Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jan88 napisał:

2 godziny temu, Piffpaff napisał:

kaDy ma swoją sprawdzona mieszankę ale ta co podałem wczesniej stosuje 3 rok z rzędu jak na wiosnę zboże wypuści pierwszy nowy liść

a podasz konkretnie z jakiego producenta kupujesz te poszczególne mikro ?

intermag

• Thanks 1
Opublikowano
SawekBraczyk napisał:

Adob mikro zboże i rzepak ? Ktoś tego używa ? 

Podobne rozwiązanie jak Plonvit Z

Opublikowano
3 godziny temu, miwigos napisał:

Drogo przy całej paleci 2200 tona

Tylko, że cała paleta starcza na 100 hektarów, a nie każdy tyle potrzebuje😄😅

Opublikowano (edytowane)

Tylko raz pryskasz , ja 3-4 raz czyli na 30 ha paleta

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
8 godzin temu, Michal014d napisał:

65zl/25kg

JA stosuję taki , jednowodny kupiłem z 2 miesiące temu 35sztuk x 25 kg po 70 zł sztuka . Zdecydowanie wydajniejszy od 7 wodnego bo tu idzie 2,5% stężenie , i do tego ma jakieś śladowe ilości jeszcze cynku i manganu i-arkop-siarczan-magnezu-23-mg-46-s-25kg.jpg

Opublikowano

Ale w siedmiowodnym dajesz więcj składników na hektar , przeliczając na składnik czysty  troszke masz taniej , ale to kosmetyczna różnica, jednowodny trudniej się rozpuszcza

Opublikowano
4 godziny temu, mysza103 napisał:

JA stosuję taki , jednowodny kupiłem z 2 miesiące temu 35sztuk x 25 kg po 70 zł sztuka . Zdecydowanie wydajniejszy od 7 wodnego bo tu idzie 2,5% stężenie , i do tego ma jakieś śladowe ilości jeszcze cynku i manganu i-arkop-siarczan-magnezu-23-mg-46-s-25kg.jpg

Bez rozwadniacza to z jednowodnym nie podziałam :)

Opublikowano

zrezygnowałem z siarczanu magnezu dolistnie już 2 lata temu i wypie wiosna z 100kg z siarkopolu i efekt duuuzo lepszy zboże trzyma kolor od ruszenia wegetacji aż do żniw. A zwyzka plonu odczowalna

Opublikowano

Panowie stosował ktoś rexade esteron pak? Jak to zwalcza głuchy owies i inne chwasty chciał bym zastosować w jęczmieniu i ewentualne w pszenżycie na poprawkę wiosenna cenowo wychodzi dużo taniej jak wziął komplet pak, patrząc po etykiecie słabo może być z habrem, to dołozył bym helm grubi 20g na ha

Opublikowano (edytowane)

Dolistnie lepiej roślina wykorzysta , do tego działa na rośline jak balsam na ciało , zmniejsza stres  roślin i przypalenia , bo idzie razem z fungicydami

Edytowane przez miwigos
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v