Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam mam pytanie czy jest możliwość przerobienia kierunkowskazów w zetorze 7211 żeby dołożyć kontrolki na przyczepę mam przerywacz 6 pinowy ale nie wiem jak to do końca połączyć jeżeli ktoś takiego przerabiał bym był wdzięczna za radę 

Screenshot_20220226-213906_Allegro.jpg

Opublikowano
57 minut temu, tomek1974 napisał:

zainwestuj w miernik  

Miernik nic mu nie pomoże. 

Piny C C1 C2 to piny od kontrolek, 49 zasilanie, 31 masa, 49a do wyłącznika awaryjnych, albo jeżeli nie masz takiego, to do przełącznika kierunkowskazów.

aev 3004_01.png

Opublikowano

nie wiem czy wiecie ale spokojnie zarowka to ogarnie- zarowka,obsadka ,dwa kabelki.

wlacasz kierunkowskaz.sprawdzasz w kostce ktory kabelek "miga" rozcinasz go dokrecasz dodatkowy kabelek na kontrolke,dorabiasz mase i gotowe.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

.sprawdzasz w kostce ktory kabelek "miga"

to jak już takimądry, to może napisz w której kostce? 🤔

Opublikowano

taka wiedza to juz flaszke kosztuje.

od kierunkow jest jedna- albo biala albo niebieska-w pizamie nie pojde sprawdzic .

niedawno wymienialem deske rozdzielcza-nic nie naprawialem tylko przelozylem wszystko i problemy z instalacja ustaly-stacyjka juz sie nie grzeje ,bezpiecznikow nie pali, zarowka od ladowania juz sie zarzy...

k**wa cud -pol roku z tym walczylem .

w 60 to sam zrobilem nowa instalacje a w tym wynalzku pare kabelkow wiecej i czlowiek sie gubi w plataninie.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

nic nie naprawialem tylko przelozylem wszystko i problemy z instalacja ustaly-stacyjka juz sie nie grzeje ,bezpiecznikow nie pali, zarowka od ladowania juz sie zarzy...

cud? :D

jak całą? czemu?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

nowy tu jestes co ci bede tlumaczyl i tak nie zrozumiesz 🤣.

palil ci sie kiedys ciagnik ??? nawet nie caly, tylko kabelki ??

masz gliny czy ily ?? czy tylko piasek ?? na ciezkich glebach to przy uprawie to ci plomby z zebow wypadaja wwiec i caly ciagnik chce sie rozpasc , wyjezdzasz do pola wszystko dziala wracasz po paru godzinach i 3 zebach w agregacie urwanych i walkiem wyrwanym i patrzysz ktore wsuwki wypadly a ktore sie poluzowaly

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

na ciezkich glebach to przy uprawie to ci plomby z zebow wypadaja wwiec i caly ciagnik chce sie rozpasc , wyjezdzasz do pola wszystko dziala wracasz po paru godzinach i 3 zebach w agregacie urwanych i walkiem wyrwanym i patrzysz ktore wsuwki wypadly a ktore sie poluzowaly

na ciężkich glebach to się odpowiednim ciągnikiem uprawia z broną aktywną a nie skacze 50 konnym fetorem ze spręzynówką.

Opublikowano

ilu ja takich mlody,madrych,postepowych ja ty znam

ojciec kupi agregat uprawow-siewny, orka ile fabryka dala-tatusiowe paliwo i sprzet i potem co to oni nie pokaza-w pole agregatem , objechali raz w kolo,ojcie do pola dojechal  i powrot do domu po kultywator,agregat,brony, talerzowke co kto mial.

u mnie po orce nie zasiejesz bez wczesniejszej uprawy-chocbys co robil i jakim sprzetem . pare kilometrow dalej a nawet pare set metrow to owszem.

jak sie jezdzi teraz  takim zestawem 50 km i sprezynowka-ze 20 lat tego nie robilem..

Opublikowano (edytowane)
Dnia 27.02.2022 o 00:31, Jaqbherc napisał:

Miernik nic mu nie pomoże. 

Piny C C1 C2 to piny od kontrolek, 49 zasilanie, 31 masa, 49a do wyłącznika awaryjnych, albo jeżeli nie masz takiego, to do przełącznika kierunkowskazów.

aev 3004_01.png

Dzięki  

Pytanie mam jak powiny być podłączone przewody od prądniczki co idzie na obrotomierz 

Edytowane przez Peziter