Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

sprzedane 8 sztuk   ceny brutto   warminsko  mazurskie

wazone na swojej wadze

HF 13.4  wagi 740  , 780, 870, 850,830

dwa byki NCB i jedzen MM po 14.2 

wagi 895 , 884 i 865

Edytowane przez adam87p
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, adam87p napisał:

wazone na swojej wadze

wagi 895 , 884 i 865

Czyli dostałeś 12.5 netto za hfy ? 

I 13.3 za ncb 

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
24 minuty temu, adam87p napisał:

wazone na swojej wadze

wagi 895 , 884 i 865

Do kogo?

Opublikowano
1 godzinę temu, Zico99 napisał:

Witam. Sprzedaje ktoś bydło do firmy KOJS ?

Tak zetelna i wypłacalna firma hoc cena niezawsze dobra np ,Poniedziałek byl wycenić jal. Mm r po 12.5netto inna firma daje 12.8

Opublikowano
11 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Kimże był ten święty Mikołaj  . Bo Milex napewno by Ci tyle nie dał 

Milex na pewno nie, oddaj to zobaczysz jak rąbią tych biednych chłopów którzy nie mają komu sprzedawać 😅

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek0406 napisał:

Milex na pewno nie, oddaj to zobaczysz jak rąbią tych biednych chłopów którzy nie mają komu sprzedawać 😅

Robisz to ty handlarzu chłopków w balona🤡 . Ile możesz to wyrąbiesz 😂

Opublikowano

@Cybulek17 Jak już Mieciu nas zdemaskował, możemy się ujawnić. To ja Tomasz z łódzkiego mam 30 lat i jestem handlarzem odkąd pamiętam 😅 Sam trzymam 30 szt bydła tylko dla picu(żeby chłopy myślały że to się opłaca i sprzedawały mi towar).Współpracuje głównie z Milex, Zbyszko i czasami z niektórymi handlarzami złodziejami po fachu z kieleckiego.Masz bydło i chcesz być wyje..ny? Śmiało pisz priw. Moja oferta 15 zł netto za wyścigowego hf, warunki konieczne moja waga i termin płatności 180 dni ( na fakturze bo w rzeczywistości kasy nigdy nie zobaczysz). Moja waga jest codziennie przeze mnie legalizowana.Moje motto brzmi "nie ma chłopa którego nie da się wydymać a jeśli się taki znajdzie, więcej na swoim podwórzu mnie zobaczy". Zapraszam do współpracy konkretnych hodowców i najlepiej duże ilości (obiecałem żonie S klasę na urodziny a ma w maju, także czas goni). 

P.S. nie toleruje naganiaczy, bo nie będę się z nimi dzielił zyskiem.

• Haha 9
Opublikowano
4 minuty temu, Tomek0406 napisał:

@Cybulek17 Jak już Mieciu nas zdemaskował, możemy się ujawnić. To ja Tomasz z łódzkiego mam 30 lat i jestem handlarzem odkąd pamiętam 😅 Sam trzymam 30 szt bydła tylko dla picu(żeby chłopy myślały że to się opłaca i sprzedawały mi towar).Współpracuje głównie z Milex, Zbyszko i czasami z niektórymi handlarzami złodziejami po fachu z kieleckiego.Masz bydło i chcesz być wyje..ny? Śmiało pisz priw. Moja oferta 15 zł netto za wyścigowego hf, warunki konieczne moja waga i termin płatności 180 dni ( na fakturze bo w rzeczywistości kasy nigdy nie zobaczysz). Moja waga jest codziennie przeze mnie legalizowana.Moje motto brzmi "nie ma chłopa którego nie da się wydymać a jeśli się taki znajdzie, więcej na swoim podwórzu mnie zobaczy". Zapraszam do współpracy konkretnych hodowców i najlepiej duże ilości (obiecałem żonie S klasę na urodziny a ma w maju, także czas goni). 

P.S. nie toleruje naganiaczy, bo nie będę się z nimi dzielił zyskiem.

Nie raz stałeś w kolejce w Milex  aby się rozładować a teraz na nich psioczysz 😂🤣🤩

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Nie psiocze na nich, szanuje wszystkie firmy które tak jak ja rąbią chłopów ile wlezie 😅Czekaj ja im tam powiem jaką ty im tu antyreklame robisz, to dopiero zobaczysz jak wyjdziesz na tych bykach. Nie zapłacą 10.50 tylko 8.50😄😄

Edytowane przez Tomek0406
  • Haha 2
Opublikowano

Doris nie pozwoli Mietkowi naganiaczowi krzywdy zrobić. Bo Mietek już dzwonił na Linne ze skargą.

1 godzinę temu, adam87p napisał:

stały odbiorca  z kieleckiego

To wszystko tłumaczy.  Kupi , przewiezie 500 kilometrów i sprzeda przez większego pośrednika O klasę po 21,4 minus prowizja 150zł oczywiście. Rolnik zadowolony bo drogo sprzedał, handlarz jeden i drugi zarobił i się cieszą jeszcze bardziej, zakład się cieszy bo tanio kupił.

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v