mozna kupicz czy jeszcze  taniej bedzie

po 1250 sprzedałem teraz, to i po tyle pase. 🙂

Opublikowano
1 godzinę temu, jacu napisał:

wypychać bo ma spaść na 8,60 za kg na żywa za byka  w marcu potwierdzone info lokalna ubojnia

Ty to albo naganiacz, albo z myśleniem coś nie do końca.

1 godzinę temu, jacu napisał:

Ty to albo naganiacz, albo z myśleniem coś nie do końca.

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

po 1250 sprzedałem teraz, to i po tyle pase. 🙂

U nas 1120 w firmie która najwięcej zawsze płaci a nie wiem czy cena aktualna 

A co do byków to żaden  nie zadzwonił i nie prosił by sprzedac ☹

Opublikowano
5 godzin temu, dejmian90 napisał:

@pedro2 likwidujesz bydło? Nie planujesz zakupu nowych cielaków?

Nie likwiduję, ale 40szt niedawno pojechało, a nowych na razie nie będzie bo trochę biedy się narobiło i nie ogarnę na razie sam wszystkiego

5 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

jak tam? zdrowieją poszkodowani?

mam nadzieję że tak.

Powoli tak. Ojciec już w domu, ale obie ręce w gipsie. Mama się wybudziła i już bez respiratora oddycha. Ciotka dzisiaj dopiero ostatnią operację miała. Wszystko na dobrej drodze, ale jeszcze dużo przed nami.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Powoli tak. Ojciec już w domu, ale obie ręce w gipsie. Mama się wybudziła i już bez respiratora oddycha. Ciotka dzisiaj dopiero ostatnią operację miała. Wszystko na dobrej drodze, ale jeszcze dużo przed nami.

najważniejsze że powoli zdrowie powraca. to dobrze. 👍

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ab23 napisał:

A jęczmień  już po tysiac mozna kupicz czy jeszcze  taniej bedzie

nie strasz

CO SIE DZIWICIE jak nawóz w dół leci to  przecie CHłopskie też musi...

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
13 godzin temu, KarolaKarotka napisał:

kto proponował 13.5? może przedpłata ...

niestety te 12.5-12.7 się kręci i u mnie jak zaklęte

Niee , firma która już raz zmieniła nazwę więc nie ma przeciwskazań,  żeby zmieniła drugi raz

11 godzin temu, michalcium napisał:

Też czekam z obecnej partii pierwszej w kolejce do sprzedaży najstarszy z sierpnia niema co wariować 

Albo bydło,  albo rzepak 🥲 jeszcze chwilę poczekać można,  ale kto się teraz buduje ten się w cyrku nie śmieje 

2 godziny temu, jacu napisał:

A że tak zapytam netto czy brutto ? Bo nie wiem czy takie 450kg też już gonić 🙂

Opublikowano

le tam dwa razy. 

kiedyś ostrzegalem o takich kosmicznych kolegach, sp zoo, to tu jeden się upierał że płacą fest i chiba już go dawno na forum nie ma 🤭

Opublikowano

Tak serio to chyba 8 firm złożyło ofertę zakupu i na końcu stwierdzili , żeby czekać bo to zły czas 

Aa jedynie co firma z mazur mnie zlała , poczekam cierpliwie jak będą szukać a wtedy 🖕🏻

Opublikowano
33 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Niee , firma która już raz zmieniła nazwę więc nie ma przeciwskazań,  żeby zmieniła drugi raz

Albo bydło,  albo rzepak 🥲 jeszcze chwilę poczekać można,  ale kto się teraz buduje ten się w cyrku nie śmieje 

A że tak zapytam netto czy brutto ? Bo nie wiem czy takie 450kg też już gonić 🙂

nie no 450kg trzeba trzymać bo ubojnie celowo zaniżają stawki by się bydło znalazło bo cena leci w dół to zaraz panika i już mniejsze sztuki wypychają, takie jest moje zdanie i nikogo nie obrażam tak jak kolega Karle91, zaraz mnie hejtuje publicznie na tym forum, ale tacy są ludzie mściwi niestety.

Opublikowano (edytowane)

Jak Ciebie Jacu nie hejtowac jak wszystkie twoje wpisy to "wypychać bo tanieje " troll zwykły i tyle.

Był u mnie handlarzyna 13-13.5 brutto Mm swietokrzyskie 

Edytowane przez Paramonov
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v