Skocz do zawartości

Dopłaty za susze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Bo się zaczął awanturować,

no muszą się liczyć z tym elektoratem. głosują , bo dajom.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Ja nie mówię żeby mu nie dać,  uprawia ziemie, to niech ma, tylko nie na toaletowy papier zamiast faktur, bo skorzystali na tym ci co ziemię wydzierżawili i dostali kasę za nic.

cały czas mówię socjal potęguje patologię!

Opublikowano

sie państwo policyjne zrobi. owszem, dawać, ale w zamian za coś, a nie tak ło..

1 minutę temu, Desperado napisał:

Dlatego kary x5 i się szybko skończy babci sranie.

Opublikowano (edytowane)

No nie policyjne, bo się podpisuje paragraf o odpowiedzialności karnej, tylko trzeba sprawdzać i egzekwować kary skutecznie, a nie tylko straszyć jak dzieci pasem, a przylać nie wolno.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

I tak powinno być. 

a jak się nie zgadza to po 10000 za próbę wyłudzania i 5 batow. 

Jeden z oszczędnych przez 3 lata poplony rzucił ręką na uwrociu od strony drogi -jak go zweryfikowali 30tyś nagrody i 3 lata w zawiasach i wstrzymanie dopłat  i już uszy położył a wcześniej się chełpił jak to robi ich w konia .

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy napisał:

nie trzeba. wierzę. tylko dziwi mnie to, bo pisali co innego.

tzn, co pisali ? bo oficjalnie było pisane że pomoc dla rodzin , i trzeba było wpisać członków rodziny , co w niektórych przypadkach było że się wpisywało rodziców , w innych dzieci , jeszcze w innych braci czy siostry . Wy tutaj na forum żeście tylko tą propagandę rozpuścili że członek rodziny , to musi być mąż lub żona , i jeszcze udokumentować to trzeba aktem małżeńskim . Ja składałem jako jeden z pierwszych , i jak pisałem że dopisałem ojców jako członków rodziny , bo tak mi nawet zasugerował gościu z arimr , to było wielkie alo że takiego wniosku nie mogli przyjąć 

3 godziny temu, pedro2 napisał:

A pal licho co gadali, jest to jest. Aby tylko oddawać nie kazali 😁

ale kogoś w oświadczeniu pewnie wpisać musiałeś ? ciekawe jak przeszło takim co są w domu absolutnie sami i nikt inny nie mieszka , 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

to jest parodia państwa. 🥺

Pięknie pokazują swoją nieudolność tymi socjalami. 

2 godziny temu, Pafnucy napisał:

a bo jeden wydzwaniał i ustąpili...

9 minut temu, mysza103 napisał:

tzn, co pisali ? bo oficjalnie było pisane że pomoc dla rodzin , i trzeba było wpisać członków rodziny , co w niektórych przypadkach było że się wpisywało rodziców , w innych dzieci , jeszcze w innych braci czy siostry . Wy tutaj na forum żeście tylko tą propagandę rozpuścili że członek rodziny , to musi być mąż lub żona , i jeszcze udokumentować to trzeba aktem małżeńskim . Ja składałem jako jeden z pierwszych , i jak pisałem że dopisałem ojców jako członków rodziny , bo tak mi nawet zasugerował gościu z arimr , to było wielkie alo że takiego wniosku nie mogli przyjąć 

ale kogoś w oświadczeniu pewnie wpisać musiałeś ? ciekawe jak przeszło takim co są w domu absolutnie sami i nikt inny nie mieszka , 

No mamuśkę wpisałem. Bo ojciec zara by chciał połowę 😆 

Nie do końca tylko tutaj. Nawet minister mówił, że kawalerowie po nowym roku z deminimis. A oni już tak mącą że sami nie wiedzą gdzie noga gdzie d*pa.

• Like 1
Opublikowano

Należy czytać instrukcje wypełniania wniosku .To ze coś zaakceptowali ok ale ileś procent jest weryfikowanych z urzędu urzędnik się wybroni wnioskodawca wątpię  .-Przyznaję też kiedyś nie przeczytałem instrukcji i złożyłem wniosek nie w kolejności ale kasa przyszła decyzji nie mam choć minęło trochę czasu - zobaczymy czy mnie zamkną 

Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Pięknie pokazują swoją nieudolność tymi socjalami.

No mamuśkę wpisałem. Bo ojciec zara by chciał połowę 😆 

Nie do końca tylko tutaj. Nawet minister mówił, że kawalerowie po nowym roku z deminimis. A oni już tak mącą że sami nie wiedzą gdzie noga gdzie d*pa.

Myślę że chodziło o takich kawalerów czy inne osoby co są faktycznie sami , i nie mieli kogo wpisać jako członka rodziny

Opublikowano
3 minuty temu, mysza103 napisał:

Myślę że chodziło o takich kawalerów czy inne osoby co są faktycznie sami , i nie mieli kogo wpisać jako członka rodziny

Możliwe. Ja już nie wiem sam co o tym wszystkim co się dzieje wkoło myśleć i za dużo nie mędrkuje. Tak jak mówiłem, złożyłem bez nadziei, dali to jest.

Opublikowano (edytowane)

Tam pier**lisz, jak mógł dostać 3000zł jak stawki są jednolite dla wszystkich 2600 zł od 1-30% i powyżej 30% - 5200 zł. może powiedz jeszcze że szwagier samotny kawaler.  :P

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Szwagier bierze Cię pod włos, mówię Ci szwagry to takie mendy już są.   :P

Ba, szwagra to sie bierze do gnoju i remontu '60 a pozniej flaszka a nie do spraw finansowych

Opublikowano
5 minut temu, Celownik07 napisał:

Ba, szwagra to sie bierze do gnoju i remontu '60 a pozniej flaszka a nie do spraw finansowych

Szwagier  wziął   szwagra   do remontu -  jedzenie, piwko itd.   na koniec jak  go podliczył  to zapłacił;  jeszcze więcej niż obcemu......   i teraz ponad rok nie rozmawiają.    

• Like 1