Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do wschodnich stron Polski ruszyła wegetacja już zbóż i rzepaków w Zamojskim jakoś zbytnio tego nie widać . Dziś w nocy już ma być - 5 i do -7 przez trzy dni tak zimno .

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Pytanie do wschodnich stron Polski ruszyła wegetacja już zbóż i rzepaków w Zamojskim jakoś zbytnio tego nie widać . Dziś w nocy już ma być - 5 i do -7 przez trzy dni tak zimno .

Wszystko zahibernowane nawet trawa i chwasty nie rosną.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, bennos napisał:

Witam czy można zastosować jednocześnie Artemisa 2 l / plus antywylegacz 2l /h ? 

Tak, ale dawkę antwylegacza możesz zmniejszyć do 1.5l 😉 

Edytowane przez Broody
  • Thanks 1
Opublikowano

Panowie pierwszy sezon z rozsiewaczem rauch mds 901 i chce ustawić na 12 metrów dwie łopatki mam regulowane z tabeli z aplikacji wychodzi ustawienie łopatek C3-C1 jest jakieś znaczenie która łopatka C3 a która C1 ?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Wszystko zahibernowane nawet trawa i chwasty nie rosną.

Tak jak Pogoda się zapowiada to widzę dopiero na  Wielkanoc zacznie się cieplej robić a tak zimno .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Zamojskie jak na daną porę to jest sucho jak cholera na zniesieniach biało na polach tak wysuszyło .

Jak nie popada to nawozów nie ma co siać .

Zeszłym roku był  jeszcze na polach śnieg miejscami mokro .

Opublikowano

Znajomy coś leje na pszenicę z rana na przymrozku poferment bądź gnojowice. W dzień pełne słońce, myślicie jakieś poparzenia będą? Lałem na rzepaczysko latem poferment 30m3 to samosiewy spaliło. 

Opublikowano
Dnia 15.03.2022 o 17:12, Tomek90 napisał:

Chyba chodzi mu o te spodnie takie wąskie. 

A ty jak nie jesteś z Śląska yacentowego to niemasz 2 tyg do przodu. Czyli rozumiem masz już pszenicę do skracania. 

13 kwiecień 264kg rsm 32

20 kwiecień 264kg rsm 32

Pogoda wyeryfikuje dawki i rozwój, a nie daty w kalendarzu. 2 tyg zimno i sucho to nie 2 tyg ciepło i wilgotno. 

IMG_20210528_162415.jpg

który to rok ? .

Żeby w naszych stronach tak rosła , ale nie rośnie bo za zimno bywa .

Opublikowano

Panowie a co myślicie o takiej mieszance chlorotoluron 1000 g + granstar ultra 20 g ???

Chwasty głównnie miotła , chaber, fiołek , przytulia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v