Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem testy w zeszłym roku na pszenicy i nie widziałem efektów, Na każdej działce zostawiałem jeden przejazd bez amino i tak: jedno pole najlepsza działka gdzie wilgoci nie brakuje żadnej roznicy nie widziałem, Druga działka klasa 4b żadnych różnic wizualnych, ostatnia działka gdzie pszenica siana w listopadzie i na wiosnę trafila na suchy Maj dostała po deszczu amino i tu mam zagwozdke bo wizualnie cala działka zredukowała pięterka ale tam gdzie dałem aminokwasy po deszczach sloma była dłużej zielona na polu ale finalnie plon coś ok 4.5t Raczej nie będę więcej inwestował w amino. acha kupiłem agrosorb folium

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, drobny napisał:

A jak by porównać 0.5kg Unix z 150g Protiokonazolu hmm ??

co lepiej zabezpieczy podstawę 

do tego oczywiście Fenpropidyna 

0.5 kg Unix + 150 g. protiokonazol. Najsilniejsza opcja na podstawę, jeśli pszenica po pszenicy drugi raz.

Opublikowano

Ja w tym roku pszenica po pszenicy będę pryskać delaro 0,8 + marpica(fenpropidyna) 0,3-0,4 Jakie macie opinie o amino ultra? Chciałbym dołożyć miedzi, manganu i cynku tylko nie wiem czy lepiej to kupić czy jakiegoś gotowca typu dr green? Akurat na tych działkach gdzie pszenica dawno obornik nie było.

Opublikowano
wojak1986 napisał:

2 minuty temu, boogie7 napisał:

0.5 kg Unix + 150 g. protiokonazol. Najsilniejsza opcja na podstawę, jeśli pszenica po pszenicy drugi raz.

Co jeśli idzie 5 raz po sobie?

To raczej daleko nie dojdzie 😜

Opublikowano

No właśnie o grzyby, szczególnie podsuszkowe, najbardziej chodzi w takim przypadku. 

Moda na tabelki, to i ja wrzucę coś od siebie (trochę słabo widać, ale da się odczytać)

20230106_201348_HDR(1).jpg

Opublikowano
14 minut temu, boogie7 napisał:

No właśnie o grzyby, szczególnie podsuszkowe, najbardziej chodzi w takim przypadku. 

Moda na tabelki, to i ja wrzucę coś od siebie (trochę słabo widać, ale da się odczytać)

20230106_201348_HDR(1).jpg

W którym jest numerze? Przydała by mi się cała 

Opublikowano

protiokonazol : dawka minimalna to podobno 150 g. nie sensu schodzić poniżej. odpuściłem sobie protiokonazol na rzecz cyprodynilu, właśnie ze względu na temperatury w kwietniu. nie lepiej go dać na T2 z np azoksystobina?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v