Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Ok, a myślisz, że da to efekty?

Myślałem o soi, bo znajomy ma sporo ziarna, ale ona ponoć nie nadaje się do skarmiania bydłem.

Da. Był lub jest tu chłopak z południa Wlkp co dawał sam raps.

1 godzinę temu, dzikidaniel napisał:

Czemu? Soja jest lepsza jak rzepak.

Śruta poekstrakcyjna nie całe ziarna

Opublikowano

Panowie kupujcie swoje wagi ja chyba się nadziałem. Lepsze byki lżejsze od hf... Warzone na wadze ogólnej jechałem za samochodem. Zobaczymy zostały ostatnie sztuki zobaczymy czy bardzo będą się różnić. 

Nie dość że po kosztach sprzedaje się to jeszcze takie numery.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
pogromca200 napisał:

6 minut temu, marcinz908 napisał:

Zgodzone po 11.9 netto - 6%

Chyba się pospieszyłem, co sądzicie?

Nie są złe cena zdecydowanie za mała za taką partię. 

U mnie słabsze mają jechać po dużo wyższej cenie zobaczymy czy dojdzie do realizacji.

pogromca200 napisał:

Panowie kupujcie swoje wagi ja chyba się nadziałem. Lepsze byki lżejsze od hf... Warzone na wadze ogólnej jechałem za samochodem. Zobaczymy zostały ostatnie sztuki zobaczymy czy bardzo będą się różnić. 

no to już wiesz dlaczego wyższa cena była

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Nie lała.

Rozmawiałem z producentem wag i sytuacja zaczyna się robić nagminna. 

Każdy kto ma wagę chcę chcę zarobić. Jak on nie zrobi to inny zrobi powiedział.

Także wagi ogólne też są niepewne.

Będzie ważyć jak się ją ustawi np. 90%. 

Teraz wiadomo czemu byki taką słabą średnią robią.

Ja od dziś warze wszystko łącznie z pszenicą, rzepakiem, kukurydzą

Dobrze że zacząłem od najsłabszych.

Powiem krótko kto się nie przejedzie ten nie zrozumie.

16782914336756136263500434568241.jpg

1678291392482557441384401480730.jpg

Edytowane przez pogromca200
Bo tak
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, pogromca200 napisał:

To co wysikał się samochód 🤩🤩😂

Opublikowano
22 minuty temu, Szu15000 napisał:

Pogromca - tyś taki ekonomista jak Balcerowicz a tu Cię kroją na grube pieniądze? coś strasznego

Ja liczę swoje koszta i każdemu to polecam. A że są sytuacje różne na które nie mamy zawsze wpływu to nic z tym nie zrobię. 

Będzie waga i będzie coraz mniej oszustów i nie koniecznie chodzi tylko o kupców bydła.

Samochód nie ciekł na pewno bo miałem cały czas oko na niego. 

I pamiętaj nie śmiej się bo karma wraca nie dziś nie jutro. Czekaj na nią 😁

Ja mam kolejną lekcję za sobą i wcale mi nie jest przykro z tego. Nawet mi tych pieniędzy nie szkoda.

Dobra lekcja od życia.

Opublikowano

Pewnie było ale ... co wpisać w irz przy sprzedaży transport, numer rejestracyjny środka transportu nie przyszło mi do głowy zapisać, że będzie potrzebny do czegoś 

Opublikowano
4 godziny temu, pogromca200 napisał:

A po co waga jak nie ma to chłop zadowolony z wyższej ceny jak  i handlarz że zrobił dobrze chopu😀

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, pogromca200 napisał:

Jak każdy myśli że na ogólnej jak ważone to ok i kupujący pszenicę itd na tej wadze dokłada do biznesu...

Opublikowano
21 minut temu, soltys48 napisał:

Od vatowca nie ma vatu

Pytałeś kiedyś czy za tysiąc kupię  a jest poniżej  taniej jak w żniwa kupowałem 😂 oczywiście od sąsiadów nie da się kupić musiałem odbić 30 km 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v