Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, superfarmer02 napisał:

Rok temu czy 2 miałem kontrol niby z agencji ale przyjechała weterynaria. Pani weszła do obory, popatrzyła czy nic zdechnientego nie leży (tak to wyglądało🤭) spisała numery, kojce pomierzyła "na oko" i to by było na tyle. Mandat i tak był bo ileś tam lat temu były 2 zgłoszenia po terminie (swoją drogą prawdopodobnie z winy agencji...) Poideł nie było i nawet nie nie pytała a i warunki w porównaniu do teraźniejszych też takie sobie 

Czasem zdarzają się te dobre wyjątki :) Dlatego też napisałem zależy na kogo trafimy na tej kontroli, jak trafimy na życiowego człowieka, to i w międzyczasie pożartować można, pogadać o życiu, itp, a jak trafimy na nadgorliwego służbistę to czasem nie wiadomo czy nasz zbyt głośny oddech takiemu nie będzie przeszkadzał...zresztą to dotyczy także każdego aspektu w życiu codziennym.

• Like 3
Opublikowano

z tego dobrobyt miejski się bierze 🤭

relatywnie tanie korytko 

Opublikowano
1 godzinę temu, malorolny121 napisał:

Jeździ  u nas taki handlarz  dobrze placi i duzo bydla kupuje. Wczoraj byli na 3 sam , dwa male do zwozenia i naczepa do przeladunku i zaladowali wszystko do oporu.

W Podlaskim  ? 

Opublikowano

Tak z ręką na sercu, to powinno bydło teraz spaść tak grubo grubo...  Ale tylko do kwietnia i potem tylko w górę 🤣

dużo rzuca krowy i próbują sił na opasach. Trochę szkoda, aby skoczki psuli rynek. A i okazja by była tanio cielaki wyrwać 🤭

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, robi57362 napisał:

okoliczny handlarz mówił że slaby czas dla bydla cena słaba ssania nie ma bydla nie ma

Ssania nie ma a po kilka samochodów dziennie kursuje .. ach te handlarzyny zawsze u nich słaby czas ..😅

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, karol091193 napisał:

Tak z ręką na sercu, to powinno bydło teraz spaść tak grubo grubo...  Ale tylko do kwietnia i potem tylko w górę 🤣

dużo rzuca krowy i próbują sił na opasach. Trochę szkoda, aby skoczki psuli rynek. A i okazja by była tanio cielaki wyrwać 🤭

☝️☝️Marketing i zarządzanie po Podlasku w czystej postaci 😁

Edytowane przez pedro2
  • Haha 2
Opublikowano
7 godzin temu, malorolny121 napisał:

Jeździ  u nas taki handlarz  dobrze placi i duzo bydla kupuje. Wczoraj byli na 3 sam , dwa male do zwozenia i naczepa do przeladunku i zaladowali wszystko do oporu.

Chodzi o Wierzbickich?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, pedro2 napisał:

☝️☝️Marketing i zarządzanie po Podlasku w czystej postaci 😁

Nawet nie wiem co mam Ci na to odpisać 🤣 ale dziękuję za komplement 😅

Edytowane przez karol091193
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karl123 napisał:

Parę lat wstecz na Podlasiu popularni byli "Mirand " Coś wiecie o nich prowadzą skup nadal bo jakoś ostatnio nikt o nich nie wspomina? 

Mirand się przechrzcił na agromir

Działają chłopaki, na trasie nieraz ich spotykam. Swego czasu u mnie na gminie rządzili długie lata, teraz już malutko biorą 

Mirand miał dwóch właścicieli Sławomir i Andrzej.

A agromir sam Sławomir założył 

Opublikowano
9 godzin temu, Karl123 napisał:

Dobrze ich wspominam (kultura handlu)  zastanawiam się czy nie odświeżyć kontaktu jak działa dalej

No fakt. Co chodzi o oszukaństwo czy wypłacalność to nigdy problemów nie było. I w porządku chłopaki, ale za dużo na mnie zarabiali wg tego co mam na wbc. 

6 godzin temu, nexeqadore napisał:

Znajomy dzis 16szt.byka hf ,mm 800kg po 11.50 netto posredn. Do wuja

O to na zajączka może zobaczy kasę 🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v