Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, TommyLee napisał:

Czy ktoś z forum miał i mógłby powiedzieć coś na temat odsadków z firmy Stępniak? 

miałem 2 lata temu rozne i miesne i hf od niego od 200-320kg ale chorowaly po przywiezieniu na pluca antybiotyki srednio dzialaly sterydy pomogly wyrostowosc bardzo dobra sr 860kg wychodziła ok 2lat obsluga w firmie b dobra troche problemow z zoladkami mialy inne pasze objetosciowe tam pewnie siano jadly a u mnie tylko kuku

Opublikowano

No to wszystko wyjaśnione 😅Mietek nie toleruje handlarzy, bo jest internet, i oni już nie potrzebują naganiaczy, i źródełko wyschło 😄 Czasy ciężkie a takto były 2 stówki od sztuki😆 Ale spokojnie Mieciu mi jako handlarzowi też się ukruciło, do tego stopnia że 2 letnia Scania V8 trzeba jeździć, mało tego już ze 2 miesiące na Malediwach nie byłem 

Opublikowano
4 godziny temu, slawekz1975 napisał:

miałem 2 lata temu rozne i miesne i hf od niego od 200-320kg ale chorowaly po przywiezieniu na pluca antybiotyki srednio dzialaly sterydy pomogly wyrostowosc bardzo dobra sr 860kg wychodziła ok 2lat obsluga w firmie b dobra troche problemow z zoladkami mialy inne pasze objetosciowe tam pewnie siano jadly a u mnie tylko kuku

Dzięki za odpowiedź. Więcej już nie wziąłeś przez to że chorowały? Miales jakieś upadki? 20-30szt partia, to jedynie przez takie firmy, tym bardziej że przywiazą na miejsce, ale właśnie ryzyko że będą chorować. 

Dzięki za odpowiedź. Więcej już nie wziąłeś przez to że chorowały? Miales jakieś upadki? 20-30szt partia, to jedynie przez takie firmy, tym bardziej że przywiazą na miejsce, ale właśnie ryzyko że będą chorować. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TommyLee napisał:

lichego weta mialem na poczatku i 2 sztuki mi padly drugi raz stepniak mi zaszczepil draxxinem przed przyjazdem ale po 12 dniach sie zaczelo pompowanie bokami kaszel smarki z nosa nawet w drugim budynku mi sie inne byki pochorowaly i jednego musialem szybciej sprzedac bralem we wrzesniu piekna sucha pogoda byla przez kilka dni a i tak kilka szt dozylnie sterydy dostaly przy tym pierwszym wecie to z poł by mi zdechlo lepirj brac takie 150kg dac draxxin i szczepionke na pluca draxin dziala do 14 dni pozniej zaczyna dzialac szczepionka w razie potrzeby jakies pojedyncze sztuki doszczepic szotapenem i w miare to bedzie kupowac maj czerwiec

Opublikowano

To chyba jednak lepiej pojeździć i prosto od rolnika coś kupić, 30szt 250-300kg leczyć plus  ewentualne upadki to niewiele zostanie z tego, nie wspominając ile to zdrowia kosztuje 

• Like 1
Opublikowano

Ładne 🙂👍

A moje już tmr z wozu wpierniczają   i już chyba przy takich zostanę  lux robota 👍 

2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Przyznaję się po ile  to dużo mniej?

Opublikowano
2 godziny temu, Szu15000 napisał:

towar konkretny, jaka waga i oczywiście cena?

Podobno ponad 100kg  jutro będę ważył 

2 godziny temu, zbitom793 napisał:

Cybulek,  lux towar. Masz jakiś specjalny sprzęt do bielenia pomieszczeń?

Takie cudo sobie kupiłem już z dwa lata temu,  takie pomieszczenie jak ktoś Ci miesza i dolewa to z 15 minut 

Screenshot_20230223-213846_Google.jpg

13 minut temu, ab23 napisał:

Ładne 🙂👍

A moje już tmr z wozu wpierniczają   i już chyba przy takich zostanę  lux robota 👍 

Przyznaję się po ile  to dużo mniej?

Nie bede gadał,  bo wywołam gównoburze 🙆🏻‍♂️ połowa powie,  że za to 3hfy kupi . 

Tylko dopowiem,  że na zdj źle wypadły bo są puste , a ogólnie to są wybrane najlepsze z całego kanionu

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Dlatego kojec mam przedzielony i napojone zamykam bo by mnie zamęczyły 🥲

Towar ładny, wszystkie białych główek nie mają, niech rosną :)

U mnie w listopadzie wjechał podobny towar, tez zostały przepojone, więc ładnie to wyglądało, dużo nie zbiedniały i pobierały paszę jak odkurzacze

Jednak kto ma hodowlę ten w cyrku się nie śmieje :(

Wczoraj i dziś zauważyłam że apetyt spadł, dwa rano już na płuca szczepione i ogólnie widać że się na tym nie skończy, cały czas siedzą w jednym miejscu i mają dostęp do wybiegu na powietrzu, zastanawiam się czy to nie te zmiany pogody, ale kurde po takim czasie myślałam że będzie już spoko

Edytowane przez KarolaKarotka
Opublikowano

Stężenie okrojone daje bo 120g , znalazłem fajne mleko sprayfo pomarańczowe,  kupiłem dwa worki na próbę i automat przetrawił.  Cena 7.64 netto detal , coś opuści za większą ilość 

Opublikowano

to nawet nie wiedziałem że mam najlepszą 😉

jeszcze trochę i będzie na olx 😎

Opublikowano

HF86 , calkowicie likwidujesz hodowle bydła ? ja w lutym zaprzestałem produkcji mleka ubiegłego roku i miałem zlikwidować , a jest ze 20 sztuk i kolejne cielaki po niedzieli kupię 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v