Skocz do zawartości

Dopłaty za susze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, dexter1908 napisał:

Komuś udało się pobrać poprawnie pdf?

mi się udało, ale to z 10 dni temu.   żem baran nie wydrukował , a tera ni hu, hu.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

mi się udało, ale to z 10 dni temu.   żem baran nie wydrukował , a tera ni hu, hu.

Jak pobrałeś to masz chyba zapisane w pobranych?

Opublikowano (edytowane)

tak myslałem. tylko że nie wiem gdzie to było. dziś szukałem i znaleźć nie mogę.

słabo ogarniam internety.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Rozwijasz pasek w komputerze, najczęściej prawy górny róg. Na którejś pozycji, najczęściej po historii masz ikonę pobrane. Klikasz i wybierasz plik który chcesz otworzyć

Albo mój komputer i tam ikona pobrane

Opublikowano (edytowane)

jest coś, tylko coś mi głupieje.

dzięki

jutro dokładnie popatrzę. cos jakieś aktualizacje mi wyskakują.. 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

tak z ciekawości. od której godziny?😄

Ja jestem za prawdziwym gospodarzem kraju, tylko tak się składa że na horyzoncie nie widzę nic, poza PiSem, który coś próbuje robić.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

poza PiSem, który coś próbuje robić.

robią robią, ale czy to dobre posunięcia?

Opublikowano
40 minut temu, hubertuss napisał:

Nie wiem czy jesteś czy nie jesteś czy sam wiesz za kim jesteś za kim nie jesteś Ale na słowa prawdy, ze rząd odpowiada za bałagan w obsadzanej przez niego na kierowniczych stanowiskach agencji reagujesz jak byś był za pisem. Świętego dla ciebie pisu nie wolno krytykować. Podczas gdy większość rozumie, że za bałagan w instytucjach obsadzanych z klucza partyjnego odpowiada pis i jego ludzie.

Chyba za młody jesteś by wiedzieć co było za PO, no to o czym mówimy.

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

rząd nie jest od sponsorowania zapiekanek do ciula wafla.

taaaak?    a Ryśkowe picce??/  (Jego pisownia)

Opublikowano (edytowane)

Zaimponował mi @Bogdan_ja ten przynajmniej jest na poziomie, nie było suszy nie składał, kasę ma.

Rysiu wie o co jest gra, to nie głupi facet w socjalu, ale teraz udaje głupka, że nic nie wie, nic nie składał, nic się nie udziela, bo doskonale wie że każde doradztwo skutkuje potencjalnym zmniejszeniem suszowego, szczwana bestia.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Desperado napisał:

Nie wszystkie, ale jak w sobotę stać Jaśnie Wielmożnego Pana Pafnucego na zapiekanki, czyli nie jest najgorzej.   :P

A może to jest ta pomoc bliźniemu o jakiej ciągle piszesz?

Ty chcesz by zabierać dobrze radzącym sobie w życiu, a Pafnucy zwyczajnie dzieli się wypracowanym groszem z panią z budki z zapiekankami. Ona pewno ma rodzinę dzieci. Im więcej takich pafnucych tym ona lepszy byt będzie mogła zapewnić swojej rodzinie, kupić nowe buty, kurtkę zimową, bilet do kina. Dalej idąc im więcej właścicieli restauracji stać będzie na zakup nowej pary butów tym lepszy byt właścicielka mieć będzie itd...

To jest koło zamachowe gospodarki.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

sie mie podoba Twój tok myślenia.

realny pieniądz robi pieniądz. te dodrukowane, zwiększają inflację.

1 minutę temu, Agrest napisał:

A może to jest to pomóc bliźniemu o jakiej ciągle piszesz?

Ty chcesz by zabierać dobrze radzącym sobie w życiu, a Pafnucy zwyczajnie dzieli się wypracowanym groszem z panią z budki z zapiekankami. Ona pewno ma rodzinę dzieci. Im więcej takich pafnucych tym ona lepszy byt będzie mogła zapewnić swojej rodzinie, kupić nowe buty, kurtkę zimową, bilet do kina. Dalej idąc im więcej właścicieli restauracji stać będzie na zakup nowej pary butów tym lepszy byt właścicielka mieć będzie itd...

To jest koło zamachowe gospodarki.

Przed chwilą, Desperado napisał:

No a czy ja mam coś przeciwko żeby nie kupować?

no powiem Ci, że poczułem sie krytykowany przez Ciebie...

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Desperado napisał:

Chyba za młody jesteś by wiedzieć co było za PO, no to o czym mówimy.

Za po było to, że stracili władzę z wielu swoich win. Np wina Tuska. Teraz pis postanowił wziąć przykład.

https://agroprofil.pl/wiadomosci/problemy-z-aplikacja-suszowa-a-czasu-coraz-mniej-czy-rolnicy-zdaza-zlozyc-wnioski-o-pomoc/

W aplikacji występuje ograniczenie funkcjonalności, szczególnie w godzinach między 8:00 a 15:00 co wynika z faktu, że w tym czasie funkcjonuje zdecydowanie większość placówek doradczych, wspomagających rolników w poprawnym  wypełnieniu wniosku. Okres intensywnych prac polowych, związane z dotrzymaniem terminów agrotechnicznych, brak możliwości „zaciągnięcia” danych z ARiMR z powodu prac technicznych (takie komunikaty pojawiły się zwłaszcza w ostatnich dniach) – uniemożliwiają złożenie wniosku w wyznaczonym terminie. Mimo, że od tygodnia sytuacja nieco się poprawiła, to jednak nie na tyle aby wszyscy rolnicy, a zwłaszcza posiadający zwierzęta mogli poprawnie złożyć wniosek.

Ważne jest, aby rolnicy mieli więcej czasu na złożenie wniosku. W związku z tym poprosiliśmy o  wydłużenie terminu na złożenie wniosku co najmniej o 14 dni. – Czytamy w oficjalnym komunikacie KRIR

U mnie szkody poniżej 30 % próbuje wygenerować plik pdf. Poczekam aż naród pójdzie wiadomości oglądać wtedy się uda.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

Zaimponował mi @Bogdan_ja ten przynajmniej jest na poziomie, nie było suszy nie składał, kasę ma.

Rysiu wie o co jest gra, to nie głupi facet w socjalu, ale teraz udaje głupka, że nic nie wie, nic nie składał, nic się nie udziela, bo doskonale wie że każde doradztwo skutkuje potencjalnym zmniejszeniem suszowego, szczwana bestia.   :P

A ja 😛 👉trudno powiedzieć czy była susza , nie składam ,kasy też nie mam

Opublikowano

Nadal państwo z dykty, żeby rządowe serwery nie działały to już przesada. Nie idzie się zalogować, jak już się uda to nie można wygenerować pliku, a jak się nawet uda to generuje plik uszkodzony !!! Czy w tej administracji nie mają informatyków !!! Państwo z dykty za PO i nadal to samo! Miała być dobra zmiana a tu d*pa. Wszystko dają by nie dać. Tani węgiel, którego nigdzie nie kupisz. Pomoc suszową dają i tylko nie idzie tego zrealizować. D*pa.

• Like 1