Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, mati2810 napisał:

poliuretan sobie kup w mieszalni

Tylko musi mieć świadomość że poliuretan nie kosztuje 60 złotych jak te wilckensy. Wczoraj mieszałem zielony to mi 180 za litra zaśpiewał.

Opublikowano

kurde drogo, pytałem sie w okolicznym lakierniczym to komplet kolor + utwardzacz 90 zł za zestaw. Po zmieszaniu wychodził litr gotowej do malowania farby. Niestety nie kupiłem bo nie mogłem znaleźć odcienia na renaulta i koniec końców kupiłem nopoluxa

Opublikowano

Dobra farba musi kosztować. 

W zeszłym roku malowałem maskę i błotniki w C-325, to farby kupowałem w mieszalni. Podkład epoksydowy, szpachlówka, podkład akrylowy, lakier poliuretanowy, rozcienczalnik nitro, papier ścierny, za wszystko zapłaciłem niecałe 300zł.

Opublikowano
12 minut temu, mati2810 napisał:

Niestety nie kupiłem bo nie mogłem znaleźć odcienia na renaulta i koniec końców kupiłem nopoluxa

Dodawałeś utwardzacz ?

3 godziny temu, robi57362 napisał:

granit to to samo co wilckens ogolnie lipa

A konkretnie w czym problem ?

Opublikowano
2 godziny temu, akmaly napisał:

Ten rozcieńczalnik nitro to do czego w tym zestawie?

Do mycia pistoletu🤷‍♂️

2 godziny temu, andrzej78 napisał:

A konkretnie w czym problem ?

Słaba jakość powłoki. Te farby są tylko trochę lepsze od emali olejno-ftalowej.  

Opublikowano

Bez przesady aż takie złe nie są. Wg. są lepsze od renowacji, tylko upierdliwe w nanoszeniu.

Co prawda lepiej poliuretanowe, nie dość że powłoka lepsza to szybciej nałożysz i wg. mnie większa wydajność. 

Opublikowano
andrzej78 napisał:

12 minut temu, mati2810 napisał: Niestety nie kupiłem bo nie mogłem znaleźć odcienia na renaulta i koniec końców kupiłem nopoluxa Dodawałeś utwardzacz ?  

Tak dodawałem