Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Miałem 8 sezonów kombajn Sampo Rosenlew 500 można trafić ładne nie wykoszone sztuki mój miał kabinę i nawet fabryczną klimatyzacje na wodę

te same kombajny to massey ferguson 330  tylko ze czerwone i z silnikiem perkinsa     

Edytowane przez przybyslawice5211
Opublikowano

droningborg/mf,  john deere jakiś mniejszy taki  jak Richard  ma

Opublikowano
1 godzinę temu, przybyslawice5211 napisał:

Miałem 8 sezonów kombajn Sampo Rosenlew 500 można trafić ładne nie wykoszone sztuki mój miał kabinę i nawet fabryczną klimatyzacje na wodę

te same kombajny to massey ferguson 330  tylko ze czerwone i z silnikiem perkinsa     

Miałem Sampo Rosenlew 600 przez 7 lat. Kosiłem nim swoje 20ha. Złego słowa nie powiem o tym kombajnie. Zero awarii, bardzo praktycznie w kabinie, wszystko pod prawą ręką. Kombajn prosty w obsłudze, silnik pali mało. Polecam. Jakby nie ambicje koszenia usługowo to zostałbym przy nim ;).

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Theo napisał:

Witam pierwsze żniwa z Sampo 500 jaka może być przyczyna zapowietrzenia .

Ciężko mi stwierdzić powód, sam nie miałem takiego problemu z tym silnikiem. Ogólnie jak raz brakło mi paliwa w polu to ciężko się go odpowietrzało.

• Like 1
Opublikowano

Zazwyczaj przyczyną jest nie szczelność układu paliwowego

Opublikowano
Sean_Layton napisał:

Witam , chciałbym dowiedzieć się jaki kombajn warto kupić do ok.25-30tys, który ma niewielkie gabaryty , np.heder do max 2,6m szer.

z góry dziękuję za odpowiedzi.

zobacz u siebie w lokalnych sklepach z czesciami do jakich marek kombajnow maja najlepszy wybor czesci i na tych kombajnach sie skup

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez corsar12
      Witam szukam użytkowników kombajnów Claas mercator 60 i 50 głownie chodzi mi o to jak sobie radzi claas mercator z silnikiem 4 cyl czy nie jest za slaby do tego kombajnu z hederem 3m i sieczkarnią. Wiadomo że 6 cyl było by lepsze ale w tym momencie nie ma nic godnego zakupu na ogłoszeniach, a nie moge znaleźć w sumie żadnych negatywnych opini o silnikach 4 cyl i szukam opinii prosto od użytkownika najlepiej który użytkuje taki kombajn od kilku lat.
    • Przez sfzhdd
      Który kombajn lepszy Claas Mega 360 czy Lexion 520/510?
      Interesuje mnie wydajność, spalanie i awaryjność.
      Który warto wybrać?
      Z góry dzięki za odpowiedzi.
    • Przez velFoka
      Panowie potrzebuję opinii o tych kombajnach. Planuję niedługo zakup i chciałbym wiedzieć jak te modele z awaryjnością i częściami. Co przemawia za MF a co za DF?
    • Przez DobRzan
      Witam wszystkich
      Tak jak w temacie jaki kombajn polecacie na małe gospodarstwo i dodatkowo możliwe że jakaś usługa wpadnie. W tym roku ciężka pogoda, wszyscy gospodarze w okolicy jak tylko wyjdzie słońce to koszą u siebie ciężko się gdzieś wcisnąć a gospodarzy z kombajnem u mnie mało. Rok wcześniej podobnie ciężko było. Ktoś może powiedzieć że nie opłaca się ale swój to zawsze swój. Myślałem nad fortschritt E512. Przedział cenowy to tak do 20 tyś. Czy coś ciekawego można w tym przedziale kupić?
    • Przez dawidtulej
      massey ferguson 530/620 co o nich powiecie bo zainteresowały mnie te modele np na temat 520 opinie są podzielone  
  • Dodaj nową pozycję...
v