Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto to  taki wuja 🤭nie handluje z Biernackim

17 minut temu, DANDYS napisał:

a ktoś słyszał o polish beef kreglewscy? chyba przejęli delicjusza z kłodzina

No i co z tego że  przejeli płacą tak jak wszyscy  chociaż  kasa jest w terminie 

Opublikowano
2 godziny temu, daanny napisał:

Wie ktoś jak zamówić duplikaty kolczyków dla bydła w tej nowej ,,nieudanej'' aplikacji irz ? 

"Wniosek o zezwolenie na zastąpienie środka identyfikacji". Takie coś poszukaj i tam wpisujesz jak kiedyś, tylko teraz po jednej sztuce

Opublikowano
ab23 napisał:

17 minut temu, DANDYS napisał: a ktoś słyszał o polish beef kreglewscy? chyba przejęli delicjusza z kłodzina No i co z tego że  przejeli płacą tak jak wszyscy  chociaż  kasa jest w terminie

no to że nie płacili ,a to i moje pojadą może tam

Opublikowano
8 minut temu, boogii napisał:

Ceny z OSI dzisiaj 21,00 byk O , krowa 18,80 O. Jałówka mięsna 22,60 R.

No to nic w dół jak bodajże w piątek ktoś pisał 20 za 0Milex 🤔

Opublikowano

Mam byka waga około 1000kg i dwie krowy powyżej 700kg, propozycja ceny poubojowo 21-22, krowa 18zł, to dobre ceny? Do tej pory sprzedawałem na wagę żywa i cena na dzisiaj 11-11,50, krowa 8-8,50 

Opublikowano
34 minuty temu, Zulugula13 napisał:

Mam byka waga około 1000kg i dwie krowy powyżej 700kg, propozycja ceny poubojowo 21-22, krowa 18zł, to dobre ceny? Do tej pory sprzedawałem na wagę żywa i cena na dzisiaj 11-11,50, krowa 8-8,50 

Byki kto tak płaci? bo mam na teraz że cztery bym pchał jeszcze jaką krowę bym dorzucił 

Opublikowano
55 minut temu, Zulugula13 napisał:

Poubojowo to zawsze ryzyko

Jakie niby? Jeśli zdrowe to czego się bać...

Ja niedługo oddaje na wbc, poszło z 250szt i nigdy nie miałem żadnego potrącenia. 

Opublikowano
23 minuty temu, pedro2 napisał:

Jakie niby? Jeśli zdrowe to czego się bać...

Ja niedługo oddaje na wbc, poszło z 250szt i nigdy nie miałem żadnego potrącenia. 

Rocznie ? to moze szanuja dostawcę🙂 

Strasza straszą  że  w dół ale podobno w maju ma byc lepiej 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v