Skocz do zawartości

Dopłaty za susze

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

No to niech tylko zaczną odrzucać zobaczysz jaka zrobi się gówno burza jeszcze większa niż z tym że aplikacja nie działa i zacznie się właściwą interpretacja. Już gdzieś pisali o samotnych że im wniosków nie przyjmowali i mieli wszystkie brać. Więc zapewne nie będą odrzucać tych wniosków jak właśnie to kolejny socjal dla kupienia sobie tylko i wyłącznie głosów.

A z drugiej strony kto wie czy nie jest to kolejna jakaś zagrywka że niby coś nie działa aby specjalnie zrobić szum aby nagłośnić sprawę aby więcej osób z tego skorzystało bo sami dobrze wiedzą ile tych wniosków wpłynęło 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Połowę agencja odrzuci

Poskładali w wiosce kawalery co jeden wpisał jako rodzinę ojca

A drugi matkę😁😁😁

Rysiek. Ale kawalerka też dostanie. Tyle że z innej puli i później 

Opublikowano

No wiem, dostaną do ha potem jak co roku klęskowe.

8 minut temu, Roki212 napisał:

No to niech tylko zaczną odrzucać zobaczysz jaka zrobi się gówno burza jeszcze większa niż z tym że aplikacja nie działa i zacznie się właściwą interpretacja. Już gdzieś pisali o samotnych że im wniosków nie przyjmowali i mieli wszystkie brać. Więc zapewne nie będą odrzucać tych wniosków jak właśnie to kolejny socjal dla kupienia sobie tylko i wyłącznie głosów.

A z drugiej strony kto wie czy nie jest to kolejna jakaś zagrywka że niby coś nie działa aby specjalnie zrobić szum aby nagłośnić sprawę aby więcej osób z tego skorzystało bo sami dobrze wiedzą ile tych wniosków wpłynęło 

Dadzą to dadzą nie dadzą to nie dadzą

Jak ma wyjść po 1600 to lepiej niech się z tego wycofają bo to już żadna pomoc.

Opublikowano

a słyszeliście , że  od stycznia ruszają kontrole tym czym palicie a co zadeklarowaliście we wniosku np węglem itd...

wiec tylko czekac a zaraz urzednik bedzie patrzył czy ze swoją żoną śpisz razem bo jak nie to nici z suszowego :D 

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jak ma wyjść po 1600 to lepiej niech się z tego wycofają bo to już żadna pomoc.

co 1600 to juz nie ta suma wiec nie pasuje :P 

Opublikowano
22 minuty temu, marulekk napisał:

a słyszeliście , że  od stycznia ruszają kontrole tym czym palicie a co zadeklarowaliście we wniosku np węglem itd...

wiec tylko czekac a zaraz urzednik bedzie patrzył czy ze swoją żoną śpisz razem bo jak nie to nici z suszowego :D 

co 1600 to juz nie ta suma wiec nie pasuje :P 

A mówili że za komuny nie było wolności, teraz to dopiero nie ma, kontrola za kontrolą i kontrola czy była kontrola.   :P

Opublikowano

Jeśli zaczną odrzucać wnioski ludzi którzy nie są w małżeństwach, ale mają rodziny to się zrobi niezły kwas i będzie albo zmienianie na szybko przepisów jak było z węglowym, albo ludzie będą składać pozwy i wygrywać. Przypominam, że tam nie ma słowa o związku małżeńskim, jest mowa o związku faktycznym, inaczej rodzinie, więc według tego kawaler wspólnie mieszkający i gospodarujący z rodzicami powinien to dostać. 

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem czy będą odrzucać czy wymóg małżeństwa jest konieczny nie wnikam w to. Nikt nic nie będzie zmieniał. Bo jeśli jest taki wymóg to powiedzą jasno jest wymóg, że dla rodzin jest regulamin nie łapiesz się i tyle.

12 godzin temu, Desperado napisał:

A nie można by tak że nie biorę bo nie muszę?

Zadaj to pytanie Hortale który pilnuje łąki pod CPK za 40 czy 50 tys miesięcznie. On i do tego kilkaset osób. Myślisz, że maja takie wątpliwości?

Zadaj to pytanie Obajtkowi, który za paliwo na stacjach kasuje o wiele drożej niż po wybuchu wojny gdzie baryłka przeliczana na złotówki była dużo droższa niż jest teraz. Myślisz, że on ma takie wątpliwości czy musi nas kroić czy nie?

Zadaj to pytanie Januszom Kowalskim czy innym pisowskim nieukom, którzy biorą potężne pensje za nic. Tym którzy są w radach nadzorczych zarobili miliony. Czy myślisz, że oni maja takie dylematy?

• Like 6
Opublikowano
7 godzin temu, ChiquitaB napisał:

Ale słyszałem że to mają kontrolować tych co nagle zmienili swoje zeznanie czym palą w piecu

A jeszcze w gminie sami namawiali żeby zmieniać😅wyczułem podstęp.za rok jeszcze wprowadza nakaz wymiany pieców na węgiel i interes się kreci

Opublikowano

To Ci mówię że nie ma takiego wymogu, to jest pomoc dla rodzin, nie związków małżeńskich, a jeśli zaczną interpretować w inny sposób, to będą zmieniać przepisy. To nie działa tak jak u Ciebie pod sklepem, że kumpel mówił dziś piwo, a Ty nie, bo wino. Mówić to sobie można xD

Opublikowano
7 godzin temu, Desperado napisał:

A mówili że za komuny nie było wolności, teraz to dopiero nie ma, kontrola za kontrolą i kontrola czy była kontrola.   :P

Tu się  nie ma co śmiać -    miałem kontrol   na obszarówkę  z Agencji , po dwóch  tyg.  kontrol-kontroli   -,  się  odwołałem   i po pół  roku kontrol kontroli  kontroli.   😱

Opublikowano (edytowane)

@jajonasz Widzę niezłe masz doświadczenie z tym piwem pod sklepem. Ja tam nie wiem jak wy ustalacie co dzisiaj ale dzięki. Napisałem ci normalnie a ty mi ze sklepem wyjeżdżasz. Rozumiem, ze tam masz ale nie każdy idzie pod sklep po piwo czy wino jak ty.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

@jajonasz Widzę niezłe masz doświadczenie z tym piwem pod sklepem. Ja tam nie wiem jak wy ustalacie co dzisiaj ale dzięki. Napisałem ci normalnie a ty mi ze sklepem wyjeżdżasz. Rozumiem, ze tam masz ale nie każdy idzie pod sklep po piwo czy wino jak ty.

Oj nie obrażaj się, to był tylko przykład 😘