Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Koxik333 napisał:

Jak myślicie cenowo można je wycenić luzaki 11 sztuk &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

Myślę między 11,50 - 12,50 powinno być na spokojnie. 

Edytowane przez 12345678900
Opublikowano
3 minuty temu, DawidTrzebiatowski napisał:

Witam 

Odsady lm i hh, waga około 250. Cena jaką dają 13 zł netto, czy to czasem nie za mało gdy byki są po 12? 

Sprzedajesz odsadki?

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DawidTrzebiatowski napisał:

Witam 

Odsady lm i hh, waga około 250. Cena jaką dają 13 zł netto, czy to czasem nie za mało gdy byki są po 12? 

Dużo za mało , cena za odsada LM dzisiaj to 16-17 zł .. Hereford 15-16 zł.. byk duży LM 15-16zł  ..  mówię tu o czystej rasie

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Dwa potem przedłużanie

Słonecznik  tam był przeszłem pole mizernie tam było ścierni prawie nie ma 

Albo tak wydojone albo h*jowo robione 

Opublikowano
ab23 napisał:

5 minut temu, soltys48 napisał:

I zapewne dlatego taka cena

Że niby jaka ? 

Dwie tony dać a tam można trzy tony owsika urosną  🤭

trzy tony owsa to nie jest wcake tak źle tym bardziej ze niedawno znajomy sprzedał owies po 1300 a pszenice po niecaly tysiac

Opublikowano
Dnia 4.03.2023 o 09:23, tomaszmab napisał:

Dużo za mało , cena za odsada LM dzisiaj to 16-17 zł .. Hereford 15-16 zł.. byk duży LM 15-16zł  ..  mówię tu o czystej rasie

Orientujesz się może po ile odsadki hf? 

Opublikowano
33 minuty temu, livebird napisał:

Jałówka lm ładna niby 500 kg to po ile za kg mozna dostac? Bo za 4500 jest na sprzedaz 😆

Są dwie opcje 1- albo ona taka ładna i 2 - albo właściciel tak zorientowany ,raczej opcja 1,ile można dostać jeżeli naprawdę ładna  🤔:       500-6%=470,.   470 •ok 13-14zl = 6110-6580     +VAT , myślę jednak że ona "taka ładna "😉, pokaż zdjęcie 

Opublikowano
3 godziny temu, kewin123 napisał:

Są dwie opcje 1- albo ona taka ładna i 2 - albo właściciel tak zorientowany ,raczej opcja 1,ile można dostać jeżeli naprawdę ładna  🤔:       500-6%=470,.   470 •ok 13-14zl = 6110-6580     +VAT , myślę jednak że ona "taka ładna "😉, pokaż zdjęcie 

Na zdj wygląda tak nie wiem może jaki szatan 😆😂

Screenshot_20230305-185931.jpg

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, zbitom793 napisał:

A kto Ci da za jedną jałówkę LM 500 kg po 14 plus Vat?

Zgadza się troszkę za mała i jedna,sam sprzedaję po kilkadziesiąt i tak napisałem tylko orientacyjnie ile mógłbym dostać za większą grupę 

Edytowane przez kewin123
Opublikowano
5 godzin temu, livebird napisał:

Jałówka lm ładna niby 500 kg to po ile za kg mozna dostac? Bo za 4500 jest na sprzedaz 😆

Jedź zobacz. Kiedys też myślałem że to nie możliwe, jakieś chore czy coś. Pojechałem kupiłem i zarobiłem😁 obie opcje są możliwe

Opublikowano
22 godziny temu, ab23 napisał:

Dwa potem przedłużanie

Słonecznik  tam był przeszłem pole mizernie tam było ścierni prawie nie ma 

Albo tak wydojone albo h*jowo robione 

Może ktoś szuka ,,jelenia” co doprowadzi jako tako a pózniej inna cena? Na 2 lata nie pchałbym się, 5 minimum

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v