Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, yacenty napisał:

Opis jako opis wykonywanych prac ok

Natomiast jeśli pytasz o stylistykę interpunkcję to do druku tekst w tej formie by nie przeszedł. Absolutnie to nie zarzut z mojej strony. Przeanalizuj przecinki . Zwyczajnie jest ich za dużo. 

Zwrot "postanowiliśmy,  żeby zastosować" w tym zdaniu kłuje w oczy. Żeby jest zbędne.

Opublikowano
Przed chwilą, androproteam napisał:

A czego nie byłeś zadowolony?  

Występują przejściowe przypalenia, a z ochroną podstawy są problemy. Kwestia pewnie jeszcze odmian, bo Wirtuoz szedł na Tonację i Arkadię, teraz mam inne odmiany i inną ochronę, tak że nie można porównywac wprost. Zboża mam głównie w monokulturze po kilka lat.

Opublikowano
1 minutę temu, androproteam napisał:

Też planowałem wirtuoza ale u mnie pszenice siane po rzepaku i fasoli, ciekawo jak by to się sprawdziło 

Jak odmiany masz mało podatne na mączniaka i po takim przedplonie, to czemu nie

Opublikowano
2 godziny temu, XTRO napisał:

Wirtuoz kiedyś kosztował 140 zł a teraz 180. Za 180 myślę że idzie cos lepszego skleić 

Po wszystkich upustach input triple wychodzi 171

Opublikowano

kurde nie wiem już sam co robić, jechać z pierwszą dawką czy nie? na wtorek, środa jest szansa na mały opad 1-2mm a może wcale nie być, cały następny tydzień zimno, wnocy nawet do -10. z dłuższych prognoz wynika brak opadów co najmniej na 30dni i tak będzie bo sucha wiosna to już u nas tradycja,  to i później z nawozu nic nie będzie, pszenica słabo rozkrzewiona, na polach już w tej chwili robi się miejscami sucho. i co tu robić saletra droga szkoda jej by się zmarnowała.

Opublikowano

A co ma sie zmarnować ,nie ma nad czym się zastanawiać

Opublikowano

Czy ktoś z was ma dysze dwustrumieniowe ceramiczne z agroplastu ? Są identyczne jak lechler idkt 03. Ja je mam i mam wrażenie że  przy 200l i ok 5 barach nadal mają dość dużą krople. ( Zbyt dużą ) ale innych nie miałem więc nie mam porównania. W grzybowkach niby drobnej kropli trzeba więc ciekawe jaka jest skuteczność. Ma ktoś agroplast ?

Opublikowano

zdecydowałem się zastosować na lepszych działkach Elatusa erę na T2 w dawce 0,8l. czy jest sens jeszcze coś dorzucić do niego np. po cichu epoksykonazolu i odpuścić T3 ? Czy jednak dołożyć i zrobić porządnie T3 metkonazol+ tebukonazol ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v