Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, witejus napisał:

Co tu rozumieć?Niemcy ŻĄDALI przymusowego rozmieszczenia nachodźców, nie uciekających przed wojną.Odróżniasz jednych od drugich?Czy rząd Polski żąda przymusowej relokacji Ukraińców do Niemiec i na zachód?Czy straszy karą pieniężną za każdego nie przyjętego uchodźcę?Przestań rżnąć głupka bo jesteś na straconej pozycji, magistrze za piątkę.

Żądali? Jeszcze może od ciebie? Nie ośmieszaj się. Pis nie chciał wtedy pomagać nikt nie chce pomagać teraz pisowi. Proste jak cep. Co byś tu jeszcze nie wymyślił. Były wojny w Syrii były wojny w Libii po obaleniu Kadafiego. Ale ty tego nie rozumiesz. Wypierasz to z pamięci bo jesteś zaprogramowany, ze źli Niemcy nawieźli do Europy ciapatych i kazali nam brać.

Widzę boli cię ten mój magister. Kto ci nie dawał się uczyć? Tez mogłeś mieć. Chociaż patrząc na twoje problemy z rozumieniem świata ciężko by było. 

24 minuty temu, dsbh napisał:

Dlaczego my mamy płacić za politykę Niemiec ? Mamy się ich słuchać ? Mieliśmy kryzys na granicy białoruskiej, mamy uchodźców z Ukrainy i mamy sobie radzić sami. Ale n.p. na wyrównanie dopłat do poziomu unijnego, UE się już nie zgodziła, chociaż mieliśmy to zagwarantowane w traktacie akcesyjnym. Czyli jesteśmy zależni kaprysów UE a każdy pretekst aby nas podciąć jest dobry. Nie chce mi się jaśniej tłumaczyć, także masz prawo tego nie zrozumieć 😛.

Tak mamy sobie z nimi radzić. Tak jak inne kraje miały sobie radzić w 2015 roku jak pis nie chciał pomagać. Dopłaty? Pis wam obiecał zrównać i co znowu Niemcy źli. Zrównał wam przynajmniej pis koszty produkcji. Nic nie mieliśmy zagwarantowane w traktacie akcesyjnym nie pisz bzdur. Dopłaty miały rosnąć do jakiegoś poziomu i tyle. CO chcesz tłumaczyć. Jak widać, że sam pojęcia nie masz. Bo żaden traktat nie gwarantował nam równości dopłat. Pis wam do pustych głów sieczki nakładł. A wy brednie piszecie.

18 minut temu, witejus napisał:

On ma niczego nie rozumieć, wystarczy że jest zaprogramowany "für Deutschland"🤣🤣

Wystarczy, ze ty i on niczego nie rozumiecie. To już jest zabawa tutaj przednia.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Widzę boli cię ten mój magister.

🤣,na twoim miejscu trzymałbym to w największej tajemnicy a nie przechwalał się publicznie ,,bo to reszcie magistrów zaszczytu nie przynosi"🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Haha dobre siebie. Ale w takim razie na waszym miejscu wypadło by tu nic nie pisać. Bo głupotą nie ma co się chwalić. Nie rozumiesz, ze jak ktoś nie chce pomagać innym to inni też nie chcą mu pomagać. @dsbh wymyślił se coś zagwarantowane w traktatach. Choć np rolnik we Francji ma inaczej podzielone dopłaty bo tam nie ma prowu. Więc nie wiadomo co z czym zrównać. Ale on chce zrównania. Z waszych tekstów głupota aż tryska. A ty mi tu jeszcze z magistrem wyjeżdżasz. Było się uczyć też byś miał.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Więc nie wiadomo co z czym zrównać.

No jak nie wiadomo? Trza wybrać najwyższą dopłatę w Unii i z nią zrównać.😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Bo głupota nie ma co się chwalić.

Dokładnie, a jeszcze dopisywać do niej ,,mgr"🤦‍♂️, pomoc to jest dobrowolne działanie na rzecz potrzebującego pomocy a nie wymuszanie pod groźbą kar finansowych, jak to straszył ryży.

4 minuty temu, hubertuss napisał:

Szkoda, że nam tez przy okazji.

Taki gamoń jesteś, magistrze?masz jakiś problem kupować środki do produkcji w RFN i tamże sprzedawać skoro tam drogo płacą?Jeszcze granic niema i wolny przepływ towarów i usług obowiązuje.

Opublikowano (edytowane)

Nerwy ci puszczają. Ale sam się ładnie samo zaorałeś. Widzisz Polacy nie chcieli dobrowolnie pomagać Niemcom w 2015 roku. Niemcy nie chcą pomagać dobrowolnie Polakom w 2022 roku. Bo pomoc jest dobrowolna prawda? Wiesz już dlaczego nie masz magistra? Tylko wyzwiska ci pozostały. Ale jak byś miał mózg to byś rozumiał, że czym więcej klient wyzywa tym bardziej czuje się w tym sporze przegrany.

Nie mam problemu kupować środki w Niemczech. Tylko po co skoro w PL kosztują tyle samo bo pois nam zrównał ich ceny. 

Opublikowano

Sędziów tu nie ma czy prokuratorów z wykształcenia przyznać się .

Świat ma wszystkich w d*pie zapytać się tego  gościaBill Gates   i jemu podobnych co zamierzają jeszcze zrobić z ludźmi .

Opublikowano

ciekawe co byscie zrobili gdybyscie zobaczyli muzulmanska rodzine na ulicy ??? galan to w gacie a wy ??

teraz ok 25 % turystow z zagranicy przylatuje z krajow muzulmanskich -co widac na ulicy, podobnie w zakopanem -gorale sa w szoku ale dutki nie smierdza..

prawdziwy kebap to kto w miastach sprzedaje ??? 

swoje wiejskie teorie to zostawcie dla siebie..

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Widziałem i nie tylko i czarnucha jak chleb piecze w Markecie i do kupla powiadałem tak że on słyszał czarnuch co on tu robi .

Jestem Rasistą i się tego nie wstydzę .

gorale sa w szoku ale dutki nie smierdza..

Ale ciapate tak to inna taka dzika .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, witejus napisał:

Tak, bo PIS rządzi od Uralu po Atlantyk.O twoich błędach w pisaniu szkoda gadać bo to grochem o ścianę ,,magistrze"🤣

Daj spokój z błędami. Ostatnio jak mi wytykałeś sam zrobiłeś więcej. A co do tematu rozmowy to już się nie wycofuj, że pis rządzi tu czy tam. Tylko o dobrowolnej pomocy coś napisz albo o tym zrównaniu kosztów zamiast dopłat.

PS. Po kropce przed wielką litera dajemy odstęp tj spację. Tego jeszcze się nie nauczyłeś mistrzu ortografii? Przejawy twojej niemocy są dla mnie zabawne. Już się za błędy wziąłeś. Tak to jest jak się merytoryka kończy.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

romna osiagnal przebieg 100 tys km na rok 😂.

jeszce raz na jakiej podstawie wyciagasz wniosek z ejestem dziadem ?? zdjec na af ?? kurna mam jakies ??

ty onuca to nawet z korwinem nie gadales a taki swiatowy konfederata jestes.. choc na ukrainie w zyciu byles ?? 

glupich na urlop nad polskim morzen nie stac 😂. chocbys na pare dni sie wybral gdziez za judaszowe rubelki ..

Jak masz kilka hektarkow byle jakich ziem plus jakies łąki, do tego cieszy cie wyjazd nad nasze morze to jak cie nazwac? 

Na upainie bylem nie raz a nad nasze morze latem nie jeżdżę bo tam same dziady z kuponem turystycznym i za pincet. Do tego woda zimna, infrastruktura dziadowska a kasa nieadekwatna do jakości. Czasem na weekend do Sopotu jesienia lub zimą polece i to wszystko. 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Tak mamy sobie z nimi radzić. Tak jak inne kraje miały sobie radzić w 2015 roku jak pis nie chciał pomagać. Dopłaty? Pis wam obiecał zrównać i co znowu Niemcy źli. Zrównał wam przynajmniej pis koszty produkcji. Nic nie mieliśmy zagwarantowane w traktacie akcesyjnym nie pisz bzdur. Dopłaty miały rosnąć do jakiegoś poziomu i tyle. CO chcesz tłumaczyć. Jak widać, że sam pojęcia nie masz. Bo żaden traktat nie gwarantował nam równości dopłat. Pis wam do pustych głów sieczki nakładł. A wy brednie piszecie.

Wystarczy, ze ty i on niczego nie rozumiecie. To już jest zabawa tutaj przednia.

Szybciej się Ukraińcy przystosują do życia w PL niż muzułmanie. Przed agresją Rosji też tu byli, mieszkali i ci nie przeszkadzało to. Gdzie ja napisałem, że Pis mi coś obiecał ? Traktat podpisał Miller a ten do Pisu nie należy. I masz racje, dopłaty miały rosnąć w ciągu kilku następnych lat. Tutaj popełniłem błąd do którego się przyznaję. A znając ciebie będziesz teraz w euforii z tego powodu 🤣.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Na razie to pis im zrównał koszty produkcji z zachodem. W podzięce za ich głosy pewnie. Szkoda, że nam tez przy okazji.

Widzę, że dzielisz ludzi na im, nam, my, wy to już dużo o Tobie świadczy.

29 minut temu, galan99 napisał:

Widziałem i nie tylko i czarnucha jak chleb piecze w Markecie i do kupla powiadałem tak że on słyszał czarnuch co on tu robi .

Jestem Rasistą i się tego nie wstydzę .

gorale sa w szoku ale dutki nie smierdza..

Ale ciapate tak to inna taka dzika .

To tak nie działa. Jeżeli tu mieszkają i pracują to wszystko w porządku. Jeżeli jednak są tylko roszczeniowi bo im się należy to... :ph34r:.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Wyciągnięte z kontekstu słowa Merkel nie wiele tu zmieniają. Każdy widział co się działo. I teraz tłumaczenie, że to Merkel zaprosiła jest żałosne. Zresztą nie ważne zaprosiła czy nie zaprosiła. Może być, że zaprosiła wszystko jedno. Istotny jest fakt, że pis nie chciał wtedy pomagać Europie Europa nie chce teraz pomagać pisowi.

Przeczytaj   co  napisałeś  i  się  zastanów  nad  sensem  swego posta :D  :D  :D .

Fakt jest  taki   że  Merkel  zaprosiła  sobie  stada  imigrantów  bo  myślała  że  będą pracować  ku  chwale   niemiec   a  okazało  się  że  oni  za socjalem  pojechali  nie  za pracą   i  wtedy   Makrela  chciała  upchnąć  swoich  gości   u   sąsiadów.

Widać  słabo u ciebie  z  wiedzą   ale  Polska  pomogła  Europie   bo  przecież  to  z naszych  podatków  zapłacono   Turcji   za  to  aby  Niemcy  więcej  gości  już  nie  miały.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, dsbh napisał:

Szybciej się Ukraińcy przystosują do życia w PL niż muzułmanie. Przed agresją Rosji też tu byli, mieszkali i ci nie przeszkadzało to. Gdzie ja napisałem, że Pis mi coś obiecał ? Traktat podpisał Miller a ten do Pisu nie należy. I masz racje, dopłaty miały rosnąć w ciągu kilku następnych lat. Tutaj popełniłem błąd do którego się przyznaję. A znając ciebie będziesz teraz w euforii z tego powodu 🤣.

Widzę, że dzielisz ludzi na im, nam, my, wy to już dużo o Tobie świadczy.

A gdzie ja piszę, że mi przeszkadzali? Była dyskusja, ze Niemcy nie chcą pomagać nam zw sprawie uchodźców z UA. Napisałem dlaczego. Nie pisałem, że mi przeszkadzają cyz przeszkadzali.

W traktacie nie było zapisu o żadnych równych dopłatach. Dopłaty dla rolnika z PL miały rosnąc chyba o 5 % przez kilka kolejnych lat. Ale nikt nie podpisał, ze będą równe np z dopłatami w Niemczech czy Francji.

Pis obiecywał zrównanie dopłat w PL z tymi w Niemczech i Francji. Zarówno w 2015 roku jak i w 2019. Wyborcy pisu ten kit łyknęli i dostali zrównanie kosztów produkcji. Bo jak ktoś się orientuje jak np działają dopłaty we Francji to wie, że nic zrównać się nie da. Bo u nich np prow u nie ma wszystko idzie w obszarowe. A u nas część idzie na obszarowe część na prow i inne.

Ludzie się sami dzielą. Są np wyborcy tej czy tamtej partii. Niestety ostatnio większość się dała nabrać np na te dopłaty i zrobili innym i sobie krzywdę.

5 minut temu, Denwer napisał:

Przeczytaj   co  napisałeś  i  się  zastanów  nad  sensem  swego posta :D  :D  :D .

Fakt jest  taki   że  Merkel  zaprosiła  sobie  stada  imigrantów  bo  myślała  że  będą pracować  ku  chwale   niemiec   a  okazało  się  że  oni  za socjalem  pojechali  nie  za pracą   i  wtedy   Makrela  chciała  upchnąć  swoich  gości   u   sąsiadów.

Widać  słabo u ciebie  z  wiedzą   ale  Polska  pomogła  Europie   bo  przecież  to  z naszych  podatków  zapłacono   Turcji   za  to  aby  Niemcy  więcej  gości  już  nie  miały.

Ah biedaku ty jeszcze nie wiesz, że ta wypowiedź jest udzielona na podstawie źle przetłumaczonego pytania. Gdzie ty żyjesz ze swoim uwstecznieniem. Wasza propaganda jak zwykle oparta na oszustwie. Jak to leciało ja jestem Roch Kowalski? Największego głupka z pisu wybrałeś a on i ty nie wie, że to manipulacja. Bo wczoraj tłumacz pytania nie umiał właściwie przetłumaczyć. A wy se jazdę robicie na tym fake newsie.

Tak jak z naszych podatków będą spłacać KPO którego nie dostaniemy. Nie ośmieszaj się. Pis nie chciał pomóc nie chcą pomóc pisowi to proste. A czy zaprosiła czy nie to nie ma znaczenia. Europa miała problem i pis nie chciał pomóc. Polska ma problem i Europa nie chce pomóc. Tak to działa. Jak nie pomagasz sąsiadom to oni ci nie pomogą.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Tak to działa. Jak nie pomagasz sąsiadom to oni ci nie pomogą.

Jak sąsiad  zaprosi  sobie  gości  to  niech radzi  sobie  z nimi  sam  skoro  ich zapraszał.   Proste 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Jak sąsiad  zaprosi  sobie  gości  to  niech radzi  sobie  z nimi  sam  skoro  ich zapraszał.   Proste 

No i właśnie sobie próbujemy radzić.😂 I nikt nam jakąś pomocą w tym przeszkadzał nie będzie.🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

No wiec jak do nas goście przyjechali to musimy sobie z nimi sami poradzić. Drugi pisior dzisiaj sam się zaorał. Co z wami jest?

PS Tylko nie pisz, że nie proszeni. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v