Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, damianos95 napisał:

To będzie słabo później pewnie odbije się cena koło września 

W sumie dobrze że sprzedałem ale jakby nie patrzeć to sam pośrednik wtedy mówił że był poleci w dół bo jest tyle że nie idzie nadążyć odbierać telefonów u mnie jak bym 8 dzwoniło jak nie jałówki to byki w większości 

Wyczyść skrzynkę

Opublikowano

12,5 brutto wyszło za słabe byki. 

dziś 12,5 dla sąsiada za średniaka płacił. 

I 7 za krowę z 2004 roku, o kondycji i wyglądzie, że nie chciałbym jej darmo ogryzac 🤫

Opublikowano
23 minuty temu, HF86 napisał:

12,5 brutto wyszło za słabe byki. 

dziś 12,5 dla sąsiada za średniaka płacił. 

I 7 za krowę z 2004 roku, o kondycji i wyglądzie, że nie chciałbym jej darmo ogryzac 🤫

A co by ci zęby wyleciały od kości 😆😋

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Byk ma lecieć do dołu nawet 2 zł... takie info ze skupu dziś po znajomości dostałem 🤷‍♂️

Jutro jedzie 5 szt.... 

też coś słyszałem że byk w marcu na żywą 8,50 za czarno białego gdzie teraz jest 10,50 czyli wszystko sie zgadza z obniżką o 2 zł w dół

Byk ma lecieć do dołu nawet 2 zł... takie info ze skupu dziś po znajomości dostałem 🤷‍♂️

Jutro jedzie 5 szt.... 

też coś słyszałem że byk w marcu na żywą 8,50 za czarno białego gdzie teraz jest 10,50 czyli wszystko sie zgadza z obniżką o 2 zł w dół

Jutro jedzie 5 szt.... 

Jutro jedzie 5 szt.... 

Jutro jedzie 5 szt.... 

Jutro jedzie 5 szt.... 

Jutro jedzie 5 szt.... 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacu napisał:

Możesz powtórzyć?

• Haha 10
Opublikowano

wracajac do pierdolo....go irzplus, zgloszenie zrobione 9.01 a dzisiaj wchodze propozycje przemieszczen  tych co zrobilem no to je klepie jeszcze raz i wali bledem o nr przewoznika albo nr rej.  Oczywiscie te poprzednie widnieje jako zatwierdzone ale stan bydla nie zmieniony w systemie, robie od now przemieszczenie i tam nie ma zadnej rubryki czy tabelki gdzie nalezaloby napisac ten .ebany numer. Robie weryfikuj jest ok, robie wyslij i wyyebuje błąd w zgłoszeniu. O CO TU DO .RWY NEDZY CHODZI?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Cybulek17 napisał:

Sratatata , nie nakręcajcie się. 

Spadnie na 10zł to nie będą mieli co bić za jakiś czas 

Ja już nic pewnego tu nie widzę. Zboże kupowali bo miało być za 2 tysie a zaraz będzie po tysiąc. Specyfika tej branży jest taka że tu się kroi hodowcę na górce a później trochę ceny żeby pobudzić zainteresowanie i znowu zjazd. Maszyny zaraz byle co po milionie będzie bo takie ceny płodów były przez chwilę, robi tu się cyrk dla bogatych ludzi a życie krótkie...

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, wojak1986 napisał:

Ja już nic pewnego tu nie widzę. Zboże kupowali bo miało być za 2 tysie a zaraz będzie po tysiąc. Specyfika tej branży jest taka że tu się kroi hodowcę na górce a później trochę ceny żeby pobudzić zainteresowanie i znowu zjazd. Maszyny zaraz byle co po milionie będzie bo takie ceny płodów były przez chwilę, robi tu się cyrk dla bogatych ludzi a życie krótkie...

Temu też mówię,  że ludzie zakończą hodowle przy takiej cenie i zaczną żyć 

Opublikowano
1 minutę temu, Mikruss napisał:

wracajac do pierdolo....go irzplus, zgloszenie zrobione 9.01 a dzisiaj wchodze propozycje przemieszczen  tych co zrobilem no to je klepie jeszcze raz i wali bledem o nr przewoznika albo nr rej.  Oczywiscie te poprzednie widnieje jako zatwierdzone ale stan bydla nie zmieniony w systemie, robie od now przemieszczenie i tam nie ma zadnej rubryki czy tabelki gdzie nalezaloby napisac ten .ebany numer. Robie weryfikuj jest ok, robie wyslij i wyyebuje błąd w zgłoszeniu. O CO TU DO .RWY NEDZY CHODZI?

W nowych dowodach są linie papilarne i zdjęcie jak z aresztu. Może wpadną na taki pomysł i będziemy handlarzą odciski pobierać, skanować siatkówkę a i waga tuszy WBC dalej będzie cyframi z matrixa

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Cybulek17 napisał:

będą, będą. 

z 10 na 7 ledwo, przez 3 lata było i dalej mieli co. 

teraz na nadzieji że będzie lepiej, też z 3 lata pociągną 🤫

Opublikowano
17 minut temu, Cybulek17 napisał:

Jtak  zaraz  zaczną wszyscy sprzedawać to cena spadnie .Spokojnie nie panikować.

Opublikowano
26 minut temu, Cybulek17 napisał:

Generalnie to jak handlarz straszy ze poleci do dołu to znaczy że bydła brak 🤔

Opublikowano
7 minut temu, AdamRo napisał:

Tylko jedno wam powiem. Nie nakręcajta się tak mocno na te obniżki. Bo się sprawdzą :)

Adam a krowy ładne tłuste 800+ jeszcze są po 10 🤔

Opublikowano
10 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Generalnie to jak handlarz straszy ze poleci do dołu to znaczy że bydła brak 🤔

Raczej nie, ja czekałem tydzień na odbiór gdzie normalnie na drugi dzień odbierali. Mi to raczej wygląda na sprzedaż bydła zamiast zbóż rzepaku i kukurydzy. I niestety cena już poszła w pi...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v