Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Andpol napisał:

C1 sieje bo zawsze większy plon jest.

Mówiłem... 😄

Swoje ziarno dobrze oczyść, daj dobrą zaprawę i C2, a nawet C3 odda dobry plon 

C1 nie bierze się z nieba, hodują je ludzie, często papudraki - przekonałem się o tym kupując C1 z Kielc

Opublikowano
5 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Mówiłem... 😄

Swoje ziarno dobrze oczyść, daj dobrą zaprawę i C2, a nawet C3 odda dobry plon 

C1 nie bierze się z nieba, hodują je ludzie, często papudraki - przekonałem się o tym kupując C1 z Kielc

brać trzeba z dobrej firmy, ta sama odmiana może mieć różne ceny, tańsza często gorszej jakości

Opublikowano
24 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Wiem. Miałem kwalifikat z Chemirolu, od Wronkowskiego to w tych przypadkach materiał siewny godny każdej jednej wydanej złotówki, elegancja francja 

Chemirol ok?

Opublikowano
1 godzinę temu, SawekBraczyk napisał:

Ławrenowicz , TopFarms i swój zaprawiony to te są dobre . Najgorszy syf to z Kielc był . 

Nie może być, sam oddawałem do Kielc na materiał siewny 😅

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Wziąłem teraz z Kielc bo nie było już nigdzie Euforii w okolicy ziarno było czyste, grube tylko trochę słabo zaprawione ale wschody i rozwój roślin bez zarzutu. Kiedyś miałem jęczmień ozimy ( na worku pisało cn Ostrzeszów) do wgl nie po wschodził to dali mi za to jęczmień jary.

• Root Admin
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Plexeo na T3 a nie T1, Unix ok a morfolina w zależności od potrzeby. Średnio ktoś ta kompozycję  wymyślił.

dlaczego nie na T1?

5 minut temu, androproteam napisał:

Co sądzicie o takiej mieszaninie na T1?

Umbret 0,4+plexeo 0,8+unix 0,6kg

Pszenica siana po fasoli i rzepaku 

zależy od odmiany i presji - troche armata na wróbla. Po zbożu to jeszcze rozumiem, ale po rzepaku i po fasoli to można to zrobić bardzo dobrze dużo taniej.

Opublikowano

Bo metkonazol nie nadaje się na T1, cenowo i pod względem zwalczania chorób, lepiej go wrzucić na kłos tak jak Ulman wspomniał. 

Chcesz triazol? Protiokonazol czy tebukonazol ewentualnie przecież. 

• Like 1
Opublikowano

Słabe na septoriozy i nic nie daje na podstawę. Obstawiam że to turbo pak syngenty który zrobili na silę z tego co mieli by zrobić kontynuację Tilt turbo.

Ja kupowałem ten pak i morfolina szła na T1 jeśli była potrzeba a metkonazol na T3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v