Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Mądry zrozumie bez tłumaczenia głupiemu epopeja nie pomoże w zrozumieniu hodowli bydła opasowego......

Przestań pieprzyć bo do chwalenia się to ty pierwszy wszędzie, a co do czego zdjęcia pokażesz to dziadostwo, syf kiła mogiła. 

Opublikowano
pedro2 napisał:

No chyba jest coś w tej padlinie u ciebie... Bo chyba zamiast żywcówek to właśnie bakutil odbiera. 

tak się chwalić ile to sztuk ma, zawsze z ab23 się licytuje, że więcej. Więcej w setkach. 

Taki najlepszy, najlepsze interesy, najdrożej sprzedaje, najtaniej kupuje..

A takie dziadostwo wkoło, że płakać nie ma nad czym już nawet. 

🤣🤣🤣

Opublikowano
5 minut temu, Karol8885 napisał:

@pedro2
Czyli sie nie opłaca w polsce produkowac wołowiny. Nie ma problemu zajmijmy sie czyms innym

Jeśli ktoś nie potrafi tanio i efektywnie żywic to nie 

Jeśli dla kogoś najważniejsze są pałace to nie ma z kimś takim dyskusji na temat opłacalności 

4 minuty temu, pedro2 napisał:

Przestań pieprzyć bo do chwalenia się to ty pierwszy wszędzie, a co do czego zdjęcia pokażesz to dziadostwo, syf kiła mogiła. 

To podaj merytoryczne argumenty za tym że się mylę 

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

A co tu podawać? Że jest syf kiła mogiła 🙄

Toż widać na zdjęciach co je pokazujesz nie od dzisiaj. 

Tu nic więcej nie trzeba dodawać. 😁 

Mógłby to trzymać pod chmurką i pewnie byś nie płakał. Pełno tutaj pustych ładnych budynków po hodowli u Ciebie zaraz tak nie będzie?

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

No ok . Jeśli piszesz prawdę nie będzie problemem pokazać te posty ze zdjęciami mojego gospodarstwa-prawda?

A tak na marginesie pokazuje się tu jeszcze @Kentar?

A co ja ogarek, żebym twoje ruiny kolekcjonował 🤭 a co w galerii mało masz? Dziadostwo wkoło krzakami zarośnięte.

Ostatnie foto jakie pamiętam to z tym "rzeźnym bykiem SM" 😁 na wadze, mega sztuka 

2 godziny temu, wojak1986 napisał:

Mógłby to trzymać pod chmurką i pewnie byś nie płakał. Pełno tutaj pustych ładnych budynków po hodowli u Ciebie zaraz tak nie będzie?

No proszę Cię. Jakieś minimum porządku, ładu i składu zachować. Wali się wszystko naprzeciwko, dziursko wykute tregla wepchana, strop się rwie. A wielki pan najlepszy rolnik. 

Tak jak kiedyś mi wytykał, że z kobitą bez ślubu byłem. Jednocześnie sam zapomniał, że z konkubiną dzieci ma. 

Moja pusta nie będzie. 

A kończę bo zdrowia szkoda. W innym przypadku szło by dalej.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karl123 napisał:

Żeby zarobić na wołowinie trzeba ja produkować w miarę możliwości tanio i bazując na własnych zbiorach, wtedy to ma sens produkcji 

W obecnej sytuacji na rynku płodów suchy tucz na bazie zboża,  kukurydzy i słomy wychodzi porównywalnie jak nie korzystniej 

Opublikowano
52 minuty temu, radekz200 napisał:

chabety?

No niestety nie mam dużych krów 🤷

19 minut temu, Michal014d napisał:

Jaka opinia o nich bo sporo sie słyszało o nich opopowieści kilka lat temu.

Od 4 lat do nich sprzedajemy. Wszystko jest na +

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v