Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jajonasz napisał:

Myślę że reklama odjebana perfekcyjnie, już widzowie jęczą, tate tego banantusa kup bo sypie u Pana kuli. Że drogo, eee tate ale 10 ton z palcem w d*pie będzie. 

Potem kupią i cyk 4 tony. 

Opublikowano

A to przecież u każdego jednego youtubera takie plony , do*****olą nawozu do oporu jeszcze w większości po starych cenach ochrony najwyższa półka i sypie od 10 do 15t ale nie z 100ha tylko tam taki jeden był co tyle wyszło ale pod publike to nagram te najlepsze działki

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, XTRO napisał:

pseudo celebryta Kula który narzekał na suszę cały rok pszenicę kosi po 10t.

hipokryta i oszust i tyle 

Ale was dupka boli, że komuś sypie.. 

Edytowane przez Kubawww
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Nie patrzcie na to ze odmiana sypie 10t i ze napewno u ciebie tyle będzie . Tylko pod swoje stanowiska dobieramy odmianę i nie ze jeden rok sypie 11 a drugi 5t . Tylko ma być stabilna w plonowaniu , tzn. żeby co rok było np.6t/7t . I jak coś próbować to nie na cały areał . U jednych ta odmiana wyjdzie dobrze a u innych może być lipa . 

Edytowane przez SawekBraczyk
  • Like 2
Opublikowano

Trochę słucham czasem tych celebrytów jak robię cis w polu , faktycznie co rok to większe głupoty pieprzą. Kula cały rok narzekał . Ze sucho , ze słabe pszenice . Rekordów nie będzie a tu cyk 10 t 😜jajcarz 

• Like 1
Opublikowano

150kg saletry i 8,5t/ha jest 😀

obraz.png

10 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Oczywiście tego Banatusa trzeba kupić u Ławrenowicza za jedyne 4 tysiące zł tona W PROMOCJI.

Niezłe tam ceny ma

obraz.png

Opublikowano
5 godzin temu, XTRO napisał:

pseudo celebryta Kula który narzekał na suszę cały rok pszenicę kosi po 10t.

hipokryta i oszust i tyle 

U niego inny klimat , ja też myślałem że nie nakosze bo nie wyglądało tak dobrze , a jest super 10 nie było , ale najlepsze kawałki 9 dały

Dla jasności nie ooglądam go ale syn tak , nawet mi go pokazywał na Bednarach , była wspólna rozmowa, przy opryskiwaczach, mamy takej samej firmy ,spoko gość

Opublikowano (edytowane)

@miwigosjak wypadł LG Keramik?Agrii proponuje zamiast odnowić Kilimandżaro.

Edytowane przez Pawlak81
Opublikowano
3 godziny temu, Kubawww napisał:

Kosilem w tym roku pszenicę u siebie pod 8t i uwierz mi że wyglądała petarda w porównaniu do tych co są u Kuli czy tego słomka.

Kosilem w tamtym roku pszenice ponad 10t i wiem jak wygląda i wiem ile musi dostać wody żeby tyle nasypała, a tutaj płacz cala wiosne ze sucho a teraz cyk 10t

Opublikowano
51 minut temu, miwigos napisał:

U niego inny klimat , ja też myślałem że nie nakosze bo nie wyglądało tak dobrze , a jest super 10 nie było , ale najlepsze kawałki 9 dały

Dla jasności nie ooglądam go ale syn tak , nawet mi go pokazywał na Bednarach , była wspólna rozmowa, przy opryskiwaczach, mamy takej samej firmy ,spoko gość

Widać nie mieliście suszy, tak jak ty tak i on 🤷‍♂️

3 godziny temu, Kubawww napisał:

Wytłumacz jak może sypac jak brakło opadów?

Opublikowano

W dzisiejszym filmie możesz zobaczyć nasze ogromne pola pszenicy i jak straszne są żniwa. Sześć buszli (jeden buszel to 60 funtów) pszenicy na akr w porównaniu z 70+ buszlami pszenicy na akr normalnie. Zbiory są ponad 10 razy MNIEJSZE niż w normalnym roku. 

tzn ze maja plon ok 400kg pszenicy z hektara 

dotyczy to oczywiście tego konkretnego gospodarstwa w montanie

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomek90 napisał:

Nie wiem, ale miałem raz pszenica 9.6 t kilka lat temu i wierzę, że taki plon osiągnął.

Pszenica nasienna wszystkiego pod korek dobra ziemia, więc może i mu się udalo 

Edytowane przez Kubawww
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ernst98 napisał:

obraz.png

Niezłe tam ceny ma

obraz.png

Boję się nawet pomyśleć co by było przy nawożeniu 400kg/ha. Nie wiem może mam coś ze wzrokiem już, ale na tym zdjęciu widać by było zająca jak sika z kombajnu , a tu 8,5 tony? ze dwóch ha. to i owszem. Chłopaki, nieładnie robić w uja starego dziada.  O.o

Edytowane przez Desperado
  • Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, Tomek90 napisał:

kwiecień 31,5 mm

maj 29 mm

czerwiec do 20 -19mm, do końca miesiąca 32,5

lipiec 46

styczeń, luty 93 mm, marzec 2 mm

czyli

Opublikowano

Ja w lipcu blisko 200mm,  tyle że to bez znaczenia. U mnie zero w marcu. 

4 godziny temu, Kubawww napisał:

Nie wiem, ale miałem raz pszenica 9.6 t kilka lat temu i wierzę, że taki plon osiągnął.

Pszenica nasienna wszystkiego pod korek dobra ziemia, więc może i mu się udalo 

Ja nie mówię że się nieda osiągnąć takiego plonu. Tylko potrzebna woda,  a mówili ze jej niema prawie z płaczem. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ernst98 napisał:

obraz.png

Niezłe tam ceny ma

Ale spalona ta pszenica jak nie wiem , ciekawe te mierniki plonu co maja . U mnie nie wiem chyba 16t by musiało pokazać 😂

D796D0F6-DB8F-41A5-AE40-35F1596108EC.jpeg

Edytowane przez SawekBraczyk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v